Annonce

Annonce

Brev:

Svøb baby 4 mdr


9. juni 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Svøb baby 4 mdr

Kære Helen.

Jeg har læst mange af dine breve gennem årerne og som 3 gangs mor troede jeg at jeg havde styr på det meste, men jeg må erkende at jeg virkelig har brug for hjælp.

Vores søn på godt 19 uger er 30-40 min barn om dagen. Han er en stor dreng på vej mod de 8kg og 68 lang. Det startede ellers godt med en baby der bare sov de første 5 uger og vi troede vi endelig havde fået en sovebaby og jeg for første gang ville kunne nyde min barsel. Vores to første børn sov også kun 30 min af gangen om dagen og jeg brugte al min tid på at gå med barnevognen for at få dem til at sove videre. De lærte det først meget sent og blev aldrig super sovere om dagen.

Da vores lille dreng begyndte på det samme efter de 5 uger løb det mig koldt ned ad ryggen og jeg fik nærmest stress allerede der! Nå, men der var jo ikke noget at gøre.

Han ammes før sin lur, svøbes og puttes i sin lift. Herefter stilles han i soveværelset og når han begynder at vågne er jeg der med det samme og vugger ham videre i liften i mine arme. Jeg har forsøgt at gøre det samme i barnevognen (både inde og ude), men jeg kan ikke forlænge ham deri. Heller ikke selvom jeg går med vognen eller den står stille og jeg så triller med den osv. beroligende hænder og sshh virker ikke og han tager ikke sut.

Det vil sige at jeg nu i knap 4 mdr har siddet på et værelse hver eneste dag i knap 5 timer om dagen for at vugge ham videre.
Han sover 3 lure dgl: 2,5 time, 1,5 time og så 30 min ude i sin barnevogn hvor jeg ikke hjælper ham videre. Han kan fint falde i søvn i sin barnevogn, men bare ikke vugges videre. Så snart jeg tager liften op og vugger ham sover han.

Ex på en lur: sover selv 40 min, vugges videre ca 30 min, sover igen selv ca 40 min, vugges og sover så selv til han vågner.

Problemet er at mine arme og ryg ikke kan mere! Han er for tung, liften er for lille og jeg tror gerne han vil ud af sit svøb! Om natten er han ...


Annonce

... også svøbt i en sovepose (mere plads til arme og ben) og vågner ikke efter 30-40 min, men er meget urolig. Han okser rundt med arme og ben og jeg har forsøgt at give ham en hånd fri, men når han så vågner for mad er det svært at få ro på ham igen.

Derfor:

1) hvordan får jeg ham ned i barnevognen og ud af sit svøb så jeg ikke skal vugge ham hele tiden?

2) jeg har snart brug for at han kan sove lidt selv. Jeg når intet herhjemme og er ikke tilstede overfor vores andre børn. Jeg er stresset og ked af at sidde på et værelse hver dag. Dog gør jeg det selvfølgelig for han er slet ikke frisk efter kun 30 min lur. Når han sover de første 40 min skynder jeg mig også at sove. Når han sidst i luren forhåbentlig også sover lidt selv løber jeg rundt for at nå praktiske ting. Jeg sidder aldrig bare og har 5 min ro.

3) hvad er tegnene på at han ikke skal svøbes mere? Han kan godt trille men gør det ikke hver dag. Når han er i sin sovepose til natten trækker han benene op og sparker med dem og armene forsøger han at få op til munden/hovedet. Om dagen forsøger han også at få armene fri.

4) skal jeg blot acceptere at han sover sådan og evt kun hjælpe ham videre en gang om dagen og så have en træt mand resten af dagen?

Jeg tror jeg har læst alt om søvn, søvnstadie skift osv så jeg ved godt det er der han har problemer og jeg kan også se hvordan han kæmper for at blive i søvnen, men desværre vækkes helt op når han skal skifte fra dybsøvn over i den lette.

Vores dag:
Vågner ca 7.30
Vi aflevere storesøster i børnehave, rydder op i køkkenet osv.
Lur: 10-12.30
Aktiveres godt, går tur, leger osv.
Lur: 14.30/15-16/16.30
Aktiveres
Lur: 18.30-19
Godnat ca 21.

Han ammes før/efter hver lur og hvis han ellers melder sig. Nætterne har jeg ikke tal på, nogle gange 3 andre gange mange flere. Jeg har læst din bog om søvn :)

Det var meget langt, men jeg er udkørt!

Med venlig hilsen
mor :)

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby 5 måneder - mad og søvn

Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barnevogn

En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.

Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...

Læs mere i Babylex

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dine fantastiske sider - det er dejligt at kunne skrive til dig, når man bor i Italien hvor der ikke findes sundhedsplejerske ;o)

Kærlig hilsner
Tanya fra Italien


Annonce