Brev:
Navlepilleri :)
Kære Helen
Tak for dine altid gode råd! De har været guld værd.
En lidt spøjs problemstilling er opstået hjemme hos os - min søn er begyndt at pille sig i navlen. Jeg gætter på, at det skyldes, han har opdaget den. Han har nemlig også lært at sige "navle" og vil også gerne pille i navle på både hans far og jeg (hvis han altså fik lov til det).
"Problemet" (som har stået på en uges tid) består i, at han kan pille i den til den bliver helt rød. Han har også været svær at få til at lægge sig ned i sengen, fordi han sov uden tøj på og havde fri adgang til navlen. Jeg er begyndt nu altid at give ham body på, så han ikke kan få fat i den, og det får ham til at glemme den - men han roder i den ved hver given lejlighed, som f.eks. når han bliver skiftet og skal i bad.
I dag har jeg opdaget nogle små røde knopper ...
... rundt om, og jeg kommer jo til at tænke på, om det kløer, og det er derfor, han piller - eller om knopperne er kommet af pilleriet. Jeg tror mest på det sidste, fordi knopperne først er kommet nu her, og han piller sig mere *i* navlen end udenom. Men jeg kan jo selvfølgelig ikke vide det.
Har du oplevet før at små børn bliver helt optagede af deres navler og piller så meget i dem, bare fordi de kan? Og har du et godt råd til, hvad jeg kan gøre for at få bugt med vanen?
Er der mon nogen risiko forbundet med navlepilleri? Jeg tænker på, at navlen jo engang har været hul ind til maven... Så måske er det ikke så godt at pille i den.
Eller måske skal jeg bare vente og gå ud fra, at han mister interesseret for det igen, når den ikke længere er spændende?
Lad mig høre hvad du tænker.
Med venlig hilsen
Mor til H
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...