Annonce

Annonce

Brev:

Putning af far


4. januar 2024

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Putning af far

Kære Helen

Vi har brug for gode råd til putning af vores søn på 2,5 år.

Vi venter en lillesøster til foråret, og i starten af graviditeten var jeg syg. Kombinationen af det, og at vores søn er meget interesseret i lillesøster gør (tror jeg), at han er blevet meget morglad. I starten var det rigtig slemt, og det var faktisk kun mig, der måtte noget, men efter far-tid henover julen, går det bedre - undtaget ved putning.

I en lang periode er det derfor kun mig, som har puttet, fordi vi synes, at det var naturligt, at han havde en periode, hvor han var ekstra mor glad. Undervejs i forløbet har vi skiftet tremmesengen ud, dels fordi han kravlede ud af siden, så vi var nødt til det af sikkerhedsmæssige grunde, og dels så jeg med min gravide mave bedre kunne “holde til” at holde ham i hånden om aftenen.

Det skal samtidig nævnes, at han undervejs i forløbet også har afleveret sin sut efter eget ønske, fordi hans bedste ven nede i vuggestuen havde været i zoologisk have og aflevere sin. Det er gået helt uproblematisk, og han har kun spurgt efter den et fåtal af gange, og har nu været suttefri i ca. 2 måneder.

Putningerne er fra jeg blev gravid i sommers og frem til nu gået fra, at vi blot kunne ligge ham i sin tremmeseng med lidt white noise, til nu at tage over en time - og nogle gange helt op til 2 timer. Vi har derfor også været nødt til at indføre, at far skal putte, fordi jeg ikke kan holde til at sidde der så længe med bækkensmerter og en højgravid mave.

Vi har skubbet putningen fra ca. kl. 19 til kl. 20, uden ...


Annonce

... det dog synes at gøre den helt store forskel. Vores dreng viser ikke tegn på at være træt, men med en vågentid fra ca. 6.30, lur på ca. 1,5 time mellem ca. 12-14, i kombination med, at han er meget aktiv, tænker vi, at han må være træt der. Vi går som regel i karbad med ham, og forsøger at lave mere rolige aktiviteter frem mod sengetid. Putteritualet med bad, børste tænder og godnathistorie har været det samme det sidste 1,5 års tid, og altså også før soveproblemerne startede.

Der er enkelte aftener, hvor vores søn ikke protestere over, at far putter, men de fleste aftener er han ked af det (nogle gange rigtig meget, hvor han græd over en halv time), og det ender med, at min mand må falde i søvn med ham nede på gulvet, hvor de ligger på en dyne sammen eller i armene.

Han vil rigtig gerne ind og sove i vores seng - og det får han også lov til, når han vågner i løbet af natten, men idet jeg som følge af graviditeten skal op og tisse en del gange i løbet af natten, og han registrerer det og løber efter mig ud på toilettet, fordi jeg ikke må gå, synes vi heller ikke, at det er en optimal løsning, at han bliver puttet i vores seng - selvsagt også i forhold til, at der lige om lidt også skal være en lillesøster i vores soveværelse, som vil vække ham, hvis han skal sove der.

Hvad kan vi gøre anderledes for, at det ikke skal være en kamp på 1-2 timer hver aften? Det er synd både for min søn og mand. Skal vi opgive og lade mor putte ham i vores seng, som er det, min søn rigtig gerne vil?

Med venlig hilsen
De trætte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Jeg har en dreng på to år

Kære Helen. Tak for din mail og tak for de rigtig gode råd sidste gang, hvor...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Basker med armene

Hej Helen Er nød til at udtrykke en bekymring, som er kommet på det sidste....

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2024 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Svær putning - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen, Et spørgsmål til putning. Vores dreng på 2.5 år har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

2 årig dreng - fortsættelse

Kære Helen, Tusind tak for dine besvarelse. Jeg er meget lettet. De ting...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Leg

For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.

Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.

I takt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce