Annonce

Annonce

Brev:

Øge produktion


9. juli 2022

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Øge produktion

Hej igen Helen,

Jeg fødte for tre uger siden. Til at starte med var produktionen ekstrem. Mine bryster var ofte spændte og fyldt med mælk! Desværre skete der det, at produktionen tydeligvis faldt - dette uden jeg fattede mistanke, da jeg fortsat stadigvæk lækkede rigtig meget mælk i bh/opsamler. Det er mit første barn, så jeg var ikke opmærksom på, at der ikke var regelmæssige synkelyde, og at min baby faldt meget hen ved brystet (som jeg hyppigt lagde ham til!)

Kort fortalt vægtøgede han ikke, som han skulle og den gule farve aftog ikke. Jeg troede jo, at jeg fuldammede ham, hvilket ikke var tilfældet. Det har resulteret i (ernæringsrelateret) mistrivsel. Vi er tilknyttet sygehuset, og hjemme på orlov, hvor han skal have mad minimum hver tredje time for at sikre vægtøgning.

Aktuelt kører vi det sådan, at han får begge bryster af cirka 15 min hver (dette for at han ikke bruger for mange kræfter på at ligge og die ved mig, da det er vigtigt, at han tager på her over weekenden). Min oplevelse er fortsat, at brystet enten er tømt efter cirka 8-10 minutter - eller - at han sutter mindre effektivt efter den første, vandige mælk. Han skal holdes meget til ilden. Herefter tilbydes han MME og spiser typisk 60-70 ml. Skulle han melde sig mellem hver tredje time, så lægges han selvfølgelig til brystet og får ikke MME.

Jeg sætter vaakum pumpe på, efter han ...


Annonce

... har været ved brystet, så ofte jeg kan overskue at jonglere med det hele (amme, varme flaske, pusle osv). Jeg har prøvet Medelas elektriske brystpumpe, men lyden og hele opstillingen påvirker mig meget negativt... Jeg oplever at der nærmest intet kommer ud med vakuum pumpen - det samme var egentlig tilfældet med den elektriske. Jeg prøver alligevel at lade den sidde lidt for at stimulere (jeg ved ikke, om det er det rigtige at gøre?).

Jeg er meget ked af, at jeg ikke kan fuldamme ham længere, og at jeg ikke forstår årsagen hertil. Jeg er som nybagt mor både træt og måske en smule stresset. Det er sikkert ikke usandsynligt, at det har indflydelse.... Jeg drømmer om at komme til at fuldamme igen, når han har vægtøget som han skal, og vi forhåbentligt bliver afsluttet fra sygehuset.. Men kan nogle evt. fortælle mig, hvad det vil kræve at forsøge sig med? Er der noget jeg allerede nu kan optimere på?

Vil sige at jeg selvfølgelig følger sygehusets råd og vejledning, men er alligevel interesseret i om du har andre perspektiver på det.

Jeg er særligt interesseret i at høre, hvordan jeg kan malke ud, når jeg oplever at der kun kommer få dråber. Det er bestemt min klare overbevisning, at min søn får noget ved hvert måltid. Jeg ser mælk i nundvigen og der er som sagt synkelyde - de er desværre bare ikke helt så hyppige efter nogle minutter..

Venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. august 2023 | Graviditet | 0 mdr.

Hvornår er jeg blevet gravid?

Hej Helen Jeg er gravid og det er vores første barn, og vi glæder os...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juni 2023 | Amning | 0 mdr.

Nyfødt maveproblemer

Kære Helen Vi har fået en dejlig lillebror som nu er 3 uger gammel. Han kom...

Læs hele brevet og Helens svar


22. juni 2023 | Diverse | 0 mdr.

Far for første gang

Hej Helen Jeg skal være far om ganske få uger, og det glæder både jeg og min...

Læs hele brevet og Helens svar


22. juni 2023 | Graviditet | 0 mdr.

Kramper i benene gravid

Hej Helen. Jeg er gravid i uge 27+4 og det er vores første barn :) Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juni 2023 | Udvikling | 0 mdr.

Ture i sommerlandet med nyfødt

Kære Helen Vi har fået en lillesøster, som nu er 3 uger gammel. Hun trives...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annonce