Annonce

Annonce

Brev:

Forkølelse og søvn - 9 mdr.


4. december 2017

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Forkølelse og søvn - 9 mdr.

Hej Helen,

Du har før givet mig gode råd til at få min søn til at sove uden jeg skal gå rundt med ham. Jeg synes det har hjulpet, men nu er min udfordring bare, at der ikke er nogen ny rutine. Og det er lidt forskelligt hvad der virker og hvornår.

Nogle gange afviser han flasken, men jeg vil tro det også har noget at gøre med hans alder. Ofte svøber jeg ham, og sidder med ham eller går med ham meget langsomt i et minut, og så ligger jeg ham ned i sengen. Jeg gentager ritualet, hvis han ikke falder i søvn og tager ham op når han rejser sig op i sengen eller er meget ked af det. Hvis han småbrokker sig lidt, så lader jeg ham forsøge at falde i søvn på egen hånd, mens jeg enten aer ham lidt på ryg eller mave eller lader ham helt være.

Men nu hvor han er forkølet er der ingen rutiner eller plejer.

Min søn er utroligt ...


Annonce

... forkølet og hoster. Så snart han bliver rask går der et par uger, og så er han forkølet igen. Denne omgang har det varet næsten 2 uger, og det er blot en forkølelse. Han hoster om natten og vågner, og sover knap nok lur om dagen. Det er uanset om vi går i barnevognen, kører i bilen eller jeg forsøger med mælk. På gode dage kan han sove 2-3 lure og sove i alt 2,5 time, men andre dage, sover han kun 2 x 30 min.

Det virker ikke helt til at være nok. Han har et utroligt energi niveau, og kan ikke sidde stille, så jeg vil tro, at søvnen burde komme endnu mere naturligt, og jeg vil gerne hjælpe ham. Om natten sover han fra 19/20-stykker til ca. kl.06 med en eller to opvågninger. Så det er fremskridt.

Håber du har et godt råd til forkølelse og søvn. Hans hovedgærde er hævet. Han sover altid på maven, og jeg kan ikke vænne ham fra det.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og vågner om natten

Hej Helen Først vil jeg takke dig for dine tidligere svar, som har været til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex

Tommelfinger

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten øver det sig i at sutte på finger. Derfor er det ikke unaturligt at små børn ofte ses ligge og sutte på deres finger.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed.

Det er dog stadig vigtigt at barnet får den opmærksomhed og tryghed som det har behov for og ikke kun...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce