Annonce

Annonce

Brev:

Min søn på 6 uger vil ikke tage lange lure


20. oktober 2019

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Min søn på 6 uger vil ikke tage lange lure

Kære Helen

Jeg er en efterhånden temmelig frustreret mor til en dejlig dreng på snart 6 uger, som desværre har rigtig svært ved at sove, og som stort set kun er glad, når han ligger ved brystet.

(blot til info) Min søn kom til verden ved akut kejsersnit, da min dreng ikke kunne finde vej igennem mit bækken. Han havde derfor et temmelig ”deformt” hoved da han kom ud, eftersom han virkelig havde kæmpet for at komme ud. På sygehuset fik jeg efter 5min stukket ammebrikker i hånden, da mine brystvorter er en smule indadvendte.

Min søn tager på som han skal, han har dog ligget i den lidt lave ende en enkelt gang (160g på en uge), hvilket min SP mente kunne være pga. ammebrikkerne, men efter jeg er begyndt at pumpe mælk ud, har han taget omkring 180-200g på om ugen. Jeg vil gerne af med ammebrikkerne, men de fungerer egentlig fint, og jeg må indrømme at overskuddet ikke er til det lige nu, da jeg mener, der er andre udfordringer, der er vigtigere at tage hånd om.

Vores overordnede problem og roden til min frustration er, at jeg virkelig har svært ved at få min søn til at tage lange lure. Han ligger hos mig konstant og ammer/sutter/småsover dagen lang (hvis han får lov til det), med kun et par meget få pauser, hvor han enten bliver skiftet eller jeg snakker med ham. Det er meget frustrerende, da jeg nærmest ikke kan nå at børste tænder, uden han bliver ked.

Efter min sundhedsplejrskes anvisning kører vi en rutine, hvor vi ammer i 5-10min, bøvser, ammer igen, bøvser, ammer igen, skifter ble, ammer, han bliver svøbt i sin dyne og så ammer vi indtil han falder i søvn (han har nemlig haft tendens til at falde i søvn under amning, så det er for at holde ham i gang og være sikker på, at grunden til han ikke tager lange lure er fordi han er sulten)……

Problemet kommer så, når jeg prøver at lægge ham fra mig, så vågner han kort tid efter.
Jeg har prøvet at lægge ham lige inden han falder i søvn, 5min efter, 10min efter og helt op til 40min efter. Jeg har haft mest held med det sidste, nok fordi han er i sin dybe søvn her (men det er så også lang tid at sidde og vente ;) ). Jeg har prøvet at lægge ham i sin vugge, liften, babynest… ingen forskel. Barnevogn og bæresele gider han på en god dag (eller rettere sagt, hvis man fanger ham på et godt tidspunkt) og bæreselen kun i max 40min. Vi har også prøvet at give ham sut, og det er også kun en gang imellem han gider den.

Vi har ikke som sådan en rutine endnu, men om natten er han ...


Annonce

... ret stabil og sover uden problemer i sin vugge eller sin lift i første forsøg jeg lægger ham.

Han falder som regel i søvn mellem 22-24 og sover mellem 3-5 timer (oftest 3 timer).. Så er vi oppe i en time til halvanden, hvor vi kører ammerutinen beskrevet tidligere, så sover han igen omkring 2 timer, vi kører ammerutinen igen og er igen oppe i 1 time til halvanden. … Og så er det som regel her udfordringerne begynder, og han ikke vil sove mere (selvom han giver tegn til at være træt – gnider sig øjnene, blanke øjne, gaber).. Nogle gange kan jeg få ham til at sove en time mere, ved at ligge ned og amme ham i søvne.

Resten af dagen kan vi så bruge på at få ham til at sove igen – vi har haft mest held med at få ham til at sove mellem 11-13 og mellem 16-18… men det er mere undtagelsen end reglen, at han sover. Om aftenen fra omkring 18-22/23 ligger han og brokker sig, vrider sig og virker bare ikke glad. Også selvom han ligger ved brystet konstant.

Som du kan høre, og det som frustrerer mig en del efterhånden, er at jeg har en bestemt lille fyr, der helst ikke vil andet end at ligge hos mig. Og jeg synes bare ikke, det virker til, at andre babyer på hans alder har så svært ved at sove, køre i barnevogn osv., og generelt er ret ulykkelig, hvis ikke de er ved brystet. Hvad pokker er det jeg/vi gør forkert?

Det er lidt blandet, hvad jeg får anbefalet. Min egen SP siger jeg skal insistere på at få ham til at sove efter ammerutinen. Men når man har brugt hele dagen og aftenen på det, uden held, og man efterhånden har en meget overtræt og ulykkelig baby, er det ikke ligefrem motiverende. Andre siger, jeg bare skal lade ham bestemme, når han stadig er så lille og altså bare lade ham sove hos mig, og generelt bare ligge med brystet i munden, hvis det gør ham glad. Jeg er bare bange for, at det så aldrig ændrer sig.

Er det jeg beskriver normalt for en lille fyr på 6 uger? Skal jeg være bekymret? Og hvordan synes du, jeg skal håndtere det hele? Jeg har virkelig brug for nogle gode råd, da jeg virkelig ikke føler jeg er i stand til at opfylde min søns behov udover, hvis jeg lader ham ligge hos mig dagen lang. Hvis du også synes, jeg bare skal lade ham ligge hos mig, hvor gammel skal han så være, før jeg begynder at prøve og få ham væk?

Beklager det meget lange brev, men jeg er simpelthen fyldt op med bekymring, da jeg nærmest ikke synes noget fungerer - det ødelægger virkelig glæden ved at være blevet mor :(

Venlig hilsen
Stephanie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2021 | Udstyr | 2 mdr.

Stor dreng - små hjælpemidler

Kære Helen, Siden sidst er der kommet et styks smækker lillebror til verden...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2021 | Udvikling | 2 mdr.

Baby og fjernsyn

Hej Helen, Helt kort - hvad er anbefalingerne i forhold til baby/børn og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2021 | Sovevaner | 2 mdr.

Hjælp til slatspiseri og søvn

Hej Helen, Lige et par spørgsmål herfra vedr. søvn, som jeg ikke rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. februar 2021 | Amning | 2 mdr.

Supplering med flaske

Kære Helen Tak for dit meget grundige svar sidst om klipning af tungebånd....

Læs hele brevet og Helens svar


1. februar 2021 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Modermælkserstatning - fortsættelse :-)

Hej igen Helen, Og tusind tak for dit svar på mit forrige spørgsmål omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annonce