Annonce

Annonce

Brev:

Pige på 7 mdr kan ikke finde ro


9. januar 2022

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Pige på 7 mdr kan ikke finde ro

Hej Helen!

I desperation skriver vi nu til dig.
Vi har den skønneste lille pige på 7 mdr, som har svært ved at finde ro - og desværre er vi også kommet ind i en dum spiral!

Men allerførst! Desværre har vi aldrig praktiseret at putte hende til aften da hun altid har været mest aktiv og har ville lege og udforske om aftenen og aldrig har givet tegn på træthed som hun f.eks. gør om dagen når hun skal puttes til lur. Der viser hun det ved at klø øjne og gabe, og som regel passer det med at hun er klar til at blive puttet ca. 2 timer efter hun er stået op. Hun er enorm nem (synes vi) at putte til lur, enten vugge hende ude i vores carport eller gå en lille tur. Om formiddagen sover hun gerne i 2 timer og om eftermiddagen lander vi ofte på 2,5-3 timer.

Og så er hun den gladeste og mest sprudlende pige om aftenen og det har været os der er blevet trætte først! Så, så lavede en regel om at vi senest gik i seng kl. 22 og der kom hun med. Jeg ammer og så plejer vi at skulle gå med hende i 1 time ca (stadig glad og ligger pænt og kigger på os i vores favn). Der synges eksempelvis og så falder hun i søvn når der var gået ca 1 time (vi kører sammensovning, da jeg har synes det var rarest mens jeg ammede), så hun puttes hos mig, og så har hun vækket mig 1-2 gange om natten til at få mad.

Så står frøkenen så op, et sted mellem 8:30-9:30! Så vi har jo stået i den meget heldige situation at vores datter har sovet fra ca 23:15-23:30 til tidligst 8:30. Hvilket vi tror er meget luksus med et lille barn.

Men nu kommer så problemet! Ca. d. 19/12-21 (hun blev 7 mdr d. 24/12) ville hun om aftenen lige pludselig ikke længere være i vores favn. Hun vrider sig og er som en fjeder. Hun er meget ulykkeligt og vil bestemt ikke gåes med. Ligger vi hende da i sengen er hun glad igen og vil lege. Får vi hende endelig til at sove, "møffer" hun og kan ikke finde ro og virker også meget ulykkelig. Vrikker hovedet fra side til side og vender og drejer sig. Vi prøver med beroligende arme, aer hendes 3. øje og siger beroligende lyde. Men intet hjælper og vi tager hende op i vores favn igen og må igen gå indtil vi igen kan ligge hende ned og denne gang satser på hun finder ro. Dog kan dette godt varer op til 2-3 timer før hun sover rigtig tungt og har fundet ro - i nat blev kl. 1:45 før hun og vi sov. Og her kommer den dumme spiral! For jeg kan se i andre af dine svar at du anbefaler at ...


Annonce

... vores dag starter kl. 7, men efter 5 timers søvn, har vi ikke lyst til at vække hende og vi har heller ikke lyst til at stå op.

Og for første gang mellem jul og nytår blev hun faktisk træt en aften og vi anede ikke vores levende råd, for sove selv vil hun ikke. Og efterfølgende bliver hun nu træt omkring 19-20 tiden, men hun vil ikke ligge i hendes egen seng (og det er jo klart når hun aldrig har lagt der før og er vant til at ligge hos mig). Men nu vil vi så gerne hjælpe hende til at kunne sove selv, for måske er det derfor hun ikke kan finde ro hos os længere. Men er det for sent? Ydermere virker hun også til at være i seperationsfasen nu.

Det skal også siges at vi har fået undersøgt hendes ører da vi fik at vide det kunne være det - men der er ingenting.

Her kommer et skema fra i går, så du har en fornemmelse af hvordan hendes dage er:

8:45 Vågner.

9:15 Får havregrød med lidt most banan og sveskemos i. Vand af kop til. - spiser det hele og en lille skive banan bagefter

10:30: Tilbydes bolle med ost og frugt - spiser meget lidt.

10:55 puttes til lur.

12:50 Vågner fra lur.

13:10 Får rugbrød og grøntsagsstave (hun er bestemt ikke dus med rugbrød endnu, men vi tilbyder hver dag) får fuldkorngrød m/ gulerod og græskar for at mætte og vand af kop.

14:30 Ammer

14:50 Puttes til lur.

17:05 Vågner

18:00 Får kartoffelmos, en lille kogt kødbolle, grøntsagsstave (ikke fan af kartoffelmos eller kødbolle). Får igen fuldkornsgrød m/ gulerod og græskar til at mætte og vand af kop.

19:00 Prøve at putte med amning - uden held indtil kl. 21 og hun er meget vågen igen.

21:00 Får aftengrød - fuldkornsgrød m/ æble, moser pærer og blåbær i. vand af kop.

23:00 ammer og vi går igen i kast med putning og lykkes ca. 1:45 og herefter ammer jeg igen kl. 7.

Vi leger, stimulere hende når ikke hun skiftes eller spiser. Og hun er en enormt aktiv lille pige - vil meget gerne frem i verden og det kan kun gå for langsomt! Tror nogle gange hun er frustreret over ikke at kunne kravle endnu.

Håber du forstår mine spørgsmål - vi har en glad lille pige, men vi kan ikke finde ud af at putte hende og hun har svært ved at finde ro.

Faren og jeg glæder os helt usigeligt til dit svar - selvom det kun har stået på siden d. 19/12 er vi ved at være bekymrede over ikke at kunne finde måden at hjælpe hende på.

Med venlig hilsen
de klatøjede forældre.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2022 | Sovevaner | 9 mdr.

Kan man ændre den tid de vågner på?

Hej Helen. Er det muligt at ændre vores datters tid at stå op på? Hun står...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

MME tager min datters appetit

Hej Helen Jeg har en datter på 7 måneder, som trives godt, er glad og tager...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

To spørgsmål om mad

Hej Helen Jeg har to punkter, som jeg håber du kan svare på. Vores søn...

Læs hele brevet og Helens svar


24. december 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnproblemer - 9 måneder

Kære Helen, Glædelig jul og godt nytår Jeg skriver fordi jeg har fulgt...

Læs hele brevet og Helens svar


20. december 2021 | Sovevaner | 6 mdr.

Lære at sove i egen seng

Hej Helen Vores dejlige glade dreng, skal til at lære, at sove i sin egen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annonce