Annonce

Annonce

Svar: Sygdom og ændrede rutiner


23. februar 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og fine spørgsmål omkring rutiner :)

Som udgangspunkt er faste rutiner rigtig dejligt for små børn. De faste rutiner betyder genkendelighed og genkendelighed er tryghed - barnet ved, hvad der skal ske. Hvis I har faste rutiner omkring søvn, måltider osv. så ved barnet, at nu er det spisetid, nu er det sovetid osv. og det hjælper barnet på vej.

Men alle rutiner og alle gode vaner kan ændres under sygdom, og til en vis grad skal der naturligvis være plads til disse ændringer. Det betyder, at han måske vil ændre på sine puttetider og spisetider, fordi han måske sover på tidspunkter, som han normalt ikke sover på - sygdom, feber osv. kan gøre hans behov for søvn større. Men det kan måske stadig godt lade sig gøre at holde nogelunde rutiner omkring f.eks. måltider - så når han bliver sat til bords, så sidder han stadig i sin høje stol, får stadig hagesmækken på osv. som han plejer - og netop rutinerne vil måske hjælpe ham til at spise lidt, selvom han ikke er helt frisk.

Måden du skifter ham på, vasker ham, smører ham med lidt creme, giver ham nattøj på, børster hans tænder osv. vil også kunne være nogenlunde, som det plejer at være, så rutinerne stadig hjælper ham med ...


Annonce

... at finde ud af, at det er sovetid, og hjælper ham med at koble fra og falde i søvn. Så på den måde vil rutinerne være de samme.

Men det kan godt være, at han har brug for ekstra nærhed og tryghed, når han skal sove. At han har brug for at sidde lidt mere på skødet, brug for at du holder ham i hånden og brug for at mærke dig - netop fordi han er syg, og det skal der naturligvis være plads til :)

Du skal derfor forsøge at finde balancen mellem at bibeholde de gode rutiner I har, og som netop kan hjælpe ham igennem sygdomsperioden, og samtidig også være lidt fleksibel netop fordi han er syg og dermed ikke helt frisk og ikke har samme overskud, som normalt....


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og når han så begynder at blive mere frisk igen, så vil det være rigtig godt, at du igen begynder at se lidt på de faste sove- og spisetider, så du hjælper ham ind i den dagsrytme, som du ved at han normalt trives med og som passer til den hverdag, som han forventes at skulle have :)

Så - i sygdomsperioder skal han naturligvis have lov til at ændre lidt søvnvaner og spisevaner, og når han så er ved at blive rask, så må I forsøge at komme tilbage til den gamle rytme igen :)

Håber I klare jer igennem de næste måneder uden for meget sygdom :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Sygdom | 1 mdr.

Gråd efter flaske

Kære Helen, Jeg skriver til dig for et godt råd angående vores søn på snart...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Sygdom | 3 mdr.

Grædende 3 måneders baby

Hej Helen Vi har været heldige med en mild dejligt dreng På 15 uger. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2018 | Sygdom | 2 mdr.

Baby udenfor og forkølelse

Hej Helen Vi står snart og skal på familieudflugt som foregår udenfor hele...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Müsli, rosiner og tørret frugt, samt pasta, ris og bælgfrugter indeholder også kostfibre.

I må prøve jer frem og hvis jeres barn ofte har meget løs mave, vil det være fornuftigt at se på kostens sammensætning.Læs mere i Babylex

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har umiddelbart ingen betydning og det retter sig efterhånden som barnet bliver ældre. Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil omkring to års alderen. Børns fødder skal holdes varme og det er vigtigt at barnet, fra det er helt lille, har et par små sokker på,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce