Annonce

Annonce

Brev:

Motorisk hurtig


4. december 2012

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Motorisk hurtig

Kære Helen

Først vil jeg lige takke dig for dit svar omkring det at have 3 omsorgspersoner. Det gav mig virkelig en ro at få dine øjne på sagen og høre dine tanker. Og så skal du vide at din brevkasse virkelig er en stor hjælp for mig, som er førstegangsmor og bosat i udlandet, så 1000 tak for det!

Jeg skriver til dig igen fordi at det er ved at blive meget klart for os at vores datter er en skøn lille vildbasse, med en ordentlig portion vilje og et stort temperament.

Hun er nu 6 ½ måned og udvikler sig med lynets hast. Hun har taget tilløb til at kravle længe, men pludselig var det ikke interessant at øve sig på længere. Nu gjaldt det om at rejse sig op ved ting. For ca. 14 dage siden lykkedes det hende så og jeg tænkte straks at ååh nej, nu får jeg et barn der aldrig lærer at kravle, men en uges tid senere sad den dog i skabet, med kravleriet også. I stedet for at hvile på laurbæerne og udforske kravleriet, skal hun da selvfølgelig i gang med et nyt projekt :-), hvilket er at gå langs ryglænet i vores sofa! Hun tager ca. 4 skridt hvorefter hun ryger på rumpen og starter forfra.

Jeg ved ikke helt hvordan vi skal gribe hendes motoriske udvikling an. Skal vi stole på at hendes muskulatur, knogler osv. er stærke nok til hendes udfoldelser, eller skal vi, så vidt muligt, prøve at forhindre hende i at rejse sig op. ...


Annonce

...

De sidste par dage har vi ihærdigt lokket med alskens ting som hun kan kravle efter, så hun ikke rejser sig op, men hun mister hurtigt interessen og kravler hen til noget hun kan rejse sig op ad. Hvis hun står op og vi prøver at sætte hende ned, begynder hun at gå baglæns, for derved at forhindre at hun kommer ned at sidde!

Jeg synes generelt at hun virker stærk. Hun er super mobil og kan hurtigt og sikkert komme rundt i alle stillinger, ligge, sidde, "stå" på knæ og op at stå og holder ofte kun fat med en hånd når hun står op.

Jeg har søgt lidt på din side og kan se at du generelt svarer at hvis det er en del af den naturlige udvikling er det ok, men er det ikke meget tidligt, især hvis hun begynder at tage skridt?

Så mine spørgsmål er:

1. Skal vi så vidt muligt, forhindre hende i at rejse sig?

2. Er der tegn vi kan være opmærksomme på, der indikerer, at hun ikke er stærk nok til at det er forsvarligt at hun rejser sig op og tager skridt?

3. Er det okay for hende at stå på knæ?

4. Skiftning er gået fra at være en dejlig hyggestund, til at blive en kamp hvor hun aser og maser for at komme op og det ender altid i gråd og jeg føler ærlig talt at det er lidt overgrebsagtigt at skifte hende for tiden. Har du nogen gode råd i denne forbindelse?

Bedste hilsner fra
moren til en temperamentsfuld vildbasse

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Løsning på natamningsproblem, og videre plan

Kære Helen Igen tusind tak for svar – og igen utrolig brugbart! Og nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn - næste skridt en måned efter

Hej Helen. Sender lige et brev i forlængelse af sidste brev knap en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce