Annonce

Annonce

Brev:

Stop amning - nyt putteritual 13 mdr datter


14. december 2017

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Stop amning - nyt putteritual 13 mdr datter

Hej Helen,

Min datter fylder 13 måneder.
Vi vil gerne bede om konkrete input til, hvordan vi får stoppet amning og skabt et godt putteritual, hvor far også kan putte. I dag bliver hun lullet til ro ved brystet inden hun vender sig væk og falder i søvn med sutten i munden.

Lidt baggrund - I dag forløber vores aftener således:
Vi spiser aftensmad mellem 17.30 og 18, så leger vi tre kvarters tid (hver anden aften bader jeg hende). Så går vi ind på puslebordet på børneværelset og tager nattøj på, smører creme på den tørre hud og reder håret. Imens laver far aftengrød. Den spiser hun omkring 18.45/19 (med større eller mindre appetit). Så vasker vi hænder og hun får vasket ansigtet, får d-dråber og børster tænder. Så går vi ind i soveværelset, hvor vi har hendes barneseng sat til vores seng, så den er åben i den ene side. Jeg ammer hende, vi læser mimbo jimbo godnathistorie. Så siger jeg, nu skal vi snart sove, hun kravler over i sin seng og jeg synger de samme to sange for hende, mens jeg ligger ved siden af hende. Nogle gange lykkes det mig, at hun kommer ned og ligge, men de fleste dage bliver hun siddende og for tiden hiver hun op i min bluse og vil have mere babs!

Jeg forsøger i et stykke tid at sige til hende, at hun skal ligge sig ned, at vi skal sove, men for det meste bliver hun siddende, eller hun sætter sig op igen, hvis jeg ligger hende ned. Efterhånden bliver hun mere og mere træt og begynder at pylre og klynke, fordi hun vil have mere babs. Når jeg prøver at stå fast bliver hun helt hektisk og hun er for mig at se umulig at få til at falde til ro igen uden jeg ammer hende til ro. Jeg ammer hende liggende, og til sidst skifter hun altid mellem sut og babs et par minutter inden hun falder helt i søvn. Her vender hun sig som regel om på den anden side og falder helt i søvn! sødt og trygt :) Hun har en kaninbamse, som får mange kram og knus i løbet af dagen og hun sidder gerne med den under armen under godnathistorien. Men når jeg putter hende, og ligger bamsen hos hende slå hun den som regel væk - den skal jeg ikke prøve at spise hende af med ;)

I en periode fra 11-12 mdr gik det rigtig fint med at amme hende i stuen og så gå ind og putte hende med en godnatsang uden at blive ammet yderligere. Da hun fyldte 12 ...


Annonce

... mdr gik det ritual helt i stå og jeg vendte tilbage til at amme hende til ro.

Vi som forældre trives som udgangspunkt med vores senge setup, - der er god plads til, at vi alle kan sove, og det har været nemt at følge dine anbefalinger for nat-amninger i hendes første år… Men er det bedre hun får en lukket tremmeseng i soveværelset?

Min datter går i vuggestue, hvor hun startede som 10,5 mdr. Jeg startede på arbejde, da hun var 11.5 mdr. Hun sover middagslur fra ca 11.30-14 - om dagen bliver hun puttet i sin voksi og falder i søvn i løbet af få minutter. Om aftenen kokser det, bare hun skal have dynen på…

Mine spørgsmål går på:
Hvordan vil du anbefale mig at gribe udfasning af amning an? - kan jeg bare stoppe fra den ene dag til den anden når det reelt er 1-3 måltider hun får i løbet af aftenen/natten? Eller er min mælkeproduktion for stor? Er det putte-amningen eller nat-amningen først? Skal jeg sove i gæsteværelset i et stykke tid og lade farmand lulle hende videre i søvn.
Hvornår og hvordan kommer far bedst ind i putteritualet?

Hvor meget gråd skal vi leve med ifm sådan en ændring af vaner? - jeg har enormt svært ved at hun skal græde sig selv i søvn (mens vi sidder ved siden af)- er det så bedre at tage hende ud af soveværelset en tyve minutters tid, og så starte forfra med godnathistorie og sang? eller hvordan gør vi? min erfaring er, at hun kommer helt op at køre, og derfra tænker jeg aldrig vi får skabt ro og tryghed til at falde i søvn. Hvor mange dage skal vi i princippet putte/stå op igen? Risikerer vi, at hun pludselig tror det er sådan en aftenputning er?

hun er kejsersnitbarn og jeg har flere gange tænkt, om hun vil have glæde af trykmassage eller zoneterapi om aftenen, for at finde mere ro? Jeg har forsøgt - men hun flytter sig som regel væk fra mine tryk… Har du erfaring med det? og er der særlige punkter du kan anbefale? kan det hjælpe til, at hun synes det er rart at få dyne på?
Giver det mening at arbejde på nyt ritual med en 13 mdr baby, eller kommer der et bedre tidspunkt lige om lidt?

Til sidst… i hvilken rækkefølge og hvilket tempo, anbefaler du ændringerne skal ske i? :)

Vi glæder os meget til at høre dit svar, så vi kan få farmand på banen og jeg kan få fred ift amning…

Mange hilsner
Rikke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Introduktion af baby til storebror

Hej Helen, Nu nærmer terminen sig og jeg går og tænker lidt på hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

1 årig svært ved at falde i søvn om aftenen

Hej Helen En meget frustreret mor her søger råd og vejledning. Vores pige...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Det går bedre... men

Kære Helen Tak for din grundige og omsorgsfulde besvarelse. Efter vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i at barnet ofte gylper efter et måltid og det er helt normalt. Ofte er det når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op. Hvis dit barn får flaske, kan du måske ændre lidt på flaskesuttens hul. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så barnet sidder mere lodret, når det får mad.

Du skal være...

Læs mere i Babylex

Udvikling

Børns motoriske udvikling er forskellig, men du kan bruge følgende rettesnor:

- 1 mdr.: Barnet prøver at løfte hovedet fra underlaget, når det ligger på maven

- 2-3 mdr.: Støtter på underarmene og løfter hoved og bryst fra underlaget.

- 4 mdr.: Kan selv holde hovedet i siddende stilling. Begynder at trille rundt fra mave til ryg. Rækker ud efter ting.

- 5mdr.: Hvis barnet får hjælp til at sidde op, vil det sidde med rank ryg og hovedet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annoncer

Annonce