Svar: Kogt sukkervand ved ondt i maven, baby 13 uger
Kære Maria Louise
Tak for dit brev :)
Det er vigtigt, at mængden af kogt vand/sukkervand ikke tager pladsen væk fra den næringsrige mælk, derfor er det ikke store mængder, som du skal give jeres lille dreng. Og jeg vil umiddelbart anbefale, at du giver det højest 1-2 gange om dagen og bruger det, når intet andet virker.
Det vil sige, at når han som i går ender med at skrige i 45 minutter, så kan du forsøge med lidt sukkervand, før det når dertil :) Jeg ville starte med brystet, som du plejer, evt. skifte ham, forsøge med bryst igen, prøve at svøbe ham, se om du kan lulle ham til ro, give sut osv. og hvis du bare kan fornemme, at intet virker, han græder og har ondt, så ville jeg tilbyde ham lidt sukkervand. Starte med f.eks. 5 ml dryppet i munden med en engangsprøjte og give 5 ml igen, hvis han græder igen - jeg vil anbefale, at du ikke giver mere end max 25 ml. når han ikke er ældre.
Han skal altså ikke have det fast, men kan få det, når han er fyldt godt op med mælk, men græder, tydeligt har ondt i maven og bare slet ikke kan finde trøst og ro. Det kogte vand i maven, evt. som ...
... sukkervand, kan give ro evt. sammen med en sut. Sukkeret har ikke effekt i maven, men sukkersmagen i munden kan virke smertestillende.
Så, for at svare på dit spørgsmål, så gives det ved ondt i maven og gråd, og efter at han er ammet, så du er sikker på, at hans mælkebehov er dækket godt. Og det gives for, at han ikke skal græde i 45 minutter, men netop forhåbentlig kan hjælpes til ro, før det kommer dertil :)
Hvis det virker, så virker det ofte inden for få minutter...
Jeg vil også lige nævne, at du ikke bør give kamillete og lignende. Det frarådes af Fødevarestyrelsen til børn under 3 år. Kamillete kan indeholde naturlige plantegiftstoffer, som kommer fra ukrudtet i de marker, hvor kamilleteen høstes. Stofferne hedder Pyrrolizidin-alkaloider (PA), og de kan påvirke især leveren. Kogende vand kan trække PA ud af teblade som f.eks. kamille, rooibos, mynthe, fennnikel, grøn te og specielle urteteer.
Derudover kan te også indeholde koffein, som børn ikke har godt af at få, og så kan te også hæmme små børns jernoptag. Så - ingen kamellete eller lignende :)
Rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
21. september 2023 | Diverse | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg er nødt til lige at forhøre mig ang min søn på 6,5...
12. september 2023 | Diverse | 2 mdr.
Hej Helen. Jeg fødte den 27-07 en lille pige. I de første 2 uger startede...
28. august 2023 | Diverse | 17 mdr.
Kære Helen Tak for dine altid gode råd! De har været guld værd. En lidt...
20. august 2023 | Diverse | 2 mdr.
Hej Helen Tak for en rigtig god brevkasse og for alle dine svar :) Som du...
6. august 2023 | Diverse | 2 år, 8 mdr.
Hvordan hjælper jeg min datter?
Kære Helen. Vi har mange udfordringer med vores datter på 2 år og 8 mdr. Hun...
Viden om børn:
Bøvse
Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.
Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.
Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.
Spædbørn...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.