Annonce

Annonce

Brev:

Amning fra barsel til vuggestue start


29. november 2018

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Amning fra barsel til vuggestue start

Kære Helen

Vi har en dejlig dreng på 9 måneder og til januar skal mor starte på arbejde og far skal klare indkørslen i vuggestuen. Vi vil rigtig gerne gøre overgangen så let som muligt og håber derfor at få et par gode råd på vejen.

Vi (specielt mor) vil rigtig gerne trappe ud af amningen om dagen, men det er en kæmpe udfordring.

Vores dreng har aldrig ville have sut eller flaske, og har haft et stort suttebehov fra spæd og har det stadigvæk. Vi følger dine anbefalinger i dagsrutinerne fra dine bøger (Børn og Mad, og Børn og Søvn), hvilket går super fint og baby spiser som han skal, dog kan mor ikke få lov til at lægge vores dreng uden amning.

Vi har oplevet flere gang at han efter amningen bliver lagt i sengen træt men ikke sovende endnu, vender sig og sover videre. Så han kan godt falde i søvn selv med en hjælpende hånd, men ikke uden amningen. Mor har prøvet ad flere gang at trappe ud ved ikke at amme før baby skulle puttes, men det resulterede i en forfærdelig omgang gråd hver gang, så vi synes ikke timingen var rigtig så vi droppede ...


Annonce

... det igen. Far og andre kan godt putte uden amningen, men med gråd, og mor kan slet ikke. Dvs de to gange om dagen hvor baby sover lur kan mor ikke klare uden amningen først, har du mon nogen gode råd?

Baby vil ikke sove i barnevogn men kun i hans slyngevugge. Vi har introduceret en sutteklud, men han har ikke taget den til sig endnu.

Derudover når mor starter på arbejdet bliver det efter juleferien hvor både mor og far er der hele tiden, og lige pludselig bliver dette ændret til at far er på barsel og samtidig skal køre baby ind i vuggestuen, amningen stopper, og baby skal sove et andet sted.
For os lyder det som en stor omvæltning, men vi ved ikke hvordan dette skal gøres blidere, nu hvor vi ikke kan trappe amningen ud, som vi havde håbet på.

Samtidig har baby de seneste 2 uger været meget mere interesseret i amningen er før, så det er næsten som at tage 5 skridt tilbage, nu vil han gerne små ammes i løbet af dagen også, hvilket gør hele situationen endnu mere frustrerende. Har du mon nogen gode råd?

Med venlig hilsen

De spændte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. juni 2019 | Udvikling | 8 mdr.

Hvornår kan man sige nej

Kære Helen. Nu er jeg her igen med et spørgsmål. Vores søn har i en...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Lære at falde i søvn selv?

Kære Helen, Mange tak for dit tidligere svar. Vi er nu kommet godt i...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2019 | Udvikling | 8 mdr.

Baby ked af det hele tiden

Hej Helen Jeg skriver til dig igen, fordi min søn bare er så ulykkelig hele...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Spisetid - 8 mdr.

Hej Helen. Jeg skriver til dig, fordi min mand og jeg er meget frustreret...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2019 | Opdragelse | 11 mdr.

Bliver meget ked af det når hun får nej

Kære Helen. Vi har pt. 2 ting som fylder meget i vores hverdag, og som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Kravle

Det er vigtigt at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er en forudsætning når barnet skal til at stå og gå. Barnet udvikler også evnen til at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce