Annonce

Annonce

Brev:

Lange putninger af 2 årig dreng


30. april 2021

Kategori:
Alder:
2 år

Lange putninger af 2 årig dreng

Hej Helen,

Vi har virkelig brug for din hjælp :-)

Vi har en snart 2 årig dreng, som stortrives, og som altid har været glad, sød og skøn. Han er langt fremme sprogmæssigt, og plaprer hele dagen lang :-) Dog har han aldrig haft det store sovehjerte, og søvn problematikker har oftest givet os hovedpine herhjemme.

Nu er vi nået til et punkt, hvor han sover fint til middag (2-3 timer), og han sover oftest fint om natten (kun 1 opvågning de fleste nætter), så vi er nået langt. Men putningerne om aftenen trækker tænder ud, da de ofte varer mellem 1-1,5 time.

Vores dreng står op mellem 5.30 og 6.00 hver dag, og han puttes til lur kl. 11.30-12. Han sover ofte 1,5-2 timers lur i dagplejen og 2-3 timers lur herhjemme. Vi har indtil videre ikke praktiseret at vække ham fra luren, da vi er bange for, at han kommer i søvnunderskud.

Vi har et helt fast putte ritual, som lyder således: nattøj på, børste tænder, læse de samme to bøger, synge de samme to sange og så godnat. Men når vi siger godnat, så bliver han legesyg og energisk, og er på ingen måde klar til at sove. Vi starter putte ritualet mellem 19.15 og 19.45, og han sover først ...


Annonce

... kl. 20.30-21.00 hver aften (det er desuden først blevet så slemt, efter vi skiftede til sommertid).

Han bliver puttet i vores seng, hvilket vi egentlig også er lidt trætte af, men vi har flere gange (over længere perioder) forsøgt at putte ham i hans egen seng uden held. Så bliver han meget ked af det, og vil op til os, og vil kun falde i søvn i vores arme. Derfor fungerer det bedst for os i vores seng, da han tydeligvis har brug for nærhed.

Far og mor skiftes til at putte hver aften - eller vi skiftes til at starte, for vi er altid nødt til at bytte plads, når det tager så lang tid. Ellers bliver vi for frustrerede.

Vi har forsøgt at putte ham senere, så det passer med hvornår han normalt falder i søvn, men det forkorter ikke putningen, hvilket resulterer i, at han får endnu mindre nattesøvn. Og det har vi det ikke så godt med.

Hvad tænker du? Er der noget vi kan gøre? Og er det nu, vi skal have ham ind i hans egen seng (hvis ja, hvordan gør vi det uden at han skal være helt ulykkelig - for vi kan ikke trøste ham uden at tage ham op, og han græder igen når vi ligger ham). Håber du kan hjælpe :-)

Med venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. april 2021 | Sovevaner | 20 mdr.

Overgang til egen seng

Kære Helen Vores søn har nu med de ændrede rutiner generelt lært at falde i...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2021 | Udvikling | 23 mdr.

Tryghedssøgende barn i vuggestue

Kære Helen Vores datter er nu 23 måneder og er generelt i god trivsel. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2021 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

2,2 år og storebror

Hej Helen, Vi har vores søn på 2 år og 2 måneder, som lige er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


14. april 2021 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Putning er blevet et problem

Hej Helen. Vi skrev for godt og vel et halv års tid siden, da vi pludselig...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Putning uden amning

Kære Helen Den 28/03 måtte vi fjerne den sidste amning på dagen vi havde...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annonce