Annonce

Annonce

Brev:

14 mdr. - kan ikke sove i egen seng


5. januar 2021

Kategori:
Alder:
14 mdr.

14 mdr. - kan ikke sove i egen seng

Kære Helen,

Jeg skriver til dig, da min mand og jeg har et brændende ønske om at få vores søn på nu 14 mdr. til at sove i egen seng på eget værelse.

Vores søn sov i bed side crip ved siden af mig til han var omkring 6 mdr. , herefter besluttede vi at vi ville give det et forsøg med tremmeseng på eget værelse.
Desværre begyndte han i samme uge at kravle og var ekstremt aktiv motorisk i løbet af dagen og det betød RIGTIG mange opvågninger om natten, så vi måtte ind til ham flere gange i timen.. efter 3 dage besluttede vi at udskyde det til hans "natteroderi" var blevet bedre. Her begik vi så den fejl at lade hans tremmeseng stå på værelset og bare tage ham med i vores seng, fordi vi troede problemet var kortvarigt. Det har resulteret i, at han sover ved siden af mig i dobbeltsengen og far er rykket på sofaen og sådan har det været i over et halvt år nu, hvilket vi naturligt er meget kede af, da min mand og jeg jo ønsker at sove ved siden af hinanden (også selvom det er hyggeligt at sove med sin søn) .

Om dagen sover han 1 lur på ca 2,5 fra 11:30-14 . Han bliver puttet i hans klapvogn på altanen og det tager ikke mere end maks 5 min. så sover han og ligger bumstille indtid han vågner. Om aftenen er det er anden sag.

Han får børstet tænder, får natble og nattøj på omkring kl. 19:15 og så får han (stadig) en flaske mme i sengen , herefter tager det ca. 30-40 min før han sover, hvor jeg ligger ved siden af ham og synger den samme sang på repeat. Hvis far prøver, så skriger han til jeg kommer ind og tager over.. Han falder typisk i søvn omkring kl . 19:45-20 . Så vågner han et sted ml. 00-03 hvor han ikke ...


Annonce

... vil falde i søvn , før han får en lille flaske mme igen. Så det får han og så sover han med det samme igen. Får han den ikke, er han vågen i mindst 2 timer, før han giver op.

Mælken er en dårlig vane og den vil vi selvfølgelig også gerne vænne ham af med, men vi tænker én ting af gangen og så ved jeg ikke hvad der skal komme først ? Mælken eller sove i egen seng. Vi står op et sted ml. 6-7:30 om morgenen. Han spiser rigtig godt i løbet af dagen og er generelt rigtig glad og aktiv.

Vi har prøvet at løfte ham over i tremmesengen når han er faldet i søvn, men så går der ikke længe, så står han og rusker i tremmerne. Han bevæger sig rigtig meget rundt om natten, så når han ligger i tremmesengen vælter han ind i siderne og vågner så af det - derfor har vi tit prioriteret vores egen og hans søvn og tænkt at når han sover i dobbeltsengen er der mere plads og derfor vågner han ikke op hver gang han slår koldbøtter i søvne.

Når han sover om dagen ligger han i sin kørepose i klapvognen og sover i 2,5 time uden at bevæge sig, så vi har også forsøgt at ligge ham i køreposen om natten, men han sparker og slår om sig indtil den flyver af..

Han sover med sut, men spytter den ud i løbet af natten , men er meget god til selv at finde den hvis han har brug for den igen (der er lys i sutten) og så har han en puttebamse som han nulre øret på indtil han falder i søvn.

Som du kan se bøvler vi med både mme, putning og sove i egen seng og måske de alle 3 ting hører sammen. Men vi har brug for hjælp til at starte et sted.

Håber du kan komme med et par forslag :-)

Mange hilsner
En lettere frustreret far og mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sig farvel til røde babynumser

Hud der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Nat putning i evigheder

Hej Helen... Nu har vi brug for dine tanker igen... Efter sidste gang vi...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Udvikling og lidt om putterutiner

Kære Helen, Jeg kan mærke, at det er tid til at skrive til dig igen! Det...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Sovevaner | 14 mdr.

Afbrudt nattesøvn og lange putteseancer

Kære Helen. Efter et helt års medlemskab har jeg nu endelig fundet tid til...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Modermælkserstatning - 11 mdr.

Hej Helen Jeg har lige et spørgsmål til modermælkserstatning. Min søn på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Opfølgning på problemer med at putte baby

Hej Helen :) Tusind tak for dine gode svar :) Vi har prøvet følgende i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Klapvogn

Når I vil købe en klapvogn skal I overveje hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne som hver har deres fordele.

Til brug for lange ture, vil det være hensigtsmæssigt med en vogne med sædde der kan ligges ned, store hjul og kaleche. Er behovet mest til indendørs brug eller kort transport med bus er en paraplyklapvogn en mulighed.

Sikkerhedskravene for klapvogne er i Danmark det samme som til barnevogne. Afstanden fra sæde til hjul...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annonce