Annonce

Annonce

Brev:

Psykisk reaktion på vaccine?


25. juni 2024

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen

Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover desværre stadig ikke bedre/mere, men prøver at lade ham hvile ved brystet efter amning, selvom det nok er en uvane. Men virker til den eneste måde han kan finde ro for tiden (om dagen i hvert fald). Håber det bliver bedre med tiden, men må indtil da finde ro i, at han virker til at trives trods den begrænsede søvn :-)

Nu til en anden bekymring:
Min søn skal have sin 5 mdr-vaccine om 1,5 uge. Jeg er ved at gå i panik over det og overvejer ikke at gennemføre pga. måden han reagerede på ved 3 mdr-vaccinen. Fysisk var det ikke så slemt - han græd lidt ved stikkene, var lidt pylret og skreg lidt om aftenen/natten. Dagen efter var han bare træt og mat, og herefter var der ikke så meget at mærke. Heller ingen feber. Men hans væremåde/væsen og hans blik ændrede sig fuldstændigt fra den ene til den anden dag.

En ting er at være træt, have lidt ondt, være ked af det og pylret - sådan har vi jo oplevet ham før. Men denne gang føltes det simpelthen som om jeg havde fået en helt anden baby med hjem. De første par dage slog jeg det hen med, at han nok stadig var mærket af vaccinen, men da han efter en uge stadig var helt anderledes, fik jeg faktisk et angstanfald (aldrig haft det før). Følte simpelthen, at jeg havde “mistet” min glade, søde og energiske dreng. Han var bare forsvundet. Man kunne stort set ikke få ...


Annonce

... øjenkontakt med ham, og hvis man gjorde, var hans blik helt mat og blankt som om vi var fremmede for ham. Der var ingen genkendelighed i hans øjne, han smilede ikke mere og pludrede slet ikke. Jeg var så ulykkelig, fordi jeg ikke anede om han ville komme “tilbage” igen.

Både hans far og mormor observerede det samme. Efter en uges tid, begyndte der heldigvis at komme et par tegn på smil og lidt mere kontakt, og efter et par uger var han så småt sig selv igen. Efterfølgende har der intet været. Men nu er jeg naturligvis ekstremt bekymret for om han reagerer på samme måde og måske endda værre og bare lukker helt ned igen. Er så bange for, at han “forsvinder” og ikke bliver sig selv igen. Vi er efterhånden overbevist om, at han er særligt sensitiv, og han bliver jo mere og mere bevidst og observant og virker generelt til at reagere stærkere på alting jo ældre han bliver. Han tager bare alle indtryk, mennesker og oplevelser ind.

Umiddelbart burde man jo ikke kunne få en psykisk reaktion på vaccinen, men kan ikke finde nogen anden logisk forklaring. Har aldrig følt, at han forsvandt på den måde, og det skete i direkte forlængelse af vaccinen.

Hvad synes du vi skal gøre?
Har du hørt om lignende tilfælde?
Har du nogle gode råd i tilfælde af, at vi vælger at give ham vaccinen?

Håber meget, at du har tid til at svare indenfor en uges tid. På forhånd tak igen.

Med venlig hilsen
K

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. juli 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Kostplan 4 måneder

Kære Helen Min dreng er nu blevet 4 måneder, og han får fuld flaske. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juni 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby behov for ekstra væske i varmen?

Kære Helen Vores dreng er nu 5.5 måned gammel og får fuld flaske. De...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2024 | Udstyr | 6 mdr.

Tudkop - ja eller nej?

Hej Helen Tusind tak for dit svar omkring overgangen fra flaske til kop. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Fra flaske til kop og spisetid

Kære Helen. Min søn er nu 6.5 mdr. gammel, og jeg kan ikke forstå, hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og store søvnproblemer

Kære Helen Først vil jeg sige tusind tak for en side med rigtig god...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex

Selleri

Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.

Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.

Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annonce