Annonce

Annonce

Brev:

Amning fra barsel til vuggestue start


29. november 2018

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Amning fra barsel til vuggestue start

Kære Helen

Vi har en dejlig dreng på 9 måneder og til januar skal mor starte på arbejde og far skal klare indkørslen i vuggestuen. Vi vil rigtig gerne gøre overgangen så let som muligt og håber derfor at få et par gode råd på vejen.

Vi (specielt mor) vil rigtig gerne trappe ud af amningen om dagen, men det er en kæmpe udfordring.

Vores dreng har aldrig ville have sut eller flaske, og har haft et stort suttebehov fra spæd og har det stadigvæk. Vi følger dine anbefalinger i dagsrutinerne fra dine bøger (Børn og Mad, og Børn og Søvn), hvilket går super fint og baby spiser som han skal, dog kan mor ikke få lov til at lægge vores dreng uden amning.

Vi har oplevet flere gang at han efter amningen bliver lagt i sengen træt men ikke sovende endnu, vender sig og sover videre. Så han kan godt falde i søvn selv med en hjælpende hånd, men ikke uden amningen. Mor har prøvet ad flere gang at trappe ud ved ikke at amme før baby skulle puttes, men det resulterede i en forfærdelig omgang gråd hver gang, så vi synes ikke timingen var rigtig så vi droppede ...


Annonce

... det igen. Far og andre kan godt putte uden amningen, men med gråd, og mor kan slet ikke. Dvs de to gange om dagen hvor baby sover lur kan mor ikke klare uden amningen først, har du mon nogen gode råd?

Baby vil ikke sove i barnevogn men kun i hans slyngevugge. Vi har introduceret en sutteklud, men han har ikke taget den til sig endnu.

Derudover når mor starter på arbejdet bliver det efter juleferien hvor både mor og far er der hele tiden, og lige pludselig bliver dette ændret til at far er på barsel og samtidig skal køre baby ind i vuggestuen, amningen stopper, og baby skal sove et andet sted.
For os lyder det som en stor omvæltning, men vi ved ikke hvordan dette skal gøres blidere, nu hvor vi ikke kan trappe amningen ud, som vi havde håbet på.

Samtidig har baby de seneste 2 uger været meget mere interesseret i amningen er før, så det er næsten som at tage 5 skridt tilbage, nu vil han gerne små ammes i løbet af dagen også, hvilket gør hele situationen endnu mere frustrerende. Har du mon nogen gode råd?

Med venlig hilsen

De spændte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Aldrig været god til at sove

Hej Helen Først og fremmest tak for din fantastiske brevkasse. Den har...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2019 | Amning | 9 mdr.

Baby på 9 mdr vil kun ammes

Kære Helen. Jeg skriver til dig fordi vi er stødt ind i store madproblemer...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Mælkebehov, amning og sutteflaske

Hej Helen Nu er det tid igen, til lidt sparring. Vores dejlige dreng er...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

3-2 lure

Kære Helen, Så er man her igen.- ens breve viser hvordan baby hele tiden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Klumper i maden - 8 mdr.

Hej Helen, Har du nogle gode råd til hvordan jeg får min søn på 8 mdr. til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udstyr

Tænk fremad når du skal vælge, hvad du køber til dit barn. Et barn får brug for rigtig mange ting og meget er ofte dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

Autostol, kravlegår og andre babyting kan lejes flere steder og til meget fornuftige priser.

Senge, høje stole, autostole, og andre større anskaffelser bør være mærket DVN (Dansk Varefakta Nævn) eller DS (Dansk Standard). Det er...

Læs mere i Babylex

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce