Annonce

Annonce

Brev:

Amning/ammestrejke


27. februar 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Amning/ammestrejke

Kære Helen

Jeg har en søn på 4 måneder, som jeg har fuldammet de første 3 måneder (gennem kolik) uden problemer. I forbindelse med 3 måneders vaccination bliver ham efterfølgende syg med virusinfektion og har feber on/off i 8 dage. I forbindelse med både vaccine og efterfølgende sygdom spiste han mindre og var “gal” på brystet. Jeg havde pludselig mindre mælk, og der blev startet en dum cirkel. Jeg havde i samme periode menstruation for første gang, og da den stoppede igen, kom mælken stille og roligt tilbage igen, og han var ikke længere syg og ej heller gal på brystet.

Ugen efter fik jeg opsat hormonspiral og SÅ startede hele affæren igen - sur baby, mindre mælk osv. Jeg fik fjernet spiralen igen for 1 uge siden, fik efterfølgende menstruation, som nu er næsten stoppet. MEN - Han er helt hysterisk omkring måltiderne - han får ikke engang fat i brystet, før han skriger, - også selvom jeg har mælk til ham. Jeg har endnu ikke nok, men der er 100-150 ml, hvis jeg pumper ud.
Vi supplerer på flaske, som også er en kamp hver gang - man skal “snyde” ham til at spise. Så min opfattelse er ikke, at han foretrækker flasken fremfor brystet.

Han er en meget ...


Annonce

... hidsig baby og siger til og fra med meget bestemt tone. Han har aldrig været en baby, der kunne trøstes ved brystet eller lå og hyggede sig der. Han er der kun for at spise! Det er derfor også svært at få han til at øge min produktion, for hvis han har spist det der var, så gider han ikke ligge der mere. Han kan heller ikke lægges til oftere, for hvis han ikke er sulten, skal han bestemt ikke ligge der!

Jeg aner ikke mit levende råd pt, fordi måltiderne er sådan en kamp - jeg har mest lyst til at stoppe med amme-showet og nøjes med flaske. Han er super frustreret og helt hysterisk, og jeg bliver så irriteret og ked af det.

Hvad kan jeg gøre, for at stoppe den onde cirkel??

Amning er pt således: Jeg prøver at lægge ham til - stopper hvis han skriger - får ro på og venter lidt tid - prøver igen, osv osv. I nogle tilfælde lykkes det ikke efter 1 time (måske mere), hvorefter jeg giver op, og snyder ham til flasken og pumper ud efterfølgende. Men det er jo ikke holdbart i længden. Hvis han tager fat, får han begge bryster og efterfølgende flaske, hvis han ikke virker mæt!

Håber det hele giver mening og at du måske har et godt råd!

Med venlig hilsen
Lea

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2020 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Modermælkserstatning, forskel

Hej Helen, Jeg vil gerne høre om du kender forskellen på...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juli 2020 | Sygdom | 4 mdr.

Utilfreds baby - 4 mdr.

Hej Helen Jeg skriver til dig, da jeg har en søn, som jeg ikke formår at...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Lær at falde i søvn

Hej Helen Ja så skriver jeg til dig igen igen, i håb om at du endnu engang...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst - 3 mdr.

Hej Helen Tusind tak for dit svar på mit spm angående putning af min...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst

Hej Helen. Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse som jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annonce