Annonce

Annonce

Brev:

Søvnhjul og uro


31. maj 2023

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Søvnhjul og uro

Kære Helen.

Tak for dit fine svar på min sendte henvendelse vedr. søvnhjulet

Jeg har den 24.5 skrevet til dig vedrørende søvnhjulet fra dig bog. Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg enten har oplyst forket “alder” eller jeg misforstår dit svar.

Vores pige er 3 mdr. (13 uger) i morgen. Du skriver i svaret, at når hun er 2 mdr. gammel, vil det sige, at jeg skal forstå det således, at søvnhjulpet først “kan” anvendes, når hun er nærmere de 4 mdr., altså så jeg ikke på nuværende tidspunkt kan arbejde på en rytme?

Som tidligere skrevet har hun siden 6 ugers alderen sovet 2 lange lure om dagen på mellem 3-5 timer, derudover har hun sovet lidt mindre lure, alt afhængig af hendes første lur, efter hun stod op mellem kl. 7-8. Det ændret sig ved hende omkring de 11 uger.

Hun vågner nu ved en 6 tiden sommer tider kl. 7 og går til natten mellem kl. 20-21. Hun sover natten igenne, får 2 flasker, og sover videre efter dem begge. Sommetider ligger hun re uroligt fra kl. 4-5 tiden, hun vrider sig, og kaster rundt med armen og ben, taber sutten og sådan. Når så klokken er 6 “gider” jeg ikke mere, og jeg løfter hende op, selvom hun stadig har lukket øjne ned i liften, som hun sover i. Hun er i godt humør, når hun bliver løftet op og slår øjenen op.

Omkring kl. 8 viser hun tegn på træthed, hun gaber, forsøger at knude sig i øjnene og bliver pylret. Hun sovet ret hurtig når hun bliver lagt og får tilbudt flaske. Nu er problemet bare det, at hun vågner efter en time. Jeg forsøger at ...


Annonce

... få hende videre i søvne, men opgiver efter en halv time (sommetider er der gået op til en time, når jeg får kigget på uret), da hun er blevet ret vågen der. Hun er herefter vågen et par timer, og bliver puttet i barnevognen igen, men det samme sker, hun vågner efter 30-60 minutter. Jeg har forsøgt at visse med barnevognen, tilbyde lidt mad, ae hende på kinden, men igen bliver hun for vågen. Hun er træt her, det er tydeligt, og når hun får sutten ligger hun hovedet ind i stofbleer eller bamsen, men der går ikke mere end 2-7 minutter før hun kalder igen (gråd). Når det blevet eftermiddag ved en 15-16 tiden er det endelig lykkes at få hende til at blive i søvnen, og hun sover 3-4 timer. Der er endda situationer, hvor hun slet ikke giver lyd fra sig. Men de seneste par dage, har hun slet ikke kunne blive i den søvn.

Når hun så kommer op, er hun ikke frisk, hun er pylret, og græder hvergang man flytter på hende fra puslebordet til legetæppet osv.

Er der mon noget jeg kan gøre, skal hun være længere oppe? Selvom jeg ikke føler jeg kan holde hende oppe, da hun bliver pylret ved træthed. Hun bliver leget med, og får bevæget hendes krop både liggende og på armen mens vi danser til musik.

Har du et godt råd til de dagslure, som hun helt har glemt igen?

Det skal lige nævnes at jeg har forsøgt at gå med hende i barnevognen, men hun sover ikke bedre ved at jeg går med barnevognen. Her vågner hun også op og bliver let forstyrret i barnevognen af dump, støj mv.

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. maj 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og store søvnproblemer

Kære Helen Først vil jeg sige tusind tak for en side med rigtig god...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2024 | Sygdom | 2 mdr.

Født med bule i hovedet

Kære Helen. Vi har en datter, som er født den 14. marts, efter en langvarig...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Give MME uden at opvarme det?

Hej Helen Nu hvor det er blevet varmere og bedre vejr, så vil jeg gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ønsker at stoppe amning

Kære Helen. Jeg har suppleret amning med flaske fra min datter var ca. 5...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annonce