Annonce

Annonce

Brev:

Opstart i dagpleje - 10 mdr.


9. februar 2018

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Opstart i dagpleje - 10 mdr.

Kære Helen

Lilly er nu 10 mdr og er begyndt i dagpleje for en god uge siden. Og det er, for at sige det ligeud, kaos og en katastrofe.

Vi havde godt regnet med at det kunne give udfordringer da hun altid har været tryggest i sikker havn ved far og mor og aldrig har haft lyst til at være ved andre end os. Det løsnede dog gevaldigt op for knap 1,5 mdr siden, hvor hun pludselig begyndte at kravle væk fra os, hen til andre (feks bedsteforældre, moster, faster eller lignende) og signalerede hun ville op. Og så længe hun har kunnet se os så har hun hygget og nusset med andre i stor stil - det var en kæmpe lettelse. Og derfor havde vi håbet at dagpleje-opstart ville gå lidt nemmere - men nej..

Hun har max været der en time om morgenen (udhvilet, mæt og tilpas når hun blir afleveret af far). Hun vil gerne sidde v dagplejemor men i det øjeblik far går så blir hun så ked af det og det fortsætter så til dagplejemor ringer igen da hun ikke kan få hende beroliget. Det har været svagt bedre de sidste to dage hvor hun kun har grædt halvdelen af tiden men stadig nok til at far er blevet tilkaldt (de andre små børn bliver meget kede af det, så det hele går op i en spids med alle ...


Annonce

... børn der græder).

Vi kender dagplejemor privat og har 100% tillid til hende - der findes ikke mere kærlig og omsorgsfuld person end hende. Så vi er helt sikre på at det ikke er hende der er problemet.

Hvad gør vi?

Dagplejepædagogen anbefaler at vi i næste uge trapper op med en time om dagen indtil vi har nået fuldtid (far starter på arbejde om to uger og hun skal være der mange timer om ugen fra 7-16, så vi er desværre ik i den situation hvor vi kan lave dage fra feks 9-13.
Desuden er de helt enige om at far ikke skal blive for længe ved Lilly og dagplejemor. Han skal selvfølgelig lige lade hende lande, få hende i dagplejemors arme og så ellers stille og roligt tage afsted.

Lilly kravler, står selv uden at holde ved noget, kan kravle op og ned af 4-trins trappe (vi står self. bagved hver gang), og går selv med gåvogn. Spiser enormt meget og er en ellers meget glad og snakkede pige. Sover rigtig godt undtagen i denne uge hvor putning har været en udfordring hvor hun har klynget sig til mor eller far og grædt og grædt fordi hun ik vil ligge selv i sin seng - det er ellers aldrig et problem.

En lang smøre, håber du kan hjælpe lidt.

Med venlig hilsen
mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

350.000 danskere får ferielæge

Sommerferien er over os, og inden den er slut, har flere af os været ramt af forkølelse, maveonde eller anden sygdom. Hvad enten vi er i udlandet, i sommerhuset eller på hjemmeadressen, kan det være en udfordring at komme til lægen i ferien. Men for 350.000 danskere bliver den udfordring nu løst ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juli 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Nedtrapning af antal flasker

Hej Helen Tusind tak for dit forrige svar. Det er så dejligt med en masse...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juli 2018 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Fast føde og mængde mælk

Kære Helen. Vores søn er nu 8 måneder og godt igang med skemad. Han får 4...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2018 | Diverse | 10 mdr.

Hjælp til madplan og datter i dagpleje

Kære Helen Vores skønne datter Sonja er nu 10 mdr. og hun udvikler sig...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Problemer med aftenputningen

Hej Helen Jeg har et spørgsmål til vores aftenputning. Vi havde endelig...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2018 | Udvikling | 11 mdr.

Motorisk udvikling - 11 mdr.

Kære Helen. Her kommer endnu et spørgsmål fra os. Denne gang handler det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 189,95

Du sparer: 60,00

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annoncer

Annonce