Annonce

Annonce

Brev:

Øge produktion


9. juli 2022

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Øge produktion

Hej igen Helen,

Jeg fødte for tre uger siden. Til at starte med var produktionen ekstrem. Mine bryster var ofte spændte og fyldt med mælk! Desværre skete der det, at produktionen tydeligvis faldt - dette uden jeg fattede mistanke, da jeg fortsat stadigvæk lækkede rigtig meget mælk i bh/opsamler. Det er mit første barn, så jeg var ikke opmærksom på, at der ikke var regelmæssige synkelyde, og at min baby faldt meget hen ved brystet (som jeg hyppigt lagde ham til!)

Kort fortalt vægtøgede han ikke, som han skulle og den gule farve aftog ikke. Jeg troede jo, at jeg fuldammede ham, hvilket ikke var tilfældet. Det har resulteret i (ernæringsrelateret) mistrivsel. Vi er tilknyttet sygehuset, og hjemme på orlov, hvor han skal have mad minimum hver tredje time for at sikre vægtøgning.

Aktuelt kører vi det sådan, at han får begge bryster af cirka 15 min hver (dette for at han ikke bruger for mange kræfter på at ligge og die ved mig, da det er vigtigt, at han tager på her over weekenden). Min oplevelse er fortsat, at brystet enten er tømt efter cirka 8-10 minutter - eller - at han sutter mindre effektivt efter den første, vandige mælk. Han skal holdes meget til ilden. Herefter tilbydes han MME og spiser typisk 60-70 ml. Skulle han melde sig mellem hver tredje time, så lægges han selvfølgelig til brystet og får ikke MME.

Jeg sætter vaakum pumpe på, efter han ...


Annonce

... har været ved brystet, så ofte jeg kan overskue at jonglere med det hele (amme, varme flaske, pusle osv). Jeg har prøvet Medelas elektriske brystpumpe, men lyden og hele opstillingen påvirker mig meget negativt... Jeg oplever at der nærmest intet kommer ud med vakuum pumpen - det samme var egentlig tilfældet med den elektriske. Jeg prøver alligevel at lade den sidde lidt for at stimulere (jeg ved ikke, om det er det rigtige at gøre?).

Jeg er meget ked af, at jeg ikke kan fuldamme ham længere, og at jeg ikke forstår årsagen hertil. Jeg er som nybagt mor både træt og måske en smule stresset. Det er sikkert ikke usandsynligt, at det har indflydelse.... Jeg drømmer om at komme til at fuldamme igen, når han har vægtøget som han skal, og vi forhåbentligt bliver afsluttet fra sygehuset.. Men kan nogle evt. fortælle mig, hvad det vil kræve at forsøge sig med? Er der noget jeg allerede nu kan optimere på?

Vil sige at jeg selvfølgelig følger sygehusets råd og vejledning, men er alligevel interesseret i om du har andre perspektiver på det.

Jeg er særligt interesseret i at høre, hvordan jeg kan malke ud, når jeg oplever at der kun kommer få dråber. Det er bestemt min klare overbevisning, at min søn får noget ved hvert måltid. Jeg ser mælk i nundvigen og der er som sagt synkelyde - de er desværre bare ikke helt så hyppige efter nogle minutter..

Venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. september 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Min mave spænder

Kære Helen. For et par dage siden var jeg til scanning, her fik jeg af vide...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Moderkage biopsi

Hej Helen. Jeg var til nakkefold i sidste uge og fik flotte tal og dermed...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Lyserødt udflåd

Hej Helen. For tre uger siden var jeg til tryghedscanning i uge 8. Jeg fik...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juli 2022 | Amning | 0 mdr.

Mælke-rus

Hej Helen Vi er gået fra at skulle supplere konsekvent til hver amning til...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juli 2022 | Amning | 0 mdr.

Falder hen ved brystet

Hej Helen Vores søn har taget mere end tilstrækkeligt på og vi er derfor...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse baby

Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer, der både får brystmælk...

Læs mere i Babylex

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annonce