Annonce

Annonce

Brev:

Falder sent i søvn - 19 mdr.


19. september 2018

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Falder sent i søvn - 19 mdr.

Hej Helen

Så har vi prøvet dit råd 11 aftener.

Stadig op kl. 06-06.30 og 1,5-2 timers middagslur. Engang imellem længere kan jeg se på forældre intra - op til 3 timer.
Aftensmad kl. 17.30
Hygge med storesøster. Vi bader ikke hver aften, da jeg ikke mener huden har godt af det (er selv plaget af eksem og ekstrem tør hud).
Storesøster puttes lidt i 19, mens vi laver havregrød og gør Sia klar til natten.
Der falder en dejlig ro over Sia i den halve time hun er alene oppe uden storesøster.
Spiser havregrød (hun spiser som regel en ret stor portion), får børstet tænder, læser en bog i sofaen hvor hun slapper fuldstændig af, sætter MusiCure på og putter hende kl. 19.30-19.40.

Den eneste ændring er, at nu tager det aldrig 2 timer for hende at falde i søvn (med mindre far er alene med hende...), men det tager stadig konsekvent 1-1,5 time for hende at falde i søvn og det begynder igen at være aftener, hvor hun er oftere ked af det end kun brokker sig.

Når hun har rumsteret rundt i en times tid og begynder at blive rigtig træt, er vi begyndt at have held med at putte dynen fast rundt om hende og efter 2-3x med det, så falder hun i søvn. Men den første time virker intet.

Har du andre gode ...


Annonce

... råd?

Jeg er begyndt at blive frustreret og generelt mere og mere ked af at være mor til hende, for jeg kan snart ikke se mig ud af det mere fordi jeg ikke ved, om det stopper om 1 måned eller 1 år...

Jeg får ingenting lavet i den tid det tager hende at falde i søvn og når hun endelig sover kl. 20.30-21, så orker jeg heller ikke mere.

Tilføjelse:
Jeg var alene med pigerne i går og jeg orkede ikke endnu en aften i den dur, så Sia fik lov at blive oppe. Jeg fik endelig lavet de huslige ting jeg plejer mens Sia tullede efter mig og vi sad bagefter og så lidt stille og rolig fjernsyn.
Hun kom derfor først i seng 21.30, hun blev liggende og jeg sagde, at nu skulle hun sove og jeg ville gå i bad imens (badeværelset ligger næsten ved siden af hendes værelse).
Hun sov da jeg var færdig efter et kvarter og jeg har haft en god aften uden frustrationer og nedtrykthed.

Hun var lidt vrøvlet her til formiddag og har også lavet en aftale med vuggestuen nu, at hun må maks sove 2 timers middagslur og ikke senere end til kl. 14, hvis hun falder sent i søvn.

Jeg håber ikke hun skal så sent i seng hver aften, men det er måske det, der skal til for at bryde vanen med at tumle rundt?

Venlig hilsen
Sias mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lun sutteflaske til sikker temperatur på sekunder

Nu er det slut med at vække hele huset om natten mens baby græder og du igen og igen forsøger at ramme den rigtige temperatur til sutteflasken. Med det nye milkymeter™ kan du måle temperaturen i mælken mens du varmer sutteflasken i mikrobølgeovnen. På den måde er du sikker på at få den samme ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. oktober 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Hvornår fjernes mælkeerstatningen

Kære Helen. Min datter på på 16 måneder får stadig en flaske kl 19.00, når...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2018 | Sygdom | 18 mdr.

Bange for sygdom

Kære Helen Jeg er begyndt at udvilke en uheldig tendens, til at blive...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2018 | Opdragelse | 19 mdr.

Nægter sin klapvogn

Hej Helen. Da vi var på ferie i slutningen af august begyndte vores datter...

Læs hele brevet og Helens svar


2. oktober 2018 | Opdragelse | 22 mdr.

Tester grænser og bliver mere selvstændig

Hej Helen, Jeg skriver til dig, da min store søn (22 måneder) virkelig er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2018 | Udvikling | 21 mdr.

At tage afsked

Hej Helen, jeg skriver til dig fordi jeg i tvivl om jeg bør reagere på mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pudendusblokade

Pudendusblokade er en bedøvelse af bækkenbundensområdet, som gives til kvinder der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste ubehagelig at få lagt og den kan dæmpe presseveerne, fordi man som kvinde ikke kan fornemme,...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annoncer

Annonce