Annonce

Annonce

Svar: Gravid


21. januar 2016

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære A.

Stort tillykke med at du venter dig :)

Det kan være helt normalt med muren og spænden i livmoderen de første mange uger. Mange kvinder oplever en vis form for ømhed, nogle beskriver det som lette menstruationssmerter. Det behøver bestemt ikke betyde, at der er noget galt...

Livmoderen er stille og roligt i gang med at vokse nu, og det kan sagtens være dette du mærker. Slimproppen er i gang med at danne sig i din livmoderhals, så dit barn ligger godt beskyttet. Og hvis din læge undersøger dig, vil han/hun sandsynligvis godt kunne se graviditetsforandringer på din livmoderhals, det vil sige, at din livmodermund har åbnet sig lidt og er blevet blødere og måske lidt blålig. Der sker rigtig meget derinde, og det er naturligt, at du kan mærke disse forandringer:)

Din livmoder bliver holdt på plads i din mave af nogle ledbånd. I takt med at din ...


Annonce

... graviditet skrider frem og livmoderen vokser, så strækkes disse ledbånd. Det giver en stikkende og jagende smerter i lysken, det kan føles lidt som sidestik. Man kalder det ligamentsmerter, og det er en helt naturligt graviditetsgene. Det er måske disse du husker fra den gang, du ventede dit første barn...

Du kan overveje, om du privat vil bestille en tid til en tidlig ultralydscanning. Når du er 5 fulde uger henne, vil man ofte kunne se graviditeten i livmoderen og dermed tjekke, at alt ser normalt ud. Venter du, til du er fulde 6 uger eller mere, så burde du kunne se hjerteblink, altså se dit barns hjerte slå. Det kan måske give dig lidt ro at få lavet en tidlig scanning...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Når det er sagt, så er der jo desværre aldrig nogen garantier så tidligt i forløbet - men jeg krydser alt, hvad krydses kan for, at det skal gå rigtig godt denne gang!

Knus med på vejen:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annoncer

Annonce