Brev:
Lære at sove uden bryst
Kære Helen
Jeg skriver til dig med en bekymring i forbindelse med at jeg starter arbejde og far overtager den sidste del af barslen.
Min datter er aktuelt 8 mdr., og når far overtager barsel vil hun være 10 mdr.
Det drejer sig om putning til natten.
Hun falder desværre i søvn med mit bryst i munden. Når jeg forsøger at lirke brystet stille ud, bliver hun helt ulykkelig og falder ikke til ro før hun får brystet igen. Dette uanset om hun er sovende eller døsig, når jeg tager brystet.
Hun har altid været ekstrem vanskelig at putte og kun kunnet falde i søvn under bevægelse. (En slyngevugge reddet os da vi var allermest desperate i den spæde start, og vi bruger den fortsat engang imellem, for at sikre lurene bliver længere end 20-40 min. Til dagslurene falder hun oftest i søvn i barnevogn, også kun under bevægelse).
Vedr aftenputning og rutine: skift til pyjamas, børste tænder og derefter går vi ind i soveværelset, har det mørkt kun med rød lampe tændt og "leger"/snakker lidt inden vi forsøger med putning. Der er forsøgt stille sang, at nusse/stryge alle steder på kroppen og henover det tredje øje (ikke alt på samme tid selvfølgelig), holde hånd over bryst/mave, bruger "shhhh" lyde, alt uden effekt. Hun bliver rasende og ulykkelig, ...
... hvis hun ikke får brystet. Hvis vi tager hende op for at trøste, falder hun heller ikke til ro. Hun tager desværre hverken sut eller flaske. Hun har en nusseklud/bamse jeg altid putter hende med, men jeg synes ikke den giver hende den ro eller tryghed som håbet. Efter hun har grædt og grædt, ender vi med brystet i munden, som er eneste trøstemetode (sådan har det altid været). Derfor også vanskeligt for far at trøste!
Vi har forsøgt at putte på tidligere tidspunkt og også senere, men uanset tidspunkt, virker det som om "toget allerede er kørt og vi er kommet for sent". Visse dage hjælper vi hende til en ekstra lille lur 30-40 min. mellem sidste dagslur og aftensmad, hvis hun har været vågen alt for længe. Dette også uden effekt på natteputningen.
Både jeg og far har forsøgt ovenstående hver især.
Hvis far har forsøgt, har jeg ammet hende inde i dobbeltsengen, så vi ikke skifter lokale midt i det hele.
Tanken om at være på arbejde i aftentimerne giver mig en klump i maven. Jeg forestiller mig hvordan hun vil være helt ulykkelig, måske i timer.
Det blev måske en rodet beskrivelse, men jeg håber du har fået den viden du behøver og har nogle input til, hvordan vi håndterer den kommende periode.
Bedste hilsner,
den stressede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Tænk forebyggelse, når du skifter ble – og undgå rød numse
Hudproblemer hos de små er desværre et udtalt problem, men ved at bruge korrekt og forebyggende hudpleje ved hvert bleskift kan du skånsomt, naturligt og nemt undgå, at din baby får rød numse.
Derfor får blebørn nemt røde numser
Hvis din baby har rød numse, er du ikke alene. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
2. september 2024 | Udstyr | 7 mdr.
Kravlegård, højstol og daglig gåtur i bæresele?
Kære Helen Jeg vil gerne høre, hvad din holdning er til...
26. august 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Kære Helen Ja nu måtte jeg ty til dig. Jeg er mor til tvillinger der bliver...
25. august 2024 | Kost og ernæring | 8 mdr.
Kære Helen Min dreng er nu blevet 8 måneder og er rigtig godt i gang med at...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.