Annonce

Annonce

Brev:

Amning/ammestrejke


27. februar 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Amning/ammestrejke

Kære Helen

Jeg har en søn på 4 måneder, som jeg har fuldammet de første 3 måneder (gennem kolik) uden problemer. I forbindelse med 3 måneders vaccination bliver ham efterfølgende syg med virusinfektion og har feber on/off i 8 dage. I forbindelse med både vaccine og efterfølgende sygdom spiste han mindre og var “gal” på brystet. Jeg havde pludselig mindre mælk, og der blev startet en dum cirkel. Jeg havde i samme periode menstruation for første gang, og da den stoppede igen, kom mælken stille og roligt tilbage igen, og han var ikke længere syg og ej heller gal på brystet.

Ugen efter fik jeg opsat hormonspiral og SÅ startede hele affæren igen - sur baby, mindre mælk osv. Jeg fik fjernet spiralen igen for 1 uge siden, fik efterfølgende menstruation, som nu er næsten stoppet. MEN - Han er helt hysterisk omkring måltiderne - han får ikke engang fat i brystet, før han skriger, - også selvom jeg har mælk til ham. Jeg har endnu ikke nok, men der er 100-150 ml, hvis jeg pumper ud.
Vi supplerer på flaske, som også er en kamp hver gang - man skal “snyde” ham til at spise. Så min opfattelse er ikke, at han foretrækker flasken fremfor brystet.

Han er en meget ...


Annonce

... hidsig baby og siger til og fra med meget bestemt tone. Han har aldrig været en baby, der kunne trøstes ved brystet eller lå og hyggede sig der. Han er der kun for at spise! Det er derfor også svært at få han til at øge min produktion, for hvis han har spist det der var, så gider han ikke ligge der mere. Han kan heller ikke lægges til oftere, for hvis han ikke er sulten, skal han bestemt ikke ligge der!

Jeg aner ikke mit levende råd pt, fordi måltiderne er sådan en kamp - jeg har mest lyst til at stoppe med amme-showet og nøjes med flaske. Han er super frustreret og helt hysterisk, og jeg bliver så irriteret og ked af det.

Hvad kan jeg gøre, for at stoppe den onde cirkel??

Amning er pt således: Jeg prøver at lægge ham til - stopper hvis han skriger - får ro på og venter lidt tid - prøver igen, osv osv. I nogle tilfælde lykkes det ikke efter 1 time (måske mere), hvorefter jeg giver op, og snyder ham til flasken og pumper ud efterfølgende. Men det er jo ikke holdbart i længden. Hvis han tager fat, får han begge bryster og efterfølgende flaske, hvis han ikke virker mæt!

Håber det hele giver mening og at du måske har et godt råd!

Med venlig hilsen
Lea

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. september 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Korte dagslure - for kort vågentid?

Kære Helen, Vores datter sover fortiden 4-6 lure om dagen og tænker at det...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2020 | Amning | 3 mdr.

Drømme-amning med MME

Kære Helen, Jeg skriver til dig idet jeg har brug for dit råd og vejledning,...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part III

Kære Helen, Jeg ville lige give dig en opfølgning på aftenens/nattens forløb...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part II

Kære Helen, Mange tusind tak for dit hurtige og utrolig fyldestgørende svar....

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Opstart på grød

Hej Helen, Jeg har fulgt med på sidelinjen i noget tid, og dine svar har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Prøven tager man normalt først i 14-16 graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til , at fosteret kan tåle, man tager de 15-20ml ud, som skal bruges til prøven.

Fostervandet tappes med en kanyle, som stikkes ned gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret.

Prøven foregår normalt ambulant og uden bedøvelse. Nogle oplever det ubehagelig og synes det...

Læs mere i Babylex

Gulsot

En del nyfødte får en gullig farve i huden, som skyldes at børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion.

De overskydende blodlegemer nedbrydes af leveren og der dannes et farvestof kaldet bilirubin. Hvis leveren endnu ikke er helt moden til at kunne udskille bilirubinen, ophobes det i kroppen i et par dage og kan ses som en gullig farve i huden.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce