Annonce

Annonce

Brev:

Fra 3 til 2 lure - 6 måneder


14. februar 2024

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Fra 3 til 2 lure - 6 måneder

Hej igen,

Tak for gode tip til mindre forstoppelse!

Hermed tilbage igen, nu med spørgsmål angående den forkætrede tredje lur. Vores datter har nu så lange vågenperioder, at den tredje lur begynder at blive rigtigt udfordrende.

Hun vågner typisk mellem 6.30 - 7.30, og sover generelt mellem 9-10 timer om natten. Hun er herefter oftest vågen 3 timer (nogle gange op til 4 timer) om morgenen inden første lur, som ofte er mellem 30 - 60 min lang. Vi oplever pt., at morgenluren er blevet længere, så det oftere hedder 60 min end 30.

Hun lægges i barnevognen ca. 2,5 - 3 timer efter morgenluren, alt efter hvor træt hun er blevet. Det er ofte på et tidspunkt fra kl. 13 - 14.30, og der ligger hun meget ofte og sover i 3 timer (i bevægelse). Det betyder, at hun tit og ofte vågner fra dagens 2. lur mellem kl. 16 og 17.30!

Vi giver hende tit en powernap i viklen så sent som ved ...


Annonce

... 19.30 tiden, hvor hun vågner kl. 20.15 som det seneste. Og så i seng kl. 21.30 - 22.00. Aftenluren forsøger jeg ofte at putte hende til ved ca. 18.30, men det tager ofte 30 min for hende at falde i søvn i viklen, for sølle 25 - 45 min søvn. Dog går det normalt fint at putte hende til natten, for hun er altid temmelig træt efter den sidste lur.

Vi har derfor på fornemmelsen, at den 3. lur lakker mod enden. Vågner hun 17.30 kan vi allerede nu godt finde på at skippe den 3. lur, og så lægges hun kl. 21, hvor hun dog nærmest besvimer af træthed.

Hvordan sikrer vi en god overgang fra 3 til 2 lure? Og skal vi i så fald begynde at putte lidt tidligere, på en måde hvor det ikke opfattes som en powernap? Hvordan håndterer vi det på en god måde, så hun ikke bliver “søvnforvirret”? Det skal siges, at hun trives bedst når hun sover tæt på 13 timer dagligt.

Hilsner fra
Krudtugle-mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

At sove igennem

Hej Helen Min søn er nu blevet 6 måneder og jeg tænker, at det derfor er...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

5.5 måned og mangler appetit

Hej Helen. Jeg skriver til dig, fordi jeg er bekymret for min søns appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Lære at drikke vand

Hej Helen. Jeg har en søn på 5½ måned, som er begyndt med skemad. Han får...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Sove på maven - 5 måneder

Hej Helen Jeg skriver, fordi vores datter er begyndt at trille om på maven,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2024 | Udvikling | 5 mdr.

Baby støtter ikke på benene?

Kære Helen Min dreng er nu 5 måneder gammel og jeg undrer mig over, at han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Opkast - baby og børn

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.

Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annonce