Annonce

Annonce

Brev:

Øge produktion


9. juli 2022

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Øge produktion

Hej igen Helen,

Jeg fødte for tre uger siden. Til at starte med var produktionen ekstrem. Mine bryster var ofte spændte og fyldt med mælk! Desværre skete der det, at produktionen tydeligvis faldt - dette uden jeg fattede mistanke, da jeg fortsat stadigvæk lækkede rigtig meget mælk i bh/opsamler. Det er mit første barn, så jeg var ikke opmærksom på, at der ikke var regelmæssige synkelyde, og at min baby faldt meget hen ved brystet (som jeg hyppigt lagde ham til!)

Kort fortalt vægtøgede han ikke, som han skulle og den gule farve aftog ikke. Jeg troede jo, at jeg fuldammede ham, hvilket ikke var tilfældet. Det har resulteret i (ernæringsrelateret) mistrivsel. Vi er tilknyttet sygehuset, og hjemme på orlov, hvor han skal have mad minimum hver tredje time for at sikre vægtøgning.

Aktuelt kører vi det sådan, at han får begge bryster af cirka 15 min hver (dette for at han ikke bruger for mange kræfter på at ligge og die ved mig, da det er vigtigt, at han tager på her over weekenden). Min oplevelse er fortsat, at brystet enten er tømt efter cirka 8-10 minutter - eller - at han sutter mindre effektivt efter den første, vandige mælk. Han skal holdes meget til ilden. Herefter tilbydes han MME og spiser typisk 60-70 ml. Skulle han melde sig mellem hver tredje time, så lægges han selvfølgelig til brystet og får ikke MME.

Jeg sætter vaakum pumpe på, efter han ...


Annonce

... har været ved brystet, så ofte jeg kan overskue at jonglere med det hele (amme, varme flaske, pusle osv). Jeg har prøvet Medelas elektriske brystpumpe, men lyden og hele opstillingen påvirker mig meget negativt... Jeg oplever at der nærmest intet kommer ud med vakuum pumpen - det samme var egentlig tilfældet med den elektriske. Jeg prøver alligevel at lade den sidde lidt for at stimulere (jeg ved ikke, om det er det rigtige at gøre?).

Jeg er meget ked af, at jeg ikke kan fuldamme ham længere, og at jeg ikke forstår årsagen hertil. Jeg er som nybagt mor både træt og måske en smule stresset. Det er sikkert ikke usandsynligt, at det har indflydelse.... Jeg drømmer om at komme til at fuldamme igen, når han har vægtøget som han skal, og vi forhåbentligt bliver afsluttet fra sygehuset.. Men kan nogle evt. fortælle mig, hvad det vil kræve at forsøge sig med? Er der noget jeg allerede nu kan optimere på?

Vil sige at jeg selvfølgelig følger sygehusets råd og vejledning, men er alligevel interesseret i om du har andre perspektiver på det.

Jeg er særligt interesseret i at høre, hvordan jeg kan malke ud, når jeg oplever at der kun kommer få dråber. Det er bestemt min klare overbevisning, at min søn får noget ved hvert måltid. Jeg ser mælk i nundvigen og der er som sagt synkelyde - de er desværre bare ikke helt så hyppige efter nogle minutter..

Venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Kommer jeg til at elske mit barn

Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Kantinemad på arbejdet

Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Øjenbrynsfarve

Hej Helen Jeg er i uge 10, snart 11, og har farvet øjenbryn 1-2 gange om...

Læs hele brevet og Helens svar


20. december 2023 | Sovevaner | 0 mdr.

Vuggedød og sovestilling

Kære Helen Jeg er netop blevet farmor til en dejlig lille dreng. Fødslen er...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2023 | Diverse | 0 mdr.

Nyfødt første bad

Hej Helen Så kom vores lille dreng til verden, med en FV på 3840 og 54 cm,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Vegetar og veganer

Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.

Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce