Annonce

Annonce

Brev:

4 måneder baby græder når hun skal sove


9. januar 2022

Kategori:
Alder:
4 mdr.

4 måneder baby græder når hun skal sove

Hej Helen

Vi har en udfordring med putning af vores 4 måneder gamle datter. ​

Hun har fra starten haft en super fin døgnrytme med nattesøvn fra ca. 21 - 08, de første par uger med 3 gange mad om natten, så med 2 gange mad og fra ca. 8 ugers alderen 1 gange mad om natten.

I dagstimerne har hun altid kun sovet ca. 35-45 min. af gangen og nogle gange virker hun stadig træt når hun vågner - gnider øjne og gaber længe efter hun er vågnet. Som det er lige nu er hun vågen ca. 1 og 15 min. så begynder hun at gabe og gnide øjne. Hun har ca. 4 lurer på en dag, nogle gange 5.

Vi har altid skulle gå rundt og vugge hende i søvn. Om natten falder hun i søvn ved brystet (jeg ammer liggende i sengen om natten) og bliver lagt tilbage i hendes seng. Går vi tur med barnevognen er hun altid blevet lagt vågen deri og falder i søvn nærmest med det samme den kører, men vågner så snart den holder stille igen.

Omkring de 2 måneder begyndte hun at græde og kæmpe imod når hun skulle falde i søvn. Vi var så meget obs. på hendes tegn på træthed og hvis vi fangede hende tidligt nok, begyndte hun igen bare at falde stille i søvn.

I løbet af de sidste 3 uger er der så sket en ændring igen. (Både ved hendes dagslure og nattesøvn)
Det startede med at jeg ikke kunne putte hende uden at hun græd og ...


Annonce

... græd og tårerne trillede. Hendes far var der ingen problemer ved, hun sad/lå lige så fint op af ham imens han gik rundt og til sidst faldt hun bare i søvn.
Nu kan ingen af os putte hende uden hun græder og græder.
Vi har svært ved at ramme det stadie hvor hun er træt og klar til at sove, men ikke overtræt. Faktisk kan vi lige nu slet ikke finde det.

Hvis vi er rigtig uheldige kan der nogen gange gå 1 time med at få hende til at sove.
Hvis vi strækker det fordi vi er i tvivl om hun er klar til at sove, begynder hun at blive virkelig pylret og vil ingenting og er derefter helt umulig at få til at sove.

Samtidig er hun begyndt nogle gange når hun sover at hulke/skrige i søvne med tårerne sprøjtende. Når vi så tager hende op, går der lidt tid før hun vågner, men i det øjeblik hun slår øjnene op, så stopper gråden og der går få min. så sover hun igen i vores arme.

Vi har ikke noget imod stadig at skulle have hende i vores arme til hun sover.
Vi vil bare så gerne kunne give hende en rolig putning. Med hendes mange korte lure om dagen, bliver det en del gange på en dag vi skal se hendes være ked af det når hun skal sove.

Har du nogen forklaring på gråden i søvne om natten og har du nogen gode råd til hvordan vi kan få en rolig behagelig putning etableret?

Med venlig hilsen
Tanja

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. februar 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Forskellige putteritualer?

Hej Helen Jeg har et spørgsmål vedrørende putteritualer. Min dreng er 4...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvor meget mad og hvornår? - 4 mdr.

Hejsa Helen Så skriver jeg lige igen:) Min dreng får fuld flaske og er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Forstoppelse efter grødopstart

Kære Helen, Vi har den gladeste lille krudtugle på 5 1/2 måned, som i det...

Læs hele brevet og Helens svar


30. januar 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Kamillete til baby?

Hej Helen I følge vores sundhedsplejerske, så bør vi ikke give kamillete til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Portionsstørrelser baby

Hej Helen Jeg har lige et spørgsmål omkring babys mad og portionsstørrelser....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex

Klapvogn - køb af klapvogn

Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.

En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce