Annonce

Annonce

Brev:

Ondt i maven - 1 måned


24. juli 2017

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen

Denne gang drejer det sig om lillesøster :)

Hun er nu 3 uger (født 10 dage over termin), har taget ca 1 kg på siden fødslen og ammes fuldt. Hun har et lille brok et par cm over navlen, som i følge lægen ikke skulle genere hende (han har kun hørt om det i telefonen). Hun har fået D-dråber den sidste uge, hvor vi har valgt Lactocare (med mælkesyre bakterier), som vi har gode erfaringer med fra storesøster, som nemlig fik ondt i maven af andre d-dråber.

Hun tisser og har afføring "efter bogen", men mit spørgsmål går på hendes mavefunktion. Hun virker nemlig noget anstrengt og pressende flere gange om dagen. Især om natten, kan hun i timevis ligge og lave presselyde og se anspændt ud. Ikke at hun som sådan græder, men virker klart utilpas og vrider sig lidt uroligt. Til sidst eller undervejs har hun typisk afføring eller luft x flere...

Er hendes tarmsystem umodent...? Og hvorlænge er det det? Og kan jeg gøre noget for at hjælpe hende? Ender tit med at amme, men nogle gange bliver det til sjat-amning fordi hun nok ikke egentligt er sulten...

Venlig hilsen
mig

PS: Generelt så ammer jeg ca hver 2.-3. time, hvor hun sutter højest 15 min, inden hun slipper og ikke kan lokkes til at spise videre. Hvis hun fx hoster eller bare slipper efter fx 5 min. og ikke vil tage fat igen, så melder hun sig sulten igen eller jeg lægger til igen i løbet af måske 30 min, hvor jeg lægger hende til samme bryst, for at hun skal have noget af den federe mælk. Nogle gange (i hvert fald 1-2 omgange dagligt) bliver hun ved med at virke urolig, ...


Annonce

... søgende og sulten, hvor jeg typisk prøver at lægge hende til x flere, men hun sutter kun et par minutter af gangen. Hun vil gerne tage en sut, så vi kan godt strække hende, men ved ikke, om det måske er sult/appetitspring eller lign, eller om jeg mistolker hende? Får hun meget luft ind, når hun bruger sutten?

Vi kan nærmest aldrig få hende til at bøvse efter et måltid (uanset længde). Vi prøver primært over skulderen. Hvis hun bøvser er det typisk 20-30 min efter, hvis hun fx ligger på maven. Gylper heller ikke.

Når hun er urolig vil hun bare gerne putte på vores brystkasse, hvilket hun gør flere timer dagligt (mest om aftenen, når storesøster sover).

Overspiser hun? Kan hun give tegn til sult, selvom hun i virkeligheden har brug for at bøvse eller komme af med afføring? Når hun er urolig og ser ud til at presse kan vi ofte høre maven rumle meget.

Nætterne er lidt svære fordi jeg fx ikke kan have hende liggende på min brystkasse til beroligelse, da jeg er bange for at falde i søvn. Samtidigt kan jeg ikke sove i de timer, hvor hun ligger og roder rundt, presser, virker lidt sulten, utilpas etc og ofte har afføring x flere. Hvis det drejer sig om et umodent tarmsystem, hvor længe er det så om at udbedre sig?

Udover de perioder, som jeg beskriver, så virker hun tilpas og nem, vil gerne ligge på maven, har efterhånden nogle gode lange vågenperioder, god øjenkontakt og veltilpasse lyde, og sover også nogle gode lange stræk flere gange dagligt. Generelt hører vi hende kun reelt græde, hvis jeg er lidt længe om at få pakket brystet ud :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2018 | Amning | 0 mdr.

Gylper

Hej Helen. Tak for svar på mit forrig brev. I forlængelse har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


31. marts 2018 | Sovevaner | 0 mdr.

Vugges i søvn

Hej Helen. Vi har fået en skøn lillesøster som nu er 18 dage gammel. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Amning | 2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Sover min snart 11 uger datter for meget?

Kære Helen Jeg bruger meget tit din brevkasse og derfor er jeg nu nødt til...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Diverse | 2 mdr.

Fortsatte maveproblemer

Kære Helen. Jeg skrev for en måneds tid siden ang. lillebrors forstoppelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce