Annonce

Annonce

Brev:

Børneeksem og højde


21. marts 2014

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Børneeksem og højde

Kære Helen.

Tak igen for dine tidligere og meget brugbare råd. Vores lille (læs: store) dreng sover fortsat godt generelt og trives godt.

Vi har arbejdet med de råd, du har givet omkring badning og vandskræk, dog med begrænset effekt. Nogle gange har der været en lille fremgang, men generelt er han voldsomt ked af det ifm. badning. Vi begrænser det derfor til en gang om ugen og efter behov (f.eks. når sovs i håret skal vaskes af). Han bliver naturligvis vasket ifm. bleskift, men ellers tænker vi, det er tilstrækkeligt.

Vores søn har fået konstateret børneeksem, som pt. er i ansigt, arme og ben. Vi følger lægens råd med fugtighedscreme og allergivenlige produkter ifm. badning og tøjvask (det har vi nu gjort hele tiden, men har også droppet skyllemiddel i håndklæder m.m.).

Kan hans ulyst ift. badning hænge sammen med børneeksemet? Altså tænkes, at han over tid har været generet af kløe, særligt efter badet, som gør han forbinder det med ...


Annonce

... noget ubehageligt...?

I dag bliver han jo smurt med fugtighedscreme to gange dagligt og vil gerne hjælpe til selv. Det er han rigtig glad for - men badet er fortsat dumt for ham.

En anden ting: som du måske kan se af Livets Bog, er vores søn en stor dreng. Han måler nu 91 cm. og lægger sig et stykke over 99 percentilen. Han er født som en høj dreng og har hele tiden været stor af sin alder. Jeg ved godt, at det først er ved to års alderen, man kan beregne sluthøjden: men kan man være for høj af sin alder?

I det daglige er der ikke problemer med det. Men mennesker, der ikke kender ham godt, tror ofte han er en del ældre, end han reelt er og stiller derfor forventninger til ham som en to-årig. Eks. "Hvorfor kan han ikke sige flere ord?"

Skal vi forberede os på, at det vil fortsætte sådan - og vi skal være klar til at italesætte hans alder barndommen igennem for at undgå urealistiske forventninger ift. hans alder?

Mange hilsner

Forældrene

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Introduktion af baby til storebror

Hej Helen, Nu nærmer terminen sig og jeg går og tænker lidt på hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex

Cykelhjelm

Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.

Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.

Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annoncer

Annonce