Brev:
Sove videre i egen seng
Kære Helen,
Vores dejlige datter er en glad pige, der trives og imødekommer hver dag med åbne arme og store smil (selvfølgelig er der også periode med tandfrembrud etc.)
Vores udfordring er, at hun er begyndt at sove mellem os (hendes mor og far). Tidspunktet for hvornår hun kommer ind til os er blevet tidligere og tidligere på aften - derfor skriver jeg til dig nu og håber du kan guide os lidt.
Kort fortalt:
Hun kom på sit eget værelse da hun var 7 mdr. Hun har altid haft et godt sovehjerte om natten og har sovet igennem i mange mange måneder. I en lang periode sov hun også en hel nat på sit eget værelse i sin egen seng og først kom ind til os om morgen når hun var vågnet. Nogle morgner er hun kommet ind til os kl. 05/05:30 og puttet videre indtil kl. 06:30/07. Hvis det skulle ske, at hun vågnede af en træls drøm eller bare savnede os om natten Så har jeg siddet med hende på en stol, på hendes værelse, og 5 minutter efter er hun blevet lagt igen og sovet natten ud.
Vi har et fast putteritual og hun falder ALTID i søvn i hendes egen seng. Hun bliver puttet kl. 19. Nogle aftner kan hun godt ligge og snakke eller tumle lidt rundt i sengen i 45 min., for så til sidst at ligge sig ned og falder selv i søvn. Hun er aldrig ked af det derinde.
Men nu har noget ...
... ændret sig!
Hun er stadig fin at putte og aldrig ked af at komme ind i seng. Fra ca. midt januar begyndte hun så at vågne grædende, sådan fuldstændig ulykkelig, om natten. De første dage virkede det med at tage hende op og sidde i stolen på hendes værelse. Da hun så blev ved med at være ked af det, så begyndte vi at tage hende med ind i vores seng. Her faldt hun i søvn med det samme! I starten vågnede hun kl. 3, så blev det kl. 01/02 og så kl. 00. Nu er det kl. 22/23 hver dag og hun græder, græder og græder lige indtil vi tager hende med ud på gangen ind til vores soveværelse, så falder hun til ro, og når vi ligger hende i vores seng sover hun med det samme og tungt hele natten igennem.
For os er det helt nyt at have et barn sovende i vores seng en hel nat. Vi har det sådan, at hun skal selvfølgelig have den tryghed hun har brug for og derfor lader vi hende ikke græde særlig længe inde på hendes eget værelse før vi tager hende ind. Det er jo også bare det nemmeste, fordi så sover hun videre trygt. MEN, vi er bange for at ‘ødelægge’ hendes ellers gode forhold til hende seng. Vi vil jo gerne, at hun sover i sin seng en hel nat og så kan komme ind til os og morgenhygge.
Har du nogle råd til hvordan vi kan hjælpe hende til at sove videre i sin egen seng igen?
Hilsen
Annoncer
Produktnyheder
Bæredygtige og moderne stofbleer
Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
3. april 2021 | Sovevaner | 14 mdr.
Hej Helen Så har vi brug for din ekspertise igen. Den sidste uge har...
27. marts 2021 | Udvikling | 14 mdr.
Kære Helen Min søn på snart 14 måneder er begyndt, at have en del...
26. februar 2021 | Udvikling | 14 mdr.
Hjælp ang. vuggestue og flyverdragt
Kære Helen, Jeg skrev til dig for ikke så lang tid siden omkring min søn....
19. februar 2021 | Udvikling | 19 mdr.
Kære Helen, Mange tak for dit lange og fyldestgørende svar - det har helt...
18. februar 2021 | Sovevaner | 15 mdr.
15 måneder – sover han for lidt?
Hej Helen Jeg har et spørgsmål til dig ang. vores søns søvn. Han sover...
Viden om børn:
Pethidin
Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.
En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes og derfor får børn lettere ondt i maven eller en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem rå madvarer. Brug derfor forskellige redskaber (kniv, skærebræt mv) til kød og grøntsager og det samme ved rå og færdiglavet mad.
- Frostvarer skal tøs op i en skål i køleskabet
- Rester fra dagens måltider sættes på køl med det samme....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.