Annonce

Annonce

Brev:

Amning og rytme - 1 mdr.


2. juni 2018

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Amning og rytme - 1 mdr.

Hej Helen,

Min søn er nu 4 uger gammel. Jeg kæmper stadig meget med amningen og jeg synes det er svært at navigere i hvorfor han ammer så meget.

Vi har implementeret de forslag du har skrevet og det var været en stor hjælp, vi har haft to rigtig gode dage men de sidste tre dage er vi igen tilbage i konstant amning.

Jeg ammer stadig mere eller mindre 1 gang i timen (vi har haft en gang i dag med 2 timer fra amme start til næste amme start). Det resultere i nogle meget korte lure for min søn - de fleste gange i dag har han sovet 30-40 minutter efter han er blevet taget fra brystet.

Jeg forsøger at amme på et bryst ad gangen, med mindre han bliver meget ked af det. Så forsøger jeg det andet bryst for at se om han blot vil have slukket tørsten.
Jeg bøvser ham og skifter ble for at sikre han vågner op og ammer aktivt, dog lukker han stadig ofte øjnene og går over i passiv amning.

Jeg er simpelthen i tvivl om hvilket ben jeg skal stå på og hvad jeg ...


Annonce

... skal gøre.

Til sidst lige en sidebemærkning. Sundhedsplejersken har været forbi igen og siger at hans sut er stærkere og hun mener ikke det burde være det. Hende umiddelbare holdning er at vi afventer - forsøger at fortsætte med at vække ham så han får en mere aktiv amning.

Mine spørgsmål:
- Først og fremmest hvis du har flere råd til at få forlænget hans lur modtages de med kyshånd.
- Er der nogen måde at få afklaret hvorfor han ammer så meget som han gør? Jeg er klar over at varmen påvirker ham, men han ligger typisk kun i en tynd body og en stof ble over sig.
- Det bekymre mig om jeg skal amme hver time resten af hans ammeperiode? Har du nogen erfaring med at babyer bliver bedre til at gå længere uden.
- Er det korrekt at jeg bør amme ham mest efter en lur (og inden en forventet vågenperiode) også tilbyde bryst lige inden næste lur? Han kan sagtens være vågen i en times tid adgangen (nogle dage lidt mindre andre lidt mere).

Med venlig hilsen
Kris

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. februar 2019 | Udvikling | 2 mdr.

2 måneder

Kære Helen. Jeg er glad for, at jeg er blevet medlem. Det giver en god...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Hjælp til urolig søvn om dagen og putning til natten

Hej Helen. Lillebror bliver så stor og stærk, 2,5 mdr, 7 kg kærlighed og 62...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2019 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Baby vil ikke spise nok af flaske

Hej Helen. Min søn på 11 uger, som er flaskebarn, har gennem de seneste 6...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Problemer med dagsrytmen

Kære Helen Jeg skriver allerede til dig igen, da jeg har samlet sammen af...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Forkølet og sove ude

Kære Helen Mange tak for dit sidste svar, det var en stor hjælp. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce