Brev:
Psykisk reaktion på vaccine?
Kære Helen
Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover desværre stadig ikke bedre/mere, men prøver at lade ham hvile ved brystet efter amning, selvom det nok er en uvane. Men virker til den eneste måde han kan finde ro for tiden (om dagen i hvert fald). Håber det bliver bedre med tiden, men må indtil da finde ro i, at han virker til at trives trods den begrænsede søvn :-)
Nu til en anden bekymring:
Min søn skal have sin 5 mdr-vaccine om 1,5 uge. Jeg er ved at gå i panik over det og overvejer ikke at gennemføre pga. måden han reagerede på ved 3 mdr-vaccinen. Fysisk var det ikke så slemt - han græd lidt ved stikkene, var lidt pylret og skreg lidt om aftenen/natten. Dagen efter var han bare træt og mat, og herefter var der ikke så meget at mærke. Heller ingen feber. Men hans væremåde/væsen og hans blik ændrede sig fuldstændigt fra den ene til den anden dag.
En ting er at være træt, have lidt ondt, være ked af det og pylret - sådan har vi jo oplevet ham før. Men denne gang føltes det simpelthen som om jeg havde fået en helt anden baby med hjem. De første par dage slog jeg det hen med, at han nok stadig var mærket af vaccinen, men da han efter en uge stadig var helt anderledes, fik jeg faktisk et angstanfald (aldrig haft det før). Følte simpelthen, at jeg havde “mistet” min glade, søde og energiske dreng. Han var bare forsvundet. Man kunne stort set ikke få ...
... øjenkontakt med ham, og hvis man gjorde, var hans blik helt mat og blankt som om vi var fremmede for ham. Der var ingen genkendelighed i hans øjne, han smilede ikke mere og pludrede slet ikke. Jeg var så ulykkelig, fordi jeg ikke anede om han ville komme “tilbage” igen.
Både hans far og mormor observerede det samme. Efter en uges tid, begyndte der heldigvis at komme et par tegn på smil og lidt mere kontakt, og efter et par uger var han så småt sig selv igen. Efterfølgende har der intet været. Men nu er jeg naturligvis ekstremt bekymret for om han reagerer på samme måde og måske endda værre og bare lukker helt ned igen. Er så bange for, at han “forsvinder” og ikke bliver sig selv igen. Vi er efterhånden overbevist om, at han er særligt sensitiv, og han bliver jo mere og mere bevidst og observant og virker generelt til at reagere stærkere på alting jo ældre han bliver. Han tager bare alle indtryk, mennesker og oplevelser ind.
Umiddelbart burde man jo ikke kunne få en psykisk reaktion på vaccinen, men kan ikke finde nogen anden logisk forklaring. Har aldrig følt, at han forsvandt på den måde, og det skete i direkte forlængelse af vaccinen.
Hvad synes du vi skal gøre?
Har du hørt om lignende tilfælde?
Har du nogle gode råd i tilfælde af, at vi vælger at give ham vaccinen?
Håber meget, at du har tid til at svare indenfor en uges tid. På forhånd tak igen.
Med venlig hilsen
K
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.