Annonce

Annonce

Brev:

Har indtil nu altid sovet godt


17. september 2020

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Har indtil nu altid sovet godt

Kære Helen.

Jeg skriver til dig med et (desperat!) spørgsmål om søvn. Jeg beklager hvis det er blevet lidt langt:/

Vores dreng på 22 mdr. har altid sovet rigtig godt og har altid været glad for sin egen seng. Han plejer at falde i søvn i sin egen seng og har aldrig før haft problemer med at finde ro selv. Til tider har vi nærmest ikke haft brug for putteritualet, fordi han selv har peget på sengen og sagt “sove”. Når vi så lagde ham i sengen vinkede han selv farvel og “bad” os derved om at gå hvorefter han selv faldt i søvn. Han plejer at sove fra ca. 19.30/20.00 til omkring kl. 7. Derudover sover han 2-3 timers lur i vuggestuen. Han hænger slet ikke sammen hvis han ikke får sovet middagslur.

For en måned siden (hvor han iøvrigt blev storebror) ændrede hele puttesituationen sig. Nu nægter han benhårdt at blive puttet i sin egen seng. Han græder, skriger og råber og kører sig selv helt op hvis vi forsøger at putte i egen seng. Næsten så han kaster op og vi kan knapt nok komme i kontakt med ham. Det eneste der virker lige pt er at vi lægger os med ham i vores seng. I så fald kan vi putte ham uden skrig og skrål - han tumler rundt, griner og putter og er glad- men det tager ham stadig flere timer at falde i søvn.

Vi kan mærke at han ikke har samme ro under putteritualet som han havde før. Vi har virkelig prøvet at prioritere tid med ham efter søsters ankomst, for ligesom at vise ham at vi stadig elsker ham og stadig er der. I løbet af dagen har vi det smaddergodt sammen og der er ikke ret mange konflikter. Generelt er han en meget glad og munter dreng. Derfor var vi ikke så bekymrede i starten og tænkte at det nok ville gå over når han ...


Annonce

... havde “tanket op” på kærlighed og tryghed ovenpå søsters ankomst. Men nu er der gået 6 uger og vi er ved at blive møre af at vi slet ikke har noget voksentid om aftenen.
Nogen gange har hans far haft held med at tage en kort putte-timeout, hvor de går en runde i haven og siger godnat til blomsterne mv. Det har hjulpet ham med lige at falde ned når han er helt i opløsning.

Vi har forsøgt at bedsteforældrene putter ham i egen seng og det accepterer han. De må lige gå ind til ham nogle gange i løbet af aftenen, hvor han kalder på far, men han accepterer at det er bedstemor, som kommer og at han skal blive i sin egen seng. Så han kan jo godt - men nu har han jo lært at man kan blive puttet i mors og fars seng hvis man hyler:/

Hvad gør vi?? Kan vi tage en “kold tyrker” på putning i vores seng? Min fornuft siger mig at vi bør holde fast i putning i egen seng og putte ham med ro i tale og kropssprog, men resolut så han mærker, at der “ikke er noget at komme efter”. Holde os i nærheden så han ved at vi er der, og gå ind jævnligt og sige godnat indtil han lægger sig.

Det føles jo forkert at gå fra ham, når han skriger og græder allerede dét sekund, vi vender os om for at gå fra værelset:/ Konsekvensen vil blive at han ender med at skrige/græde sig selv i søvn (Men det er måske også okay de få (tænker jeg) dage det tager ham at acceptere situationen??). Jeg overvejer også at farmor måske kan hjælpe nogle dage siden han accepterer at blive puttet af hende. Måske et par dages putning af hende kan være en god start?

Vi håber meget på et svar fra dig da vi virkelig har brug for noget tid og ro om aftenen!
På forhånd 1000 tak!

Med venlig hilsen
Mette

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. oktober 2020 | Udvikling | 2 år

Vredes udbrud og leg alene

Kære Helen Vi har en pige som netop er fyldt 2 år. Vores udfordring går...

Læs hele brevet og Helens svar


15. oktober 2020 | Opdragelse | 2 år

Meget gal og frustreret 2 årig

Hej Helen, Først mange tak for hjælpen vedr. vores datter i juli/aug, som...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2020 | Sovevaner | 23 mdr.

Justering af søvnrytme for en ugle

Kære Helen Jeg håber, du kan hjælpe med et spørgsmål omkring min dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2020 | Amning | 21 mdr.

Natammestop og gråd

Kære Helen Vi herhjemme, er på 3. dagen ved at forsøge at stoppe godnat- og...

Læs hele brevet og Helens svar


15. september 2020 | Diverse | 18 mdr.

Dagpleje eller Vuggestue - 18 mdr.

Hej Helen Det er faktisk fair nok, hvis du ikke føler du kan give entydigt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce