Annonce

Annonce

Brev:

Udfordringer med amning


1. april 2020

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Udfordringer med amning

Kære Helen,

Som nævnt sender jeg lige et brev mere, denne gang er det amningen.

Vi fik en dejlig pige d. 1 marts i år. Hun blev født 40+4, spontan fødsel, let kompliceret af fald i hendes hjerterytme og afføring i fostervandet. Men hun kom til verden uden hjælp og skreg med det samme, heldigvis. 50 cm og 2875 gram, de havde mistanke om at hun havde tabt sig i vægt sidst i svangerskabet. Det første døgn var ret hårdt, da hun på ingen måde var tilfreds med kun råmælk. Hun diet i 2-3 timer, uden at blive mæt. Efter den første nat der hun slæt ikke sov, fik hun lidt MME af jordmoder, og dette gav hende lidt ro. Dog sov hun stadig ikke rigtigt mere end korte lure, 30 -45 min. Efter nogle dage løb mælken til, og hun har taget rigtig fint på, vejer nu ca 4000 gram. Vi ble observeret under barselsopholdet på sygehuset, og vores datter har god amme teknik.

Til trods for fin vægt øgning, synes jeg ikke rigtigt amningen kører som den skal, muligvis pga udfordringer med søvn. Måske er mine forventninger bare for høje?

Vores datter vågner på morgenen omkring 5-6, hun vågner altid grædende (som jeg mener at ha læst vil gå over?). Jeg lægger hende til brystet, og hun dier nogle minutter. Så begynder hun tit at græde igen, og krumme sig, trække benene ind under sig og presse. Jeg tænker hun skal af med noget. Dette kan dog fortsætte til trods for prut og/eller afføring. Det er i hvert fald kun ro frem til næste mltid.Hun ammer derefter til og fra i yderligere nogle minutter før hun falder i søvn, ca 1 times tid. Så står vi op, jeg pusler hende, hun ammes og hun puttes omkring kl. 8-8.30. Når hun vågner efter 2-3 timer er hun igen grædende, og det samme scenarie udspiler sig. Hvis vores datter har sovet i en længere ...


Annonce

... stræk, 2-3 timer, ammer hun kontinuerligt i ca. 10-15 minutter, hvorefter hun af og til falder i søvn og hvis hun får ligge på os, kan sove 1-2 timer mere.

Hun er aldrig vågen mere end 2 timer, og har sin sidste lange lur omkring kl. 14-15. Når hun vågner fra denne begynder hun at rode lidt rundt brystet ved amning. Hun spiser lidt, græder, spænder kroppen i en bue, skubber brystet væk. Hvis vi så tager hende fra, kan hun skrige indtil hun lægges til igen. Hun dier meget kort, 1-3 minutter. Hun falder i søvn, men vågner efter kort tid. Tænker det er fordi hun ikke får spist tilstrækkeligt? Det bliver i hvert fald en ond cirkel som jeg synes det er svært at komme ud af. Dette fortsætter typisk hele eftermiddagen og aftenen, verst fra 19-22, før hun til sidst får spist et ”ordentlig” måltid og derefter sover i 3 timer. Hun vågner omkring kl. 1, og så fortsætter det med små måltider, og hyppige opvågninger frem til kl. 5-6.

Er der noget jeg kan gøre for at komme ud af den onde cirkel med sjatspising og sjatsoving? Totalt lægger jeg hende til ca. 20 ganger i døgnet, noget jeg synes er meget. Vet det er appetit spring omkring 4-6 uger, men hun har spist på denne måde fra start, dog ikke med skrigeture. Jeg er bekymret for om hun får tilstrækkeligt med mad og søvn på denne måde.

Og er det normalt at hun vågner grædende? Jeg synes det er så hårdt når hun græder, og synes det bliver til en hel del for tiden. Hun giver super god kontakt når hun er rolig og tilfreds, men jeg synes det går langt i mellem disse perioderne for nuværende.

Jeg ville haft hende vurderet hos sundhedsplejerske, men det er umuligt i disse corona tider. Håber du har nogle gode bud på hvad vi kan gøre for vores lille pige.

Venlig hilsen,
E.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bobby bøgerne giver mulighed for nye sproglige oplevelser!

Velkommen til Bobbys hverdag. I Bobby bøgerne følger vi Bobbys dag i vuggestuen, mens I sammen udforsker sproget. De seks bøger i BOBBY serien gør det let og hyggeligt at lege med sproget sammen med dit 1-3 årige barn.

Hvad er særligt ved Bobby bøgerne?

Læsning af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. september 2020 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Mad og vægt - 2 mdr.

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig ang. min lille dreng og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2020 | Graviditet | 0 mdr.

For højt a vitamin indtag fra leverpostej?

Kære Helen, Jeg har læst lidt blandet omkring a vitamin og graviditet -...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2020 | Udvikling | 2 mdr.

12 uger og øjenkontakt

Kære Helen Vores dreng på 12 uger har svært ved øjenkontakt. Vi kan...

Læs hele brevet og Helens svar


3. september 2020 | Sovevaner | 1 mdr.

Søvn 6 uger

Hej Helen. Tak for dine gode svar på vores mange spørgsmål. Jeg har lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2020 | Diverse | 1 mdr.

Gylp og uro

Hej Helen Først og fremmest tusind tak for dine gode råd ang. vores store...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Menstruation

Det er meget forskelligt hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Det at man ammer udskyder som regel menstruationstidspunktet. Som regel kommer menstruationen tidligst igen efter ca. 8 uger og det er helt normalt, at der kan gå op til et år før menstruationen kommer igen. Det er dog vigtigt stadig at bruge prævention i denne periode, da du ikke kan vide hvornår din ægløsning vil indtræde og du kan derfor godt blive gravid selvom du ammer.

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annonce