Annonce

Annonce

Brev:

Svøb baby 4 mdr


9. juni 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Svøb baby 4 mdr

Kære Helen.

Jeg har læst mange af dine breve gennem årerne og som 3 gangs mor troede jeg at jeg havde styr på det meste, men jeg må erkende at jeg virkelig har brug for hjælp.

Vores søn på godt 19 uger er 30-40 min barn om dagen. Han er en stor dreng på vej mod de 8kg og 68 lang. Det startede ellers godt med en baby der bare sov de første 5 uger og vi troede vi endelig havde fået en sovebaby og jeg for første gang ville kunne nyde min barsel. Vores to første børn sov også kun 30 min af gangen om dagen og jeg brugte al min tid på at gå med barnevognen for at få dem til at sove videre. De lærte det først meget sent og blev aldrig super sovere om dagen.

Da vores lille dreng begyndte på det samme efter de 5 uger løb det mig koldt ned ad ryggen og jeg fik nærmest stress allerede der! Nå, men der var jo ikke noget at gøre.

Han ammes før sin lur, svøbes og puttes i sin lift. Herefter stilles han i soveværelset og når han begynder at vågne er jeg der med det samme og vugger ham videre i liften i mine arme. Jeg har forsøgt at gøre det samme i barnevognen (både inde og ude), men jeg kan ikke forlænge ham deri. Heller ikke selvom jeg går med vognen eller den står stille og jeg så triller med den osv. beroligende hænder og sshh virker ikke og han tager ikke sut.

Det vil sige at jeg nu i knap 4 mdr har siddet på et værelse hver eneste dag i knap 5 timer om dagen for at vugge ham videre.
Han sover 3 lure dgl: 2,5 time, 1,5 time og så 30 min ude i sin barnevogn hvor jeg ikke hjælper ham videre. Han kan fint falde i søvn i sin barnevogn, men bare ikke vugges videre. Så snart jeg tager liften op og vugger ham sover han.

Ex på en lur: sover selv 40 min, vugges videre ca 30 min, sover igen selv ca 40 min, vugges og sover så selv til han vågner.

Problemet er at mine arme og ryg ikke kan mere! Han er for tung, liften er for lille og jeg tror gerne han vil ud af sit svøb! Om natten er han ...


Annonce

... også svøbt i en sovepose (mere plads til arme og ben) og vågner ikke efter 30-40 min, men er meget urolig. Han okser rundt med arme og ben og jeg har forsøgt at give ham en hånd fri, men når han så vågner for mad er det svært at få ro på ham igen.

Derfor:

1) hvordan får jeg ham ned i barnevognen og ud af sit svøb så jeg ikke skal vugge ham hele tiden?

2) jeg har snart brug for at han kan sove lidt selv. Jeg når intet herhjemme og er ikke tilstede overfor vores andre børn. Jeg er stresset og ked af at sidde på et værelse hver dag. Dog gør jeg det selvfølgelig for han er slet ikke frisk efter kun 30 min lur. Når han sover de første 40 min skynder jeg mig også at sove. Når han sidst i luren forhåbentlig også sover lidt selv løber jeg rundt for at nå praktiske ting. Jeg sidder aldrig bare og har 5 min ro.

3) hvad er tegnene på at han ikke skal svøbes mere? Han kan godt trille men gør det ikke hver dag. Når han er i sin sovepose til natten trækker han benene op og sparker med dem og armene forsøger han at få op til munden/hovedet. Om dagen forsøger han også at få armene fri.

4) skal jeg blot acceptere at han sover sådan og evt kun hjælpe ham videre en gang om dagen og så have en træt mand resten af dagen?

Jeg tror jeg har læst alt om søvn, søvnstadie skift osv så jeg ved godt det er der han har problemer og jeg kan også se hvordan han kæmper for at blive i søvnen, men desværre vækkes helt op når han skal skifte fra dybsøvn over i den lette.

Vores dag:
Vågner ca 7.30
Vi aflevere storesøster i børnehave, rydder op i køkkenet osv.
Lur: 10-12.30
Aktiveres godt, går tur, leger osv.
Lur: 14.30/15-16/16.30
Aktiveres
Lur: 18.30-19
Godnat ca 21.

Han ammes før/efter hver lur og hvis han ellers melder sig. Nætterne har jeg ikke tal på, nogle gange 3 andre gange mange flere. Jeg har læst din bog om søvn :)

Det var meget langt, men jeg er udkørt!

Med venlig hilsen
mor :)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Give MME uden at opvarme det?

Hej Helen Nu hvor det er blevet varmere og bedre vejr, så vil jeg gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

5.5 måned og mangler appetit

Hej Helen. Jeg skriver til dig, fordi jeg er bekymret for min søns appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Lære at drikke vand

Hej Helen. Jeg har en søn på 5½ måned, som er begyndt med skemad. Han får...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex

Peanuts og børn

Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.

Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce