Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - 12 måneder


10. juli 2023

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Søvn - 12 måneder

Kære Helen

Så er jeg tilbage :-)

Lillebror bliver 1 år idag og har i nat holdt mig vågen i 2 stive timer i træk, og natten før var det hans far, der stod for skud.

Lillebror er glad, smilende, meget aktiv, kærlig og fræk som en slagterhund - en bestemt lille herre, der helst vil være sammen med sin meget ældre og dejlige storebror hele tiden. Nogle gange til frustration for storebror, der heldigvis stadig kan "flygte" op i køjesengens øverste seng for at få fred.

Nå, men det der med søvnen har især i den sidste 1.5 måned været noget bøvl.
Han hyler op mellem 5-10 gange om natten, især i den sidste halvdel af natten. Han falder til ro med en hånd på maven, brystet eller ryggen og sutten tilbage i munden. Han tager den ikke selv i munden endnu.

Det virker som om han har ondt og derfor bliver vækket. Måske tænderne? Han har en 10-stykker på nuværende tidspunkt. Men jeg synes dog ikke, at smertestillende har en overbevisende effekt, når vi har prøvet.

De sidste tre nætter har han været lysvågen omkring kl 4.00. Far har givet ham mælk 2 gange, men det er vi blevet enige om at lade være med, og i nat gav jeg ham bare vand. Han var meget hidsig i et stykke tid, men faldt så til ro hos mig.

Han får sutteflaske ved putning efter en godnathistorie, hvor han sidder op ad os med ...


Annonce

... sut og puttebamse, og det er SÅ hyggeligt. Han er meget opmærksom og virker til at nyde historielæsning, og at vi peger og fortæller.
Han får igen en flaske omkring kl 13.30/24.00, hvor han vågner af sig selv.

Vi skiftes nu til at sove sammen med ham, altså i vores seng ved siden af hans tremmeseng, der har en dejlig sengerand og puttebamse + sutter. Intet legetøj.
Vi er helt udmattede begge to af alt det natteroderi. Gode råd er dyre...

Lillebror rejser sig nu op og står i nogle sekunder, hver dag flere og flere, og klapper ad sig selv. Han prøver ikke at flytte fødderne endnu. Han går kun langs møbler og fra et møbel til et andet, når han kan nå.

Hans lure om dagen er blevet mere stabile - i hvert fald herhjemme, hvor han sover langt bedre og længere end i vuggestuen. Han har brug for meget ro omkring sig for at sove - og tit er der jo en lille kammerat, der græder i vuggestuen. De har svært ved at få ham til at falde til ro igen derovre. Det er nemmere herhjemme.

Han er inde i en fase, hvor han ofte - ikke altid - ikke kan lide, når jeg går fra lokalet - nogle gange heller ikke, selvom far er der. Hvis han selv vælger at forlade lokalet for at lege med noget, er det OK, at han ikke kan se mig i lidt tid.

Håber du har nogle input og idéer.

Kærlig hilsen
Maria Louise

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. august 2023 | Sovevaner | 10 mdr.

Skiftes til at putte og for meget snak

Hej Helen Tak for al din hjælp indtil nu :) Det går stille og roligt...

Læs hele brevet og Helens svar


7. august 2023 | Sovevaner | 12 mdr.

Søvn - formiddagslur og varighed

Hej Helen. Nu besluttede jeg mig for at blive medlem da jeg har haft enorm...

Læs hele brevet og Helens svar


7. august 2023 | Udvikling | 12 mdr.

Slår meget

Hej Helen. Sagen er den at min søn er begyndt at slå, han er snart 13...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2023 | Diverse | 11 mdr.

Vedr. søvn, afføring og tænder?

Hej Helen, Så er jeg tilbage med et nyt spørgsmål. Denne gang handler det...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2023 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Mælk - 12 måneder

Kære Helen Når lillebror nu er blevet 1 år, må han så godt spise den samme...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.

"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...

Læs mere i Babylex

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce