Brev:
Søvnhjul og uro
Kære Helen.
Tak for dit fine svar på min sendte henvendelse vedr. søvnhjulet
Jeg har den 24.5 skrevet til dig vedrørende søvnhjulet fra dig bog. Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg enten har oplyst forket “alder” eller jeg misforstår dit svar.
Vores pige er 3 mdr. (13 uger) i morgen. Du skriver i svaret, at når hun er 2 mdr. gammel, vil det sige, at jeg skal forstå det således, at søvnhjulpet først “kan” anvendes, når hun er nærmere de 4 mdr., altså så jeg ikke på nuværende tidspunkt kan arbejde på en rytme?
Som tidligere skrevet har hun siden 6 ugers alderen sovet 2 lange lure om dagen på mellem 3-5 timer, derudover har hun sovet lidt mindre lure, alt afhængig af hendes første lur, efter hun stod op mellem kl. 7-8. Det ændret sig ved hende omkring de 11 uger.
Hun vågner nu ved en 6 tiden sommer tider kl. 7 og går til natten mellem kl. 20-21. Hun sover natten igenne, får 2 flasker, og sover videre efter dem begge. Sommetider ligger hun re uroligt fra kl. 4-5 tiden, hun vrider sig, og kaster rundt med armen og ben, taber sutten og sådan. Når så klokken er 6 “gider” jeg ikke mere, og jeg løfter hende op, selvom hun stadig har lukket øjne ned i liften, som hun sover i. Hun er i godt humør, når hun bliver løftet op og slår øjenen op.
Omkring kl. 8 viser hun tegn på træthed, hun gaber, forsøger at knude sig i øjnene og bliver pylret. Hun sovet ret hurtig når hun bliver lagt og får tilbudt flaske. Nu er problemet bare det, at hun vågner efter en time. Jeg forsøger at ...
... få hende videre i søvne, men opgiver efter en halv time (sommetider er der gået op til en time, når jeg får kigget på uret), da hun er blevet ret vågen der. Hun er herefter vågen et par timer, og bliver puttet i barnevognen igen, men det samme sker, hun vågner efter 30-60 minutter. Jeg har forsøgt at visse med barnevognen, tilbyde lidt mad, ae hende på kinden, men igen bliver hun for vågen. Hun er træt her, det er tydeligt, og når hun får sutten ligger hun hovedet ind i stofbleer eller bamsen, men der går ikke mere end 2-7 minutter før hun kalder igen (gråd). Når det blevet eftermiddag ved en 15-16 tiden er det endelig lykkes at få hende til at blive i søvnen, og hun sover 3-4 timer. Der er endda situationer, hvor hun slet ikke giver lyd fra sig. Men de seneste par dage, har hun slet ikke kunne blive i den søvn.
Når hun så kommer op, er hun ikke frisk, hun er pylret, og græder hvergang man flytter på hende fra puslebordet til legetæppet osv.
Er der mon noget jeg kan gøre, skal hun være længere oppe? Selvom jeg ikke føler jeg kan holde hende oppe, da hun bliver pylret ved træthed. Hun bliver leget med, og får bevæget hendes krop både liggende og på armen mens vi danser til musik.
Har du et godt råd til de dagslure, som hun helt har glemt igen?
Det skal lige nævnes at jeg har forsøgt at gå med hende i barnevognen, men hun sover ikke bedre ved at jeg går med barnevognen. Her vågner hun også op og bliver let forstyrret i barnevognen af dump, støj mv.
Med venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Det er højsæson for røde babynumser
Har du forberedt babynumsen på sommervarmen?
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen. Ved at erstatte vand, sæbe og vådservietter med Olívy baby care – diaper ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. september 2023 | Sovevaner | 2 mdr.
Dårlig nattesøvn og behov for brystet for at kunne sove
Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse. Vi blev for lidt over 2...
16. september 2023 | Sovevaner | 4 mdr.
Vil ikke sove i barnevogn del 3
Kære Helen Nu skriver jeg desværre allerede igen. Siden mit sidste brev...
12. september 2023 | Diverse | 2 mdr.
Hej Helen. Jeg fødte den 27-07 en lille pige. I de første 2 uger startede...
5. september 2023 | Sovevaner | 4 mdr.
Vil ikke sove i barnevogn, del 2
Hej igen Helen Tusinde tak for dit svar, og beklager, at jeg allerede...
3. september 2023 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen Håber meget, at du har et par gode råd :) Jeg har en dreng på...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.