Annonce

Annonce

Svar: Menstruation, men ingen ægløsning


4. december 2012

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Ninett

Tak for dit brev og dine skønne ord til mig :)

Hvor er det dejligt at du og din mand så brændende ønsker jer et barn sammen og jeg vil naturligvis krydse alt hvad krydses kan, for at det skal lykkes for jer.

Man kan godt have menstruation uden at man har ægløsning. Det kaldes Anovulatorisk blødning og det ses f.eks. nogle gange hos kvinder med PCO Polycystisk Ovariesyndrom, som er en af de hyppigste årsager til at kvinder i den fertile alder ikke bliver gravide. Det forekommer hos ca 10% af alle kvinder i den fertile alder - især hos unge ... Måske har du PCO?

I Danmark har vi en PCO forening, du kan læse mere på pcoinfo.dk. Her kan du læse om behandling, kost, få rådgivning til at mindske generne ved PCO - det må jo kaldes en gene at have menstruation der varer i 3 måneder ...

Nogle kvinder med PCO bliver gravide ...


Annonce

... uden større problemer og det er måske derfor lægerne har sagt til dig at I skal se tiden an. Nu har I dog prøvet i 2 år og du har fået at vide at du ikke har ægløsning, men at du danner rigtig mange æg og det lyder for mig som om at du og din mand skal tale med en fertilitetsklinik. Prøv at tale med jeres læge om at få en henvisning.

Man kan blandt andet behandle med medicin, som i første omgang vil gøre at du udvikler et godt æg. Herefter følger man ægblærerenes vækst med scanninger og når der er udviklet et godt og modent æg kan man give en ægløsningssprøjte. Herefter kan du og din mand så have samleje eller man kan vælge at inseminere dig med hans sæd.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg vil også foreslå dig at læse bogen "Spis dig gravid" af Charlotte Hartvig og Bjarne Stigsby.

Håber du kan bruge dette videre, rigtig meget held og lykke og stort knus herfra!:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.

Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)

Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)

Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder


Annoncer

Annonce