Annonce

Annonce

Brev:

Storebror ændrer adfærd


16. maj 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Storebror ændrer adfærd

Hej Helen

Min søn blev storebror for et par måneder siden og har taget forandringen over al forventning. Han er yderst kærlig ved den lille og har på rekordtid udviklet sig fra at være en rigtig 2-årig bandit til at være en fornuftig dreng, der hjælper med små gøremål, selv kan en masse ting og er kærlig og omsorgsfuld og giver os en masse glæde i hverdagen. Det er en skøn alder 😊

Vi har forsøgt at have fuld fokus på storebror lige fra den lille kom og vi to voksne har skiftet til at være sammen med ham så han ikke har følt sig alene eller overset. Desuden har vi lavet en masse små ture og aktiviteter kun for ham ( med enten mor eller far) så fokus har virkelig været på ham.

Alt burde dermed være en den skønneste orden men vi er alligevel en smule bekymrede. Den sidste uge har storebror lige så stille ændret adfærd. Han er begyndt at blive lidt mere stille og lidt passiv. Han sætter sig ofte i en stol for sig selv med en iPad eller sætter sig på gulvet og leger med legetøj alene og ...


Annonce

... kommunikerer mindre med os.

Normalt er han meget aktiv, fuld af krudt, meget snakkende og grinende og har inddraget os i ALT hans leg og det er svært at følge med i hans tempo 😊 men nu er det ligesom om han har lavet sin egen lille verden hvor han nogle gange 'lukker af' for omverdenen og bare er inde i sig selv. Det har vi aldrig observeret før og det bekymrer os. Vi er bange for om han enten alligevel føler sig overset og dermed distancerer sig fra mor og far eller også om lillesøster virker for voldsom med det gråd og den aktivitet der hører med til en babys aften og han derfor lukker af.

Vi prøver at invitere ham til leg og aktivitet eller nærvær så han ikke sidder der selv, men ofte siger han pænt nej tak - han vil gerne sidde selv...

Vil du dele lidt tanker med os og hvad vi eventuelt kan gøre? Vi har meget fokus på, at han kommer igennem denne tilvænningsperiode så godt som overhovedet muligt, så vi ikke får skabt utryghed for det lille menneske.

Med venlig hilsen
den glade mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. maj 2018 | Diverse | 2 år, 5 mdr.

Hjælp til at afhjælpe omvæltninger

Kære Helen, Tak for en skøn og enormt informativ brevkasse og for dine...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt - part II

Kære Helen, Først vil vi begge gerne sige tak for din mail og forklaringer...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt?

Hej Helen, Jeg har nogle spørgsmål omkring vores dreng som højest...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Pethidin

Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.

En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce