Annonce

Annonce

Svar: Tænder og smertestillende


19. februar 2015

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Karina

Tak for dit brev og velkommen til :)

Når børn får tænder, så oplever mange forældre, at barnet samtidig kan få lidt feber og også nogle gange tynd mave. Det er dog ikke en sygdom at få tænder, og derfor er det vigtigt, at I observerer jeres datter godt.

Hvis hun har smerter, dårlig mave og feber over et helt døgn, så synes jeg, I skal få hende tjekket af lægen. Det samme, hvis hun har mere end 38.5 i temperatur, så skyldes hendes temperaturforhøjelse sandsynligvis ikke tandfrembrud, men en infektion (virus eller bakterier).

Hvis hun har så ondt, at det er nødvendigt, at give hende smertestillede, så vil det normalt også være en god idé at drøfte det med lægen. Det anbefales, at man ikke giver Panodil til børn under 2 år, uden at drøfte dette med lægen. Jeg kan dog godt forstå, at I har gjort det, og det er helt okay - hun har tydeligvis haft ondt, og det har hjulpet hende med det smertestillende. Men hvis hun stadig virker til at have ondt, og I skønner det nødvendigt at give hende mere smertestillende, så bør I drøfte det med lægen.

Med hensyn til mængden af Mikstur Panodil Junior, så er det rigtigt, at ...


Annonce

... grænsen går ved 10 kg. Hun må dog få 50 mg/kg/døgnet fordelt på 3-4 doser. Hvis jeg forenkler regnestykket, så betyder det, at da hun vejer 7.5 kg, så må hun få ca 100 mg - svarende til ca. 4 ml max 4 gange i døgnet. I har givet hende 2.5 ml og det har hun responderet rigtig godt på, og hun har ikke fået for meget.

Det er netop vigtigt ,at hun ikke får for meget smertestillende, fordi det kan give langsvarige skader på blandt andet leveren og nyrerne.

Alternativet til smertestillende ved tandfrembrud kan være at give hende lidt koldt at gumle på. F.eks. et stykke kold agurk fra køleskabet. Det er et gammelt husmoderråd at tilbyde børn netop agurk, fordi der skulle være noget "lokalbedøvende" netop i agurk.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan også prøve med ristede rugbrødsbjælker eller en anden form for skorper, som hun kan gnave i. Nogle børn synes, det er rart med en skorpe at gumle på, når tandkødet er hævet og gør lidt ondt.

Og så kan man også købe gummedråber på apoteket og i helsekostforretninger. Du kan måske få noget lignende, hvor I bor.

Håber du kan bruge dette videre og rigtig god bedring :)

Glæder mig til at følge jeres lille familie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Sygdom | 1 mdr.

Gråd efter flaske

Kære Helen, Jeg skriver til dig for et godt råd angående vores søn på snart...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Sygdom | 3 mdr.

Grædende 3 måneders baby

Hej Helen Vi har været heldige med en mild dejligt dreng På 15 uger. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2018 | Sygdom | 2 mdr.

Baby udenfor og forkølelse

Hej Helen Vi står snart og skal på familieudflugt som foregår udenfor hele...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annoncer

Annonce