Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestuestart og søvn - 21 mdr.


29. juli 2017

Kategori:
Alder:
21 mdr.

Vuggestuestart og søvn - 21 mdr.

Kære Helen

Min datter er nu blevet 21 måneder og startede i vuggestue for 2 måneder siden.

Hun havde en sygdomsperiode på 2 uger efter de første 3 uger. Indkøringen har forventeligt været lang og svær. Hun var meget ulykkelig, når jeg gik, og jeg er også flere gange blevet ringet efter. De sidste 2 uger har hun dog ikke grædt, når jeg er gået, men hun vinker farvel og siger hej hej. Jeg har dog lagt mærke til, at hun ikke rigtig vil kigge på mig, når jeg siger hej hej. Jeg tolker det som om, at det er for svært for hende.

For halvanden uge siden synes pædagogerne, at de ville prøve at få hende til at sove der. Ellers har hun kun været der fra kl. 9.30 til senest 12. Jeg har været og er meget nervøs for, at hun skal sove i vuggestuen, fordi at vi har kæmpet så meget med hendes søvn altid, og fordi hun er meget følsom og har et enormt tryghedsbehov specielt ved søvn. Jeg er ikke glad for, at hun skal græde sig selv i søvn dernede. De første to dage blev jeg ringet efter, fordi hun var meget ked af det. De næste to dage lykkedes det dem at få hende til at sove efter en halv time, men så sov hun også kun 40 min. Dagen efter nægtede hun at sove og var blevet ret ked af det. Pædagogerne mente, at det var bedst at vente med at kæmpe med hendes søvn til efter, at hun har haft 2 ugers sommerferie, som vi nu er påbegyndt.

De sidste 3 dage inden ferien har jeg hentet hende lidt i kl.12 igen. Den ene dag var hun ligefrem glad, da jeg hentede hende. Ellers har hun grædt lidt eller været pjevset, når jeg er kommet, og hun har reageret meget herhjemme med store nedsmeltninger.

Jeg er meget i tvivl om, hvordan jeg skal takle det her fremafrettet. Jeg er bange for, at det bliver endnu mere forfærdeligt, når hun kommer tilbage, fordi at pædagogerne nu synes, at nu skal hun lære det. Her hjemme får jeg hende til at ...


Annonce

... sove ved at gå rundt og synge med hende i armene til jeg kan mærke, at hun slapper helt af i kroppen, så ligger jeg mig ned ved siden af hende i sengen, indtil hun sover. Efter jeg er gået over til den metode, sover hun igennem om natten og sover minimum 1 time til lur. Indtil da sov hun ofte kun 30-40 min lur og vågnede mellem 5-15 gange om natten. Jeg ved godt, at pædagogerne ikke har ressourcer til det. De dage, hvor de havde fået hende til at sove, havde de holdt hende i hånden, indtil hun overgav sig.

Jeg har termin med lillebror om 11 dage, og jeg er derfor på barsel det næste år. Jeg er begyndt at overveje, at jeg altid bare vil hente hende lidt i kl. 12, når nu jeg går hjemme. Men på den anden side har jeg måske givet op for let. Jeg synes bare ikke, at det skal komme dertil, hvor hun græder i flere timer dernede, fordi hun ikke vil sove der, uden at de ringer efter mig, fordi de mener, at det handler om stædighed.

Derudover havde jeg en betydelig gladere pige de dage, hvor hun kom direkte hjem og sov. Der har været nogle episoder i vuggestuen som gør, at jeg ikke er helt tryg ved dem. Vi har bl.a. oplevet at blive ringet efter 2 gange, fordi hun var ked af det, hvor hun så sidder alene på en stol og græder, når jeg kommer derhen. Jeg har også oplevet, at jeg ikke synes, at de trøster de andre børn tilstrækkeligt og bare lader dem gå rundt og græde, fordi de mener børnene bare er sure og gale.

Derudover får jeg ingen information om, hvordan hendes dag er gået, uden at jeg skal spørge om alt. Jeg får ikke at vide at hun ikke har spist, hvordan hendes humør har været, eller at hun har været på tur, medmindre jeg selv spørger, og det må jeg gøre hver dag.

Har du nogle råd i forhold til situationen i vuggestuen også i relation til hendes søvn? På forhånd tak for svar

Med venlig hilsen
Pernille

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kæledyr

I de fleste børnefamilier er der en eller anden form for kæledyr og det er ofte hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for at dyret har det godt.

Men kæledyr med pels udgør også en risiko for allergi. De allergifremkaldende stoffer, som børn kan reagere på findes i dyrenes hår, spyt, skæl og urin. Disse stoffer kan sidde på vægge,...

Læs mere i Babylex

Kostfibre

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Müsli, rosiner og tørret frugt, samt pasta, ris og bælgfrugter indeholder også kostfibre.

I må prøve jer frem og hvis jeres barn ofte har meget løs mave, vil det være fornuftigt at se på kostens sammensætning.Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce