Annonce

Annonce

Brev:

Bad og bodylotion


5. november 2021

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Bad og bodylotion

Hej Helen

Jeg har et spørgsmål vedrørende bad og bodylotion til småbørn.

Oscar er nu 13 måneder, og han har det simpelthen så godt og er noget af det skønneste. Han er smilende, udadvendt, nysgerrig, rolig, og ja, bare helt igennem dejlig. Han stortrives i vuggestuen, og vi har i det hele taget bare rigtig mange sjove stunder i hverdagen - lige for tiden er hittet at køre i tog, lege med visne blade og lege med alt, hvad der kan snurre rundt. Det er skønt!

Nu til mit spørgsmål ... Jeg er i tvivl om, hvor ofte jeg skal give ham et bad. Han har tendens til at få lidt tør hud, og jeg har hørt, at det kan blive værre af, hvis småbørn kommer ofte i bad. Men hvor ofte taler vi om?
Som regel kommer han i bad cirka hver anden/tredje dag, og selvfølgelig altid hvis han trænger. Jeg putter babyolie i badevandet, og vasker hud og hår med babysæbe/shampoo.

Jeg ...


Annonce

... vil også gerne vide, hvad dine tanker er omkring brug af creme til børn. Jeg smører ham indimellem med babylotion (astma-allergi-mærket og uden parfume). Hvor ofte tænker du, at små børn skal smøres med creme, og er der nogen specielle cremer, du kan anbefale, som er særligt gode? Jeg er også her i tvivl om, hvor ofte jeg bør smøre ham, når nu han har tendens til tør hud. Han skal jo ikke have tør hud, men på den anden side vil jeg ikke udsætte hans hud for noget, som ikke er nødvendigt.

Og ja, endnu engang bare tak for al din hjælp. Det har virkelig gjort en kæmpe forskel for vores liv, specielt i begyndelsen, hvor Oscar havde det så svært med kolik mm. At vi har det så dejligt nu, havde jeg slet ikke turdet håbe på dengang. Der er simpelthen intet bedre end at være mor. Så stort tak for, at du har været med til, at vi er nået hertil.

Kærlig hilsen
Oscars mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. maj 2023 | Udvikling | 12 mdr.

Hvorfor bider min dreng?

Kære Helen Jeg har en dreng, som netop er blevet et år. Han er i alle...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2023 | Opdragelse | 14 mdr.

Kort lunte og spiseadfærd

Kære Helen Tak for en god brevkasse, det er ofte spændende og brugbart at...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2023 | Sovevaner | 12 mdr.

Behov for godnathistorie?

Hej Helen Vores datter fylder et år i næste uge, og jeg er blevet i tvivl...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2023 | Sovevaner | 15 mdr.

Urolig søvn, meget tørstig om natten

Hej Helen. Så er vi tilbage igen i håbet om at få endnu et godt råd. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


29. marts 2023 | Sovevaner | 12 mdr.

Fra 2 til 1 lur og puttetider

Kære Helen Har du et godt råd til, hvordan jeg får min søn til at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annonce