Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - 12 måneder


10. juli 2023

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Søvn - 12 måneder

Kære Helen

Så er jeg tilbage :-)

Lillebror bliver 1 år idag og har i nat holdt mig vågen i 2 stive timer i træk, og natten før var det hans far, der stod for skud.

Lillebror er glad, smilende, meget aktiv, kærlig og fræk som en slagterhund - en bestemt lille herre, der helst vil være sammen med sin meget ældre og dejlige storebror hele tiden. Nogle gange til frustration for storebror, der heldigvis stadig kan "flygte" op i køjesengens øverste seng for at få fred.

Nå, men det der med søvnen har især i den sidste 1.5 måned været noget bøvl.
Han hyler op mellem 5-10 gange om natten, især i den sidste halvdel af natten. Han falder til ro med en hånd på maven, brystet eller ryggen og sutten tilbage i munden. Han tager den ikke selv i munden endnu.

Det virker som om han har ondt og derfor bliver vækket. Måske tænderne? Han har en 10-stykker på nuværende tidspunkt. Men jeg synes dog ikke, at smertestillende har en overbevisende effekt, når vi har prøvet.

De sidste tre nætter har han været lysvågen omkring kl 4.00. Far har givet ham mælk 2 gange, men det er vi blevet enige om at lade være med, og i nat gav jeg ham bare vand. Han var meget hidsig i et stykke tid, men faldt så til ro hos mig.

Han får sutteflaske ved putning efter en godnathistorie, hvor han sidder op ad os med ...


Annonce

... sut og puttebamse, og det er SÅ hyggeligt. Han er meget opmærksom og virker til at nyde historielæsning, og at vi peger og fortæller.
Han får igen en flaske omkring kl 13.30/24.00, hvor han vågner af sig selv.

Vi skiftes nu til at sove sammen med ham, altså i vores seng ved siden af hans tremmeseng, der har en dejlig sengerand og puttebamse + sutter. Intet legetøj.
Vi er helt udmattede begge to af alt det natteroderi. Gode råd er dyre...

Lillebror rejser sig nu op og står i nogle sekunder, hver dag flere og flere, og klapper ad sig selv. Han prøver ikke at flytte fødderne endnu. Han går kun langs møbler og fra et møbel til et andet, når han kan nå.

Hans lure om dagen er blevet mere stabile - i hvert fald herhjemme, hvor han sover langt bedre og længere end i vuggestuen. Han har brug for meget ro omkring sig for at sove - og tit er der jo en lille kammerat, der græder i vuggestuen. De har svært ved at få ham til at falde til ro igen derovre. Det er nemmere herhjemme.

Han er inde i en fase, hvor han ofte - ikke altid - ikke kan lide, når jeg går fra lokalet - nogle gange heller ikke, selvom far er der. Hvis han selv vælger at forlade lokalet for at lege med noget, er det OK, at han ikke kan se mig i lidt tid.

Håber du har nogle input og idéer.

Kærlig hilsen
Maria Louise

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. maj 2024 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Skære ned i erstatning, hvordan?

Kære Helen Jeg har en datter på 10,5 måneder, der har været fuldt...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin til børn

Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.

Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...

Læs mere i Babylex

Portionsstørrelse børn

Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce