Annonce

Annonce

Brev:

Vild dreng


11. januar 2024

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

Vild dreng

Kære Helen

Tak for dine gode råd i forhold til søvn. Dem vil vi forsøge at implementere.

Vi har endnu en “problemstilling” vedrørende vores dreng, som vi er lidt udfordret på, nemlig at han er vild og har svært ved at sidde stille.

Vores søn er som tidligere skrevet ca. 2,5 år, og han har fart på - på alle leder og kanter. Han er allerede forholdsvis fysisk stor, han er grovmotorisk dygtig, og sprogligt og forståelsesmæssigt meget længere end de andre børn i vuggestuen, også i forhold til de børn, som er et halvt år ældre, end han er. Han kan på nuværende tidspunkt - og har kunne i noget tid - snakke nærmeste flydende. Han fortæller i hele historier, hvor han kan rationalisere/konsekvens slutte, altså f.eks. at når hans mor har en baby inde i maven, så må han også selv havde ligget i mors mave, ligesom mor må have ligget i mormors mave. Han kan også tælle, altså tælle dyr i bøger (op til 10), samt opliste tallene fra 1-20.

Han har dog utroligt svært ved at få ro på, og generelt at lave stille aktiviteter såsom at tegne, lego eller lave puslespil. Han går heller ikke, men alting foregår i løb.

Det kommer sig dels til udtryk herhjemme, hvor han helst vil lave fysiske lege, men vi kan dog godt lokke ham til at lave spil, lego eller f.eks. tegne i kortere perioder (mellem
5-20 min), hvis vi er sammen om aktiviteten.

Han kan også godt se TV i længere periode, men det ved vi selvfølgelig godt ikke er så smart, så det forsøger vi at skære ned på, selvom det er svært, da det er det eneste, der kan give lidt ro.

Oppe i vuggestuen - og når vi f.eks. er sammen med venner, ...


Annonce

... hvor der er flere børn - bliver han dog meget urolig. Han bliver som en raket i en flaske - Han har svært ved at samle sig om en aktivitet, men flakker bare rundt fra ting til ting, uden dog at kunne finde noget, som han vil lege med/finde ro. Han bliver vild, og han kommer derfor også til at vælte andre børn, ligesom de beskriver i vuggestuen, at han med vilje skubber til de andre mindre børn, eksempelvis hvis han har skulle lave puslespil ved et bord, kravler han efter meget kort tid ned, hvor han så f.eks. skubber til et andet barn, når han kommer ned på gulvet.

Pædagogerne i vuggestuen er frustreret over ham, og har derfor også sagt, at der skal ske noget. Hvad de vil implementere i vuggestuen, ved vi dog ikke endnu.

Jeg er i tvivl om, hvordan vi skal understøtte ham? Skal han have brændt mere krudt af i løbet af dagen, skal vi øve mere stilsiddende aktiviteter, nogle øvelser for at give ro eller en helt fjerde ting?

Og skal vi skærme ham i weekenderne fra at være sammen med for mange mennesker, så han bedre kan få ro på der efter en uge i institution med larm, eller gør det ham bare mere sensitiv overfor larm? Jeg oplever måske i virkeligheden, at han bliver stresset/overgearet af at være sammen med mange mennesker, fordi han suger alt, lytter til alle samtaler mv. Når jeg kigger på vores liv, kan jeg godt se, at vi tit er på farten, hjemme ved bedsteforældre eller har gang i diverse projekter herhjemme, kigger på telefonerne samtidig med vi er der for ham, men også lige laver mad mv.

Han skal i børnehave før tid, men det er først om nogle måneder.

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Jeg har en dreng på to år

Kære Helen. Tak for din mail og tak for de rigtig gode råd sidste gang, hvor...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Basker med armene

Hej Helen Er nød til at udtrykke en bekymring, som er kommet på det sidste....

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2024 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Svær putning - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen, Et spørgsmål til putning. Vores dreng på 2.5 år har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

2 årig dreng - fortsættelse

Kære Helen, Tusind tak for dine besvarelse. Jeg er meget lettet. De ting...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.

Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...

Læs mere i Babylex

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Igen må jeg ty til dig som fantastisk hjælper og rådgiver.

Min skønne søn på 11 måneder skal starte i dagpleje i morgen og jeg er virkelig i krig med mine følelser.

Øv altså. Helen, jeg har virkelig brug for et ærligt råd og jeg har brug for at få sat sindet lidt på lavt blus.

Mange kærlige hilsner
Mor til dreng på 11 måneder


Annonce