Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestue - gråd, skal mor vende om?


15. januar 2018

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Vuggestue - gråd, skal mor vende om?

Hej Helen,

Min søn er rigtig glad for at være i hans vuggestue. Men specielt i forbindelse med sygdom (og opstart efter ferie) kan han have lidt svært ved aflevering. Jeg har læst din bog om dagpleje/vuggestue opstart og den hjalp os til en god indkørsel.

Men jeg er stadig lidt usikker på benene når han bliver ked af det. Han har lettest ved at jeg går når han ikke ser det og er optaget af noget andet. Det er rigtig fint, han er ofte ”ligeglad” fordi han allerede er i gang med en leg. Jeg er dog opmærksom på at jeg gerne vil sige ”vi ses” ikke nødvendigvis med store kys og knus-scener, men blot for at han øver sig på at jeg går og det er okay. Han bliver jo større og mere bevidst for hver dag. Derfor synes jeg også det er vigtigt at indøve det, så det bliver mere ”rutine” for ham.

I morges blev han ked af det, han var kun afsted 3 dage i sidste uge, pga sygdom (han var dog afsted fredag, så det er ikke længe siden han har været der). Men jeg kunne mærke på ham han var træt til morgen – og da vi kommer går det fint, han siger stolt ”hej” til personalet, han kommer af sit overtøj. Jeg går ind på stuen, mens han bliver stående ude i ...


Annonce

... garderoben, da der er en af de store børn derude endnu. Men han kommer stadig ikke med ind da den store pige kommer ind. Efter lidt tid kommer han ind på stuen, han er i fint humør og tydeligt tryg. Da jeg siger ”nu skal mor afsted, vi ses” begynder jeg at gå ud i garderoben, bliver han ked af det.

Jeg bliver usikker på om jeg skal gå tilbage til ham, eller om jeg bare viser ham at det er synd for ham at han skal være i vuggestue.

Vi har en god kontakt med en af de forældre der aflevere kort efter os (ofte møder vi dem på vej ud når vi har afleveret), jeg ved derfor at han hurtigt er ovre det også videre med sin leg. Jeg er ikke på nogen måde utryg ved at han skal være der og jeg ved han har en god dag (vi kan ofte se billeder fra dagen, hvor han griner og leger). Specielt i starten gjorde jeg lidt ud af at observere ham når jeg kom, altså inden han opdagede jeg var der for at se hvordan han legede og om han var glad.

Jeg bliver bare pludselig usikker på hvordan jeg skal håndtere dette, da han jo bliver mere bevidst og derfor vil jeg gerne sende ham de ”rigtige” signaler. Jeg håber du vil dele dine tanker med mig.

Med venlig hilsen
Kris

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Kæmper mod søvnen

Kære Helen Tak for en god og brugbar brevkasse. Jeg har en søn på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Transport og ferie | 11 mdr.

Jetlag og erstatning for letmælk?

Kære Helen, Så nærmer tiden hvor vi skal tilbage til DK og holde...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 15 mdr.

15 mdr dreng virker ked og frustreret når mor er i nærheden

Kære Helen Søde, dejlige og glade lille Valdemar på 15 1/2 mdr virker pt....

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2018 | Udvikling | 11 mdr.

Vores søn råber og skriger meget

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vores søn på 11 måneder, råber og skriger...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2018 | Kost og ernæring | 15 mdr.

Spisevaner, 15 måneder

Kære Helen Så har jeg brug for dine gode råd igen - som så mange gange før i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fennikel

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annoncer

Annonce