Annonce

Annonce

Brev:

Udvikling og motorik


8. juni 2018

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Udvikling og motorik

Kære Helen

Jeg skriver til dig i håb om, at du kan give et besyv med på min situation.

Jeg har tidligere haft skrevet til dig ang. min søns motoriske udvikling. Han er nu netop blevet 7 mdr, og ligger fint på maven. Han kommer op på strakte arme, og kan bakke og dreje rundt om sig selv (han virker dog let besværet, når han gør det, og kommer ikke vanvittigt langt omkring, men gerne 1/2 til 1 hel gang rundt om sig selv). Han rækker fint ud efter ting, når de ligger inden for hans rækkevidde. Han er dog temmelig frustreret over ikke at kunne komme fremad, og ligger ofte og laver “flyvemaskinen”, hvor både arme og ben er i vejret. Når han prøver at få rumpen op, kommer hovedet i gulvet, og sommetider, hvis han skal dreje efter noget legetøj, skubber han til siden med benene, men i stedet for at bruge armene sammen med til at komme rundt, ender hovedet sommetider også bare i gulvet. Det er som om det sker, hver gang han prøver at bruge sine ben ;-)

Jeg løftede min bekymring overfor sundhedsplejersken ved seks mdrs undersøgelsen, idet han a) ikke støttede på sine arme, når han lå på maven, b) ikke var i nærheden af at kunne sidde selv, c) ikke støttede på sine ben, når han stod op og d) ikke var rank i ryggen, når man holdt ham vandret op i luften. Sp henviste til en børnefys. Da hun kom tilbage til kontrol nogle uger senere, var han begyndt at støtte på armene, og hun var ikke bekymret for ham, men mente dog godt vi kunne forsvare at beholde tiden hos fys’en pga han stadig ikke støttede på benene. Så der skal vi hen i slutningen af denne måned.

Jeg gik også til egen læge med min bekymring pga den manglende rankhed, hans manglende støtte på benene og det faktum, at han endnu ikke kan sidde selv. Han klapper helt sammen forover og kysser nærmest gulvet, så han er ikke engang tæt på. Vi aftalte at give det en måned, og så lave en ny kontrol. Det var en måned siden, og vi har således lige været til kontrol igår. Min søn har ikke haft helt den ønskede fremgang på nogen af de tre parametre, og blev således henvist videre til børnelægerne, da lægen ikke kunne udelukke en evt muskelsygdom.

Jeg er naturligvis rigtig bekymret for, at min søn i værste fald fejler noget alvorligt, der vil invalidere ham og tage ham fra mig alt for tidligt.

Status er pt:
- At han stadig klapper forover, når han sidder, falder dog ikke totalt med næsen til gulvet med det samme. I nogle højstole klapper han forover eller til siden, mens han i andre sidder nogenlunde fint rank uden puder osv. Når han sidder på armen er han ikke fuldstændig rank, kan godt “bukke bagover”, men sidder dog og drejer sig fint ...


Annonce

... rundt og kigger.

- Han er begyndt at støtte bedre på fødderne, og ikke bare klappe sammen i knæene eller dreje i hofterne og sætte sig ned i samme grad, som han gjorde tidligere. Han lægger dog ikke vægt på hele tiden. Han bruger dog sine ben meget aktivt på andre måder. Når han ligger på maven, bruger han dem som sagt til at vende med, og sommetider også bare ligge og sparke og blafre. Når han ligger på ryggen, får de FULD gas. De kører konstant, og der er masser af kraft på - det gør temmelig ondt, når han sparker.

- Når man holder ham vandret op i luften, spænder han sommetider fint gennem hele kroppen fra hoved til hæl og er rank og løfter hovedet fint, sommetider bukker han hoved og underkrop nedad og bliver “C-formet” og ikke rank.

Han vender fra ryg til mave uden problemer - og nærmest konstant - og har gjort det siden han var knap 5 mdr, men mave til ryg gør han ikke, medmindre det er et uheld. Han gjorde det ellers konstant da han var ca. 12-13 uger, men det er som om at han har glemt, at han kan.

Når man løfter ham op ved at holde i armhulerne, er han ikke “spændt” over skuldrene, og hænger “tungt” på én, og man har således en fornemmelse af, at skuldrene “trækker op” mod hovedet. Løfter man ham derimod ved at holde ham rundt om brystet, er han fint rank og stabil. Han holder sit hoved stabilt i alle positioner, og er meget nysgerrig og kigger rundt, og løfter også sig selv op fra rygliggende til siddende, når man holder ham i hænderne.

Som tidligere nævnt er der ellers god gas på hans ben, især når han ligger på ryggen, og hænder og arme er der også power på. De basker og basker, så meget at han sommetider kommer til at slå legetøjet ind i hovedet på sig selv, når han ligger, og spisepladen på højstolen får også nogle bank.

Jeg har løftet bekymring tidligere hos både sp, egen læge og kiropraktor, men ingen har været bekymrede for ham. Kiropraktor sagde, at hans tonus var fin, men at han var hypermobil.

Jeg ser helt klart en udvikling hos ham, jeg synes dog ikke han status er helt alderssvarende.

Jeg er naturligvis enormt bekymret for ham, når han er henvist til børnelægerne, men samtidig synes jeg også, at han ikke virker til at være specielt hypoton, hvilket jeg ved at mange med muskelsygdomme er (jeg er næsten færdiguddannet læge).

Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil opnå med at skrive til dig, jeg ved godt at du ikke kan hverken be- eller afkræfte, at han fejler noget, men du har set mange børn i dit virke, og derfor kunne jeg bare rigtig godt tænke mig at høre dine tanker (både de, for mig, opmuntrende og de bekymrende).

Med venlig hilsen
en bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Barnets Bog anbefaling

En Barnets Bog er nok den mest personlige gave, man kan give sit barn; at se sin mors håndskrift igennem bogen, og læse de små hverdagshistorier, hun har skriblet ned, vil uden tvivl være blandt de mest værdifulde minder, han eller hun får med fra barndommen.

Men hvilken barnets bog ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. maj 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

Fortsat problemer med putning med meget aktiv dreng

Kære Helen Tak for et rigtig godt svar, det er en kæmpe hjælp at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2019 | Amning | 5 mdr.

Fra amning til flaske - 5 måneder

Kære Helen, Jeg har en dreng på 5 mdr (født d.13.12-2018). Han vejer hans...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2019 | Sovevaner | 9 mdr.

Bryst som natsut

Hej Helen, Jeg har før skrevet til dig vedr. at vores datter snart 9 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2019 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Foretrækker amning fremfor mad

Hej Helen. På trods af at det er 3. barn har jeg stadig nogle udfordringer....

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2019 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hvad pokker gør man når ens baby ikke vil spise grød og mos?

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Hvad pokker gør man når ens...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Høj stol

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange modeller. De stationere, hvor nogen kan indstilles, så de passer til barnets alder (kan varieres i længden mellem sæde og fodstøtte) og typer som fungerer som legebord.

Der findes også mobile stole eller sæder, som kan medbringes, når man skal i...

Læs mere i Babylex

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang man mødes.

Det kan være en stor glæde at mødes med og at dele erfaring med andre mødre og ofte vil man i mødregruppen finde ud af at gå til babysvømning eller andre aktiviteter sammen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annonce