Annonce

Annonce

Svar: En baby mere?


3. marts 2012

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære mor til fire

Tak for dit dejlige brev som bare udsender oprigtig moderlig kærlighed til dine børn, - hvor dejligt! :)

Det at blive mor og være mor er så stor en drift i dig, at det vil du altid være, - med hud, hår og hjerte. Og lysten til at få flere børn, tror jeg aldrig vil slippe dig. Den dag, hvor I tager beslutningen om at nu er det sidste barn, vil du føle et stik i hjertet og du vil sandsynligvis længe efter være i tvivl og tænke - skal vi mon få en mere - for selvom du med hovedet kan tænke at det er fornuftigt ikke at få mere end fire børn og det har I aftalt, så hænger hjertet bare ikke altid sammen med dette ... Nogle gange vil det være rigtigt at følge hovedet, andre gange vil det være rigtigt at følge sit hjerte i denne situation og måske hører I til dem der skal have 5 børn ... :) I hvert fald er det en beslutning som I jo skal være to til at tage ... eller måske flere - hvad vil jeres børn synes ..? :)

Der er mange ting der spiller ind på, hvorvidt man vælger at få flere børn - som du selv skriver om man er sund og rask, om økonomien er i orden, arbejde osv. Ud over disse ting tænker jeg, at man også er nødt til at overveje den risiko, der naturligt er for at man f.eks. får et handicappet barn. Er kærligheden så stor og lysten til at få et barn mere så stor, at man kan overskue et barn med særlige behov og hvad vil det betyde for hele familien og de andre børn? Eller risikoen for at barnet bliver født for tidligt og du skal tilbringe flere måneder på hospitalet væk fra familien ogo de ...


Annonce

... senfølger der kan komme senere ...

Jo ældre man bliver, jo større sandsynlighed er der også for at få tvillinger ... tænk hvis du bliver gravid igen og I så ikke ender med 5, men i stedet med 6 børn. Det er også en overvejelse værd at gøre sig. Et eller andet sted ville det være fantastisk, men er I klar til den overraskelse ...

Når man vælger at få børn så er det simpelthen en gave og det er som du skriver et lille mirakel hver gang. Det er så fantastisk at to mennesker kan lave et barn og det er fantastisk at se sine børn vokse op, udvikle sig og lære dem at kende. Og ja - det er for mange af os så fantastisk at vi gerne vil opleve det igen og igen :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Men der er også mange ubekendte, der kan ske rigtig mange ting og når man virkelig har lyst, når man virkelig mærker lysten - så synes jeg det er en overvejelse værd om man også har lyst, hvis man får et handicappet barn eller situationen på en eller anden måde viser sig kompliceret. Er lysten og kærligheden så stor at man kan bære dette - hvis ja, så skal man naturligvis få et barn mere, men hvis nej, så skal man glæde sig over de sunde, raske og dejlige børn man nu har ...

Acceptere at det er slut kommer du sandsynligvis aldrig til, men du kan leve med det, fordi beslutningen i dit hjerte føles rigtig. Grunden til at du har svært ved at leve med det lige nu, tror jeg, er at du stadig føler at det at få nummer fem vil være alt værd :)

Håber du kan bruge dette videre og glæder mig til at høre om jeg på et tidspunkt skal lykønske med en nummer fem :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annoncer

Annonce