Annonce

Annonce

Brev:

Problemer med søvn - 19 måneder


12. juni 2017

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Problemer med søvn - 19 måneder

Kære Helen.

Jeg skriver fordi jeg efterhånden begynder at tro at vores kære søn først lære at sove en hel nat når han er 15 år gammel.

Som lille var han hurtig om at få tunet ind på nat og dag. Vi har siden han var 4+ måneder kørt det samme putteritual, med bad (hver 2. dag), nattøj, børste tænder, i seng med nusseklud, en godnatsang og så godnatkys og sov godt. Han har altid faldet hurtigt i søvn og uden de store udfordringer.

Omkring 7 mdrs alderen sov han igennem og gjorde det hver eneste nat indtil natten inden hans 1 års fødselsdag hvor han blev syg med influenza og siden der har han nok sovet igennem små 10 gange.

Han er en dreng der forstår UTROLIGT meget og er meget opmærksom. Han husker sagtens ting der er sket for 3-4 uger siden, små hverdagsting. Han er yderst velartikuleret og snakker ofte i lange sætninger, taget hans alder i betragtning.

Han har for nyligt haft høj feber i flere dage i ...


Annonce

... streg hvor han så fik konstateret mellemøresbetændelse på begge øre. Han kom i penicillinbehandling og han siger ikke længere at han har ondt i ørene.

Han vågner første gang ved 21.00 tiden og tager vi ham ikke ind i hans slyngevugge der, så vågner han igen og igen - hvis vi prøver at få ham til at falde i søvn i sin egen seng efter de 2-3 opvågninger i egen seng, så får han en sammensmeltning af ulykkelighed og kigger på os som om vi har gjort ham ondt.
Kommer han ind i sin slyngevugge, så sover han natten igennem uden opvågning. Jeg har snakket med flere børne-fysioterapeuter, nogen siger at han ikke må sove en hel nat i en slyngevugge, andre siger at det er helt okay. Ved du om det rent faktisk kan skade ham at sove i den i mange timer af gangen?

Er der noget vi kan gøre for at arbejde hen imod en god nat i egen seng?

Det var alt herfra.

Tak for en fantastisk brevkasse!

De bedste hilsner

Sams Mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


5. februar 2024 | Sovevaner | 22 mdr.

Rutiner og weekend, del 2 - Lur

Kære Helen Tak for dit svar på mit forrige brev. Det er rigtig godt at...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2024 | Opdragelse | 21 mdr.

Rutiner og weekend

Kære Helen Tak for dit svar og gode råd angående mad og svingende appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


3. januar 2024 | Kost og ernæring | 21 mdr.

Nedsat appetit? - 21 mdr.

Kære Helen Godt nytår. Åh, det der med mad. H er en skøn lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce