Annonce

Annonce

Brev:

Night Terror?


9. juni 2010

Kategori:
Alder:
2 år, 11 mdr.

Night Terror?

Kære Helen,

Tak for en god brevkasse.

Her går overordnet set godt. For 4 måneder siden blev Frederikke storesøster til Konrad. Frederikke er nu 2 år og 11 mdr.
Hun har taget fint imod lillebror også selvom det har betydet at der ikke er så meget plads til hende i vores seng, når hun vågner ud på morgnen. Hun er en sød og empatisk pige, der får meget ros i vuggeren.

Hun har hele tiden være ustabil mht. søvn. P.t. er hun midt i overgangsfasen fra at sove middagslur til ikke at gøre det.
Hun er utrolig stædig og holder sig nogle gange vågen til 22.30, selvom hun bliver puttet allersenest kl. 20.

På det seneste er hun begyndt at vågne efter 3-4 timers søvn. Nogle gange ligger hun ned og skriger andre gange sætter hun sig op og skriger. Det eneste hun siger er "Nej, nej, nej!!!!" I starten er hun ikke vågen, men efterhånden får hun kørt sig selv så højt op at hun vågner. Hun kan ikke fortælle hvad der sker.

I starten troede vi det var mareridt med hysteri til følge, måske en ubevidst reaktion på at være blevet storesøster - altså opmærksomhedssøgende. Men det tror jeg ikke mere. På baggrund af ovenstående formodning har vi prøvet forskellige ting, både at være søde, at råbe ad ...


Annonce

... hende for at få hende i tale, prøvet at holde hende, at true hende mad et koldt bad og effektueret det. Det har intet resultat haft.

Nu er vi bare søde ved hende, føjer hende, holder om hende, tilbyder hende vores favn, at sove hos os, fortæller hende at vi elsker hende, at der ikke findes monstre (som hun sporadisk har nævnt), vi læser historier, hvis hun vil have det, sover på en madras i hendes værelse og nogle gange sammen med hende på madrassen, vi ser Barbapappa for at få hende på andre tanker. Det meste afviser hun, men vi bliver bare ved med det.

Disse "anfald" er meget voldsomme og hun skriger i op til en time ad gangen og derpå tager det minimum ½-1 time at få hende helt ned i normal vejrtrækning, i normal temperatur (hun sveder af alt det skrigeri) og få hende til at sove igen.

Nu har jeg læst om night terror på nettet og genkender mange symptomer.
Nu mangler jeg nogle redskaber til at hjælpe hende (og vores familie) igennem det. Har du nogle gode råd, steder jeg kan gå hen?
Frederikke bruger ikke sut og har aldrig gjort det. Derfor kan den desværre ikke hjælpe. Men nej, hvor det synd for hende.

Jeg ser frem til at høre fra dig! Mange tak.

Karen, en træt og bekymret mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. maj 2019 | Renlighed | 3 år

Træning af renlighed - 3 år

Hej Helen Vi er igang med, at træne renlighed. I lørdags tog vi bleen af...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2019 | Diverse | 2 år, 9 mdr.

Pasning - hvor meget?

Kære Helen Mange tak for gode råd og altid kyndig vejledning – især ifm....

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2019 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Lange opvågninger om natten

Hej Helen. Håber at du endnu engang kan komme med nogle af dine gyldne råd,...

Læs hele brevet og Helens svar


3. maj 2019 | Sovevaner | 3 år

3 årig og putning

Hej Helen Vi har verdens sødeste, mildeste og gladeste pige på tre år. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2019 | Sygdom | 2 år, 5 mdr.

Sure opstød - 2 år, 5 mdr.

Hej Helen, Vores store dreng døjer utrolig meget med sure opstød. Han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Legetøj

Barnet har bedst af det nære samspil der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet egne sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Maling skal være giftfri og må ikke skalle af. Tøjdyr og dukker skal kunne vaskes og du skal sikre...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik/hofteskred. Det betyder at lægen kan høre et lille klik, når han drejer barnets ben op mod maven og udad. Det skyldes at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse. Hvis barnet har hofteklik skal det behandles med en skinne, der holder benene i ”frøstilling”, så hofteleddet holdet på plads. Efter ca. 3 mdr. Er hoften stabil nok til at skinnen kan tages af.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.

I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!

Mor til pige født 4 uger for tidligt


Annonce