Annonce

Annonce

Brev:

Korte lure og stort energiniveau


20. november 2020

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Korte lure og stort energiniveau

Hej Helen.

Vi har en datter der blev født d. 26 juni - lidt over termin, velskabt, dejlig og med et energiniveau der brager derudaf :)

Jeg skriver fordi vi generelt har svært ved at få hende til at sove i løbet af dagen, hvis det ikke er i Ergobaby eller (efter noget træning) i autostolen på barnevognsstativet og når hun sover, så er det kun ca. 30 minutter. Vi har haft et par gange hvor det bliver til ca. halvanden time men det er desværre undtagelsen frem for reglen.

Søvn er hvad det er og vi gør hvad vi kan for at introducere søvnrutiner men en ting der undrer mig meget er at når hun vågner, begynder hun efter ret kort tid at trække vejret hurtigt og lyder som om hun er frustreret, hun skriger (ikke græder) og vil op. Så snart hun har øje på en af os, giver hun tegn til at ville op med at skyde armene bagud og løfte hagen op og bruge maven. Hun bevæger sig hele tiden og har generelt i løbet af dagen ikke nogle ...


Annonce

... stillestunder, måske med undtagelse af lige når hun vågner op i ca. 15 minutter.

Hun spiser (mors mælk) lidt utidigt men har indtil for 14 dage siden (ved sidste vejning) været godt over medianen for vægt/alder, så vi har ikke mistanke om at der mangler noget der, selvom hun hapser både legetøj og fingre så snart det er omkring hende (hun trækker sågar vores fingre op for at sutte på dem).

Ellers kigger hun rundt, på alt og alle, smiler og er ellers glad, men meget urolig og som sagt med hurtige åndedrag, som om hun faktisk virker lidt stresset eller overbegejstret. Vi forsøger ikke at stimulere hende så meget, men hun virker besat af, at der skal ske noget. Hun bevæger også hele tiden arme og ben - meget mere end andre babyer på hendes alder og kaster ofte benene op for efterfølgende at lade dem falde meget tungt ned. Hun er som sagt meget interesseret i alt og følger alt hvad vi spiser og rækker ud efter det.

Hilsen
Far

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en slyngevugge? 5 fordele du skal kende

1. Baby sover længere og mere roligt

For et spædbarn er den første tid i verden overvældende. Uden for mors trygge mave stimuleres sanserne helt anderledes, for nu skal nye dufte, lyde og indtryk opleves. Det kan være årsag til, at din baby får svært ved at finde ro, selv når ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. juni 2021 | Udstyr | 4 mdr.

Motorisk uro - svøb eller?

Kære Helen Tak for et meget fyldestgørende svar på mit tidligere brev....

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2021 | Amning | 6 mdr.

Kvitte amning

Hej Helen Tak for dit svar angående Nynnes søvn og den tilbagegang jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og kan ikke give sig hen til søvnen

Hej Helen, Tak for dit tidligere svar til os. Nu er vi på den igen....

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2021 | Sovevaner | 6 mdr.

Et skridt frem og 2 tilbage - søvn

Hej Helen Så er jeg her igen og har har brug for lidt råd. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Kan kun finde ro ved bevægelse

Kære Helen Jeg har simpelthen brug for at få nogle friske øjne på min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annonce