Annonce

Annonce

Brev:

Opstart i dagpleje - 10 mdr.


9. februar 2018

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Opstart i dagpleje - 10 mdr.

Kære Helen

Lilly er nu 10 mdr og er begyndt i dagpleje for en god uge siden. Og det er, for at sige det ligeud, kaos og en katastrofe.

Vi havde godt regnet med at det kunne give udfordringer da hun altid har været tryggest i sikker havn ved far og mor og aldrig har haft lyst til at være ved andre end os. Det løsnede dog gevaldigt op for knap 1,5 mdr siden, hvor hun pludselig begyndte at kravle væk fra os, hen til andre (feks bedsteforældre, moster, faster eller lignende) og signalerede hun ville op. Og så længe hun har kunnet se os så har hun hygget og nusset med andre i stor stil - det var en kæmpe lettelse. Og derfor havde vi håbet at dagpleje-opstart ville gå lidt nemmere - men nej..

Hun har max været der en time om morgenen (udhvilet, mæt og tilpas når hun blir afleveret af far). Hun vil gerne sidde v dagplejemor men i det øjeblik far går så blir hun så ked af det og det fortsætter så til dagplejemor ringer igen da hun ikke kan få hende beroliget. Det har været svagt bedre de sidste to dage hvor hun kun har grædt halvdelen af tiden men stadig nok til at far er blevet tilkaldt (de andre små børn bliver meget kede af det, så det hele går op i en spids med alle ...


Annonce

... børn der græder).

Vi kender dagplejemor privat og har 100% tillid til hende - der findes ikke mere kærlig og omsorgsfuld person end hende. Så vi er helt sikre på at det ikke er hende der er problemet.

Hvad gør vi?

Dagplejepædagogen anbefaler at vi i næste uge trapper op med en time om dagen indtil vi har nået fuldtid (far starter på arbejde om to uger og hun skal være der mange timer om ugen fra 7-16, så vi er desværre ik i den situation hvor vi kan lave dage fra feks 9-13.
Desuden er de helt enige om at far ikke skal blive for længe ved Lilly og dagplejemor. Han skal selvfølgelig lige lade hende lande, få hende i dagplejemors arme og så ellers stille og roligt tage afsted.

Lilly kravler, står selv uden at holde ved noget, kan kravle op og ned af 4-trins trappe (vi står self. bagved hver gang), og går selv med gåvogn. Spiser enormt meget og er en ellers meget glad og snakkede pige. Sover rigtig godt undtagen i denne uge hvor putning har været en udfordring hvor hun har klynget sig til mor eller far og grædt og grædt fordi hun ik vil ligge selv i sin seng - det er ellers aldrig et problem.

En lang smøre, håber du kan hjælpe lidt.

Med venlig hilsen
mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. februar 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Bøvler med putningen

Kære Helen Jeg har tidligere skrevet til dig vedr. min datter, som har haft...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2019 | Diverse | 9 mdr.

Bad og børneeksem

Hej Helen. Min søn er 9,5 mdr. gammel. Han er oftest en glad og nem, men...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Søvn og døgnrytme - 9 mdr.

Hej Helen. Jeg har nogle udfordringer hvad angår min søns søvn, både dag,...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Min søn vågner meget tidligt

Hej Helen, Jeg skriver til dig, da min søn på 9 måneder er begyndt at vågne...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Sovevaner | 11 mdr.

Vågner sen aften efter flaske

Hej Helen så er jeg her igen :) Dit sidste råd ang putning går kanon hun...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce