Annonce

Annonce

Brev:

Særlig sensitiv? - 2 år, 5 mdr.


5. maj 2024

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Særlig sensitiv? - 2 år, 5 mdr.

Kære Helen.

Min datter på snart 2,5 år er i fuld udvikling.

Hun er lidt bagud med flere ting pga mange og meget kraftige mellemøresbetændelser, men vi kan få øje på, at der sker noget med hende fra dag til dag. Der kommer hele tiden nye ord til, hun er begyndt at danne sætninger, hun eksperimenterer med at udtrykke sine behov, og vi har i det hele taget en god kontakt til hende.

Som du måske husker, har kontakten tidligere været svær at få med hende. Nu søger hun os og andre, der er fin øjenkontakt, og i det hele taget er hun meget social. Hun hviner af fryd, når vi får gæster og inviterer dem på leg og til samspil. Den samme kontakt har hun med børn og voksne henne i vuggestuen. Hun er både god til at fordybe sig i egne aktiviteter, men vil også gerne være i selskab med andre. Hun har måske mere krudt i sig end de fleste.

Dog oplever jeg også, at vores datter har brug for mange pauser. Jeg vil betegne hende som udadvendt og meget nysgerrig på sin omverden, men hun har også brug for at trække sig og lade op for sig selv. Når hun kommer hjem fra vuggestue, henter hun som det første selv sin dyne, sut og bamse for at få en alenestund i sofaen. Disse pause tager hun også henne i vuggestuen og når vi har gæster. Hun kan sidde der i alt fra 5-15 minutter, og så er hun klar på samspil og til at udforske igen.

Hun elsker at være ude af huset, og jeg kan uden problemer hive hende med på spontane ture og ændre ...


Annonce

... i vores rutiner, uden at hun reagerer synderligt. Hun trives i, at det sker en masse. I vuggestuen reagerer hun dog kraftigere på det. Hvis der har været mange ændringer, skift af voksne og uro, kan hun have brug for flere pauser, bliver hurtigere vred og kan fx have svært ved at sidde roligt med ved bordet. Så får hun derhenne lov til selv at gå lidt til og fra. Det ser vi også indimellem herhjemme, og vi presser hende aldrig til at blive siddende i længere tid, end hun selv ønsker, da hun jo kan have brug for at trække sig. Hvad tænker du om det, bør vi være vedholdende med at, hun skal sidde ved bordet?

Jeg har som sagt en pige, som meget gerne vil udforske verden - men også skal have sine små pauser. Jeg har kun oplevet hende én gang, hvor hun fik en stor nedsmeltning pga for mange indtryk. Det var til et kæmpe gymnastikarrangememt med over 500 børn og voksne. Jeg blev selv helt overstimuleret. Her virkede hun helt forvirret, og kunne ikke forstå, at hun ikke bare kunne løbe frit rundt. Det endte med en kæmpe nedsmeltning. Derudover kan vi sagtens have mange gæster, tage i legeland osv.

Jeg er dog begyndt overveje, om min datter kan være særlig sensitiv, selvom hun har en udadvendt og social karakter. Hvad er dine tanker? Jeg er selv samme støbning: meget social, men lader også op i eget selskab. Jeg har også brug for at trække mig Hendes far har ADHD, kan der være tidlige tegn på dette?

Kærlig hilsen
Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Hårpilleri

Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


29. maj 2024 | Udvikling | 2 år, 7 mdr.

Motorisk sansesøgende

Kære Helen, Så er det os igen 😅 Vi har jo en dejlig dreng på 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.

Putte senere eller vække fra lur

Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning af 2 børn

Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske baby

Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Læs mere i Babylex

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce