Annonce

Annonce

Svar: Pletblødning måske graviditet? Eller?


30. januar 2018

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Sara

Tak for dit brev og velkommen til :)

Det lyder som om, at din menstruation normalt kommer helt regelmæssigt, og da dette har ændret sig, så er det rigtig godt, at du har taget en graviditetstest (eller mange:)) for tegn på graviditet er naturligt udebleven menstruation.

Der kan dog være mange andre årsager til at din menstruation udebliver, der er mange ting som spiller ind på din cyklus. Er du f.eks. stresset, kan det godt gøre at din menstruationscyklus ændrer sig...

Du skriver ikke noget om, hvorvidt du er i et forhold, om du arbejder bevidst på at blive gravid, og du således ønsker en graviditet, eller måske er bange for om du er gravid, fordi det ikke er planlagt, eller du ikke ønsker barnet - og det har naturligvis lidt at sige i forhold til, hvad du skal gøre nu.

Du kan vælge at se tiden lidt an. En graviditetstest måler mængden af graviditetshormonet HCG i din urin, og nogle kvinder er længere tid om at danne tilstrækkeligt HCG til at testen viser positivt. Hvis man tester tidligt i graviditeten kan man derfor godt risikere, ...


Annonce

... at testen viser negativt, selvom man faktisk er gravid. Hvis du gerne vil være gravid, kan du derfor godt se tiden an (selvom det er svært) og så tage en ny test om 1-2 uger, og se om du så får et positivt resultat.

Hvis du ikke ønsker at være gravid, så er det vigtigt, at du kontakter din læge med det samme - for er du gravid, selvom testen viser negativ, og du ønsker at få en abort, så er det vigtigt, at få det tjekket hurtigst muligt. Lægen kan lave en gynækologisk undersøgelse på dig og evt. også scanne dig eller henvise dig til en gynækolog. Og så må I sammen finde ud af, hvad I videre skal gøre herfra :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tolker umiddelbart dit brev som, at du gerne vil være gravid - og det lyder bestemt ikke som om, at "der er noget alvorligt galt", som du spørger til :) Er du i tvivl og usikker på det hele, kan du naturligvis også altid kontakte din læge og bede om en samtale - også selvom de tests du har taget viser negativ :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - og ønsker dig alt det bedste, uanset hvad tiden bringer - knus med på vejen herfra :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Episiotomi

Episiotomi er når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det for at barnet bedre kan komme ud.

Læs mere i Babylex

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit råd om uld til min søn, det var nok det bedste råd jeg nogensinde har fået :) Der blev godt nok kigget mærkeligt på mig, da jeg begyndte at lede efter uld i butikkerne, så det måtte hentes hjem fra Danmark til sidst.

Hilsen mor fra udlandet


Annoncer

Annonce