Annonce

Annonce

Svar: Nyfödd i slutet på mars?


15. januar 2015

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Mamma til snart två barn :)

Tak for dit brev, hvor er det dejligt, at I venter jer en lillebror :)

Vejret i marts måned kan skifte meget. Det kan være rigtig koldt, frostvejr, snevejr og blæsende. Det kan også være mildt og forårsagtigt.

Uld er rigtig godt. Det kan være undertøj i uld og nattøj i uld eller måske en sovedragt i uld. Uld har den fordel, at det kan suge op til 40% af sin egen vægt, så hvis jeres lille baby sveder lidt, så suger ulden og han bliver stadig holdt tør.

I barnevognen vil han sandsynligvis have brug for ca 3. lag tøj - undertøj, en sparkedragt og en tyk trøje eller en sovedragt/sovepose. Derudover en babydyne eller han kan puttes i en voksipose eller lignende. Han vil også have brug for en lille hue, handsker, strømper på fødderne, et par små futter på fødderne, hvis han ikke ligger i en pose eller en dragt med fødder. Og så skal du altid mærke ham i nakken. Hvis han virker kold, så har han for lidt tøj på. Virker han svedig og klam i nakken, så har han for meget tøj på. Han skal virke lige tilpas.

Med hensyn til seng, så behøver han i begyndelse ikke at ligge i tremmesengen, men kan ligge i sin lift, en vugge eller måske i en bedside crib. Mange børn vil gerne ud af deres tremmeseng, når de bliver omkring 2.5 år, så måske storebror alligevel skal have en ny seng, og lillebror så kan arve tremmesengen.

Madrassen i sengen skal være fast og lidt hård. Barnet må ikke kunne synke ned i madrassen. Du kan vælge mellem skummadrasser, latexmadrasser eller madrasser i naturmaterialer. Generelt er det en god idé, hvis madrassen kan vaskes ved 60 grader. Det gælder også madrasser til lift og barnevogn - det er dog svært at få plads til en sengemadras i vaskemaskinen…

Med hensyn til nattøj, så kan du bruge uld, en blanding mellem uld/bomuld eller uld/silke eller ren bomuld. Det kan være en god idé at bruge en bodystocking fremfor todelt undertøj, da der så er mere hold på tøjet og den lille ikke skiller ad på midten. Uden på undertøjet vil det være rigtig fint med en sparkedragt i bomuld, gerne med lange ærmer og lange ben og med fødder - eller små strømper og evt. lidt små futter. I løbet af dagen vil en velourdragt ofte være blød og dejlig, når det er vinter og koldt, men det kan godt blive for varmt under en dyne.

Hvorvidt I får ...


Annonce

... brug for en bæresele afhænger helt af, hvordan I regner med at bevæge jer rundt. Måske vil I have mere glæde af en slynge, måske kan jeres lillebror ligeså godt ligge i sin barnevogn, når I f.eks. er oppe at handle eller lignende… Hvis I har en sele fra storebror, så kan I bruge den samme. Hvis I ikke har brugt det til ham, så er det heller ikke sikkert, at I får brug for det til lillebror… I skal måske se tiden lidt an, det er ikke noget I behøver købe før han kommer:)

ErgoBaby findes i forskellige udgaver og man kan blandt andet få en type med babyindsats. Det betyder, at den kan bruges til lillebror, men faktisk også til storebror - den kan bruges til børn op til ca 20 kg - og man kan bære barnet på ryggen. Hvis I går meget lange ture og vandrer meget, så vil det måske være en god idé at vælge denne. Babybjørn laver også mange forskellige typer og har også lavet en model, som kan bruges i længere tid. Deres klassiske bæresele kan bruges til barnet vejer ca 11 kg.

Generelt må man sige, at der er stor forskel på en bæresele og en slynge. I en bæresele vil hele barnets vægt ofte hvile på et bærestykke mellem barnets ben. Det betyder at barnet "hænger" mere og at der ikke er ret meget støtte af barnets hoved og ryg, samtidig med at barnet sidder meget op. Derfor må en bæresele ikke bruges mere end 10-20 minutter af gangen i starten. Fordelen ved en bæresele er dog, at den er let at bruge, - let at tage på og så er man igang…


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


I en slynge vil barnet ofte blive støttet bedre. Barnet vil ikke "hænge" på samme måde og der vil være en bedre vægtfordeling, en bedre ergonomi for barnet. Mange forældre oplever også, at det er lettere at gå med barnet i en slynge, de får ikke selv ondt i ryggen af at bære på barnet. Det kan dog kræve lidt tilvænning at bruge en slynge.

Der findes efterhånden rigtig mange typer af bæreseler og slynger på markedet, og de fleste af dem er rigtig gode. Du er dog nødt til at prøve dig frem for at se, hvad der passer jer bedst. Der er også forskel på, om det er dig eller din mand, som mest vil bruge slyngen eller bæreselen. Det er også en overvejelse værd, at I skal købe en, som passer til den voksne, som vil bruge den mest… især hvis I er meget forskellige i højde og drøjde:)

Jeg håber, du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mellemmåltid

Børn har brug for at få 2-3 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.

Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost, agurkestænger, knækbrød
- A38 med rugbrødsdrys

Børn mellem 1-3 år bør have serveret letmælk at...

Læs mere i Babylex

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Igen må jeg ty til dig som fantastisk hjælper og rådgiver.

Min skønne søn på 11 måneder skal starte i dagpleje i morgen og jeg er virkelig i krig med mine følelser.

Øv altså. Helen, jeg har virkelig brug for et ærligt råd og jeg har brug for at få sat sindet lidt på lavt blus.

Mange kærlige hilsner
Mor til dreng på 11 måneder


Annoncer

Annonce