Annonce

Annonce

Brev:

Opstart i dagpleje - 10 mdr.


9. februar 2018

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Opstart i dagpleje - 10 mdr.

Kære Helen

Lilly er nu 10 mdr og er begyndt i dagpleje for en god uge siden. Og det er, for at sige det ligeud, kaos og en katastrofe.

Vi havde godt regnet med at det kunne give udfordringer da hun altid har været tryggest i sikker havn ved far og mor og aldrig har haft lyst til at være ved andre end os. Det løsnede dog gevaldigt op for knap 1,5 mdr siden, hvor hun pludselig begyndte at kravle væk fra os, hen til andre (feks bedsteforældre, moster, faster eller lignende) og signalerede hun ville op. Og så længe hun har kunnet se os så har hun hygget og nusset med andre i stor stil - det var en kæmpe lettelse. Og derfor havde vi håbet at dagpleje-opstart ville gå lidt nemmere - men nej..

Hun har max været der en time om morgenen (udhvilet, mæt og tilpas når hun blir afleveret af far). Hun vil gerne sidde v dagplejemor men i det øjeblik far går så blir hun så ked af det og det fortsætter så til dagplejemor ringer igen da hun ikke kan få hende beroliget. Det har været svagt bedre de sidste to dage hvor hun kun har grædt halvdelen af tiden men stadig nok til at far er blevet tilkaldt (de andre små børn bliver meget kede af det, så det hele går op i en spids med alle ...


Annonce

... børn der græder).

Vi kender dagplejemor privat og har 100% tillid til hende - der findes ikke mere kærlig og omsorgsfuld person end hende. Så vi er helt sikre på at det ikke er hende der er problemet.

Hvad gør vi?

Dagplejepædagogen anbefaler at vi i næste uge trapper op med en time om dagen indtil vi har nået fuldtid (far starter på arbejde om to uger og hun skal være der mange timer om ugen fra 7-16, så vi er desværre ik i den situation hvor vi kan lave dage fra feks 9-13.
Desuden er de helt enige om at far ikke skal blive for længe ved Lilly og dagplejemor. Han skal selvfølgelig lige lade hende lande, få hende i dagplejemors arme og så ellers stille og roligt tage afsted.

Lilly kravler, står selv uden at holde ved noget, kan kravle op og ned af 4-trins trappe (vi står self. bagved hver gang), og går selv med gåvogn. Spiser enormt meget og er en ellers meget glad og snakkede pige. Sover rigtig godt undtagen i denne uge hvor putning har været en udfordring hvor hun har klynget sig til mor eller far og grædt og grædt fordi hun ik vil ligge selv i sin seng - det er ellers aldrig et problem.

En lang smøre, håber du kan hjælpe lidt.

Med venlig hilsen
mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

De første sko

Det er magisk og spændende at købe de første sko til sin baby, og markedet vrimler med søde sko, som er lette at forelske sig i. Men små fødder kan være meget forskellige fra barn til barn, og det er vigtigt, at skoene passer til lige præcist dit barns fødder ...

Små bløde fødder

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. november 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Afvænning af flaske om natten - 12 mdr.

Kære Helen Vi har brug for hjælp til at få afvænnet vores dreng Sebastian...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn, eller mangel på samme!

Kære Helen, så er jeg tilbage igen. Først, 1000 tak for dit svar ang. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Drikkeproblemer ved 11 måneder

Hej Helen, Jeg har et spørgsmål vedr. vores pige, der lige er fyldt 11...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2018 | Udvikling | 8 mdr.

Babys accept af andre end mor og far

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse og dine mange gode svar. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2018 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Aften- og natflasken

Hej Helen Mit spørgsmål handler om flasker. Vores dreng på nu 1 år får...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annoncer

Annonce