Annonce

Annonce

Brev:

Amning fra barsel til vuggestue start


29. november 2018

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Amning fra barsel til vuggestue start

Kære Helen

Vi har en dejlig dreng på 9 måneder og til januar skal mor starte på arbejde og far skal klare indkørslen i vuggestuen. Vi vil rigtig gerne gøre overgangen så let som muligt og håber derfor at få et par gode råd på vejen.

Vi (specielt mor) vil rigtig gerne trappe ud af amningen om dagen, men det er en kæmpe udfordring.

Vores dreng har aldrig ville have sut eller flaske, og har haft et stort suttebehov fra spæd og har det stadigvæk. Vi følger dine anbefalinger i dagsrutinerne fra dine bøger (Børn og Mad, og Børn og Søvn), hvilket går super fint og baby spiser som han skal, dog kan mor ikke få lov til at lægge vores dreng uden amning.

Vi har oplevet flere gang at han efter amningen bliver lagt i sengen træt men ikke sovende endnu, vender sig og sover videre. Så han kan godt falde i søvn selv med en hjælpende hånd, men ikke uden amningen. Mor har prøvet ad flere gang at trappe ud ved ikke at amme før baby skulle puttes, men det resulterede i en forfærdelig omgang gråd hver gang, så vi synes ikke timingen var rigtig så vi droppede ...


Annonce

... det igen. Far og andre kan godt putte uden amningen, men med gråd, og mor kan slet ikke. Dvs de to gange om dagen hvor baby sover lur kan mor ikke klare uden amningen først, har du mon nogen gode råd?

Baby vil ikke sove i barnevogn men kun i hans slyngevugge. Vi har introduceret en sutteklud, men han har ikke taget den til sig endnu.

Derudover når mor starter på arbejdet bliver det efter juleferien hvor både mor og far er der hele tiden, og lige pludselig bliver dette ændret til at far er på barsel og samtidig skal køre baby ind i vuggestuen, amningen stopper, og baby skal sove et andet sted.
For os lyder det som en stor omvæltning, men vi ved ikke hvordan dette skal gøres blidere, nu hvor vi ikke kan trappe amningen ud, som vi havde håbet på.

Samtidig har baby de seneste 2 uger været meget mere interesseret i amningen er før, så det er næsten som at tage 5 skridt tilbage, nu vil han gerne små ammes i løbet af dagen også, hvilket gør hele situationen endnu mere frustrerende. Har du mon nogen gode råd?

Med venlig hilsen

De spændte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. marts 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Baby på 9 måneder, der ikke vil falde i søvn

Kære Helen, Min pige på snart 9 måneder har store udfordringer ifht. søvn....

Læs hele brevet og Helens svar


21. marts 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Dagsplan 9 mdr

Kære Helen Nu er min datter blevet 9 måneder, vil derfor gerne have dig til...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Dårlige sovevaner og dagsrytme part 2

Kære Helen. Vi har nu afprøvet den dagsrutine du beskrev i forrige svar,...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2019 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Mad og søvn i forbindelse med vuggestuestart

Hej Helen, Jeg har nogle spørgsmål vedr. Mad og søvn til søn på nu 10 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spisesituation

Hej Helen. Tak for din forrige mail ang frugt og grønt - vi vil forsøge os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce