Annonce

Annonce

Brev:

Udfordringer med at smide bleen


13. oktober 2020

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Udfordringer med at smide bleen

Hej Helen,

Det er længe siden jeg sidst har haft brug for dine råd og tanker, så først lige en kort opdatering på mit barn.

Min yngste er nu 2,5 år, han er rigtig godt med udviklingsmæssigt, han taler, leger, spiser og sover godt.

I juleferien smed hans storebror bleen og det har været en meget interessant proces for ham og i den efterfølgende periode gik han ofte på toilettet (med ble på). Derfor valgte vi i sommerferien at prøve at tage bleen af ham, det gik rigtig godt og efter tre ugers sommerferie havde han meget få uheld. Han nåede at smide bleen både til lur og nat i denne korte periode (udelukkende fordi hans bleer var tørre når han stod op).

Da han kommer tilbage til vuggestuen skal han starte op uden sin storebror (for første gang går de i hvert sit hus) og det blev han tydeligt påvirket af. Derfor havde han en stor stigning antal af uheld.
Vi har snakket med vuggestuen her om og set tiden an. Efter to-tre uger uden storebror i vuggestuen, var han igen glad for at blive afleveret og havde fundet nogle nye legekammerater. Endda også en der var i proces med at blive renlig.

Nu er det knap 10 uger siden han startede op efter sommerferien, og jeg synes det er helt okay at han har haft en stigning i uheld i forbindelse med hans helt nye hverdag. Udfordringen er at vi endnu ikke har set et fald i antal uheld - næsten nærmere en stigning.

Han har nu 2-4 uheld i vuggestuen og 0-2 uheld hjemme (ofte et af dem om natten - og her skal det siges at vi selv kan gøre en indsats, det har ikke tidligere været nødvendigt at have ham oppe om natten og tisse, men han sover 19-6-30, så det er jo fair nok hvis han har behov for at tisse en gang om natten i en periode).

Vuggestuen har nu italesat at de gerne vil have at han får bleen på igen. Jeg blev rigtig ked af det da jeg fik beskeden, da jeg selv synes det er et nederlag for ham. Han har været så stolt over at han ikke gik med ble og har sagt ofte at han var blevet en stor dreng.

De ...


Annonce

... fortæller de ser han bliver meget ked af det når han har uheld, at han gør sig selv mere lille/baby - deres reaktion kommer fordi han ikke selv vil hjælpe med at tage tøj på og derfor bekymre det dem om det "spreder sig" og kommer til at gå ud over hans selvværd.

Vuggestuen nævner også at det kan være muligt at snakke med lægen om det da der jo også kan være nogle psykologiske ting der gør det svært (de nævner det ikke som en konkret ting, mere pædagogen "tømte" bare hovedet for ideer, da hun godt kunne mærke jeg ikke var begejstret for at give ham ble på.)

Det er virkelig en frygtelig besked at få som mor - og det gør ondt at skrive.
Jeg har sagt jeg er nød til at snakke med min mand inden jeg svarer - jeg ville også gerne have snakket med hans sundhedsplejerske, men hun er selvfølgelig på ferie.

Nu ved jeg slet ikke hvad jeg skal gøre. Som jeg ser det er der nogle forskellige løsninger:

1: Følge vuggestuens anbefaling. De anbefaler en Up-and-Go ble så han kan fortsætte med at få på toilet, men på den måde ikke har nogen uheld

2: Delvist følge vuggestuen, give ham ble på i vuggestuen men ikke der hjemme

3: Bleen på når han er udenfor. Jeg tænker det bliver endnu mere svært at mærke når man er ude og der er koldt.

4: Vi har mulighed for at give ham en uge hjemme med os, hvor der kan være ekstra ro og tid til at øve. Vi ville i såfald starte med at give ham 2-3hyggedage uden tøj på, da det er der hvor han er bedst til at nå på toilettet.

For efterfølgende at øve at have bukser på, øve at lege ude i haven og nå ind på toilettet. Til sidst give ham nogle korte opstartsdage i ugen efter, så han måske kan få nogle flere succesfyldte dage.

Jeg bekymre mig for om han falder tilbage i samme rytme som han er i nu, når han kommer tilbage. Jeg ville blive frygtelig ked af det, hvis han føler han fejler igen når han kommer tilbage.

5: Belønning ved hjælp af klistermærker

Jeg håber du vil give mig dine tanker, store som små.

Med venlig hilsen
K

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. januar 2023 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning, opvågning, middagslur og natmad

Kære Helen. Der sker en masse med vores dreng på næsten 3 år lige for...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2022 | Sygdom | 2 år

Omgangssyge og kost

Hej Helen Min datter har fået omgangssyge - hun har voldsom diarre og kaster...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Utroligt svært ved at falde i søvn/lange putninger

Kære Helen. Vores datter er 2,5 og går i vuggestue, hvor hun sover lur ca...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Hvornår kan man få udvikling vurderet og hvad sker der?

Hej Helen. Jeg har skrevet om min søn før. Han er nu 2 år og 4 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Udadreagerende knap 3årig

Kære Helen, Endnu engang må jeg simpelthen have din hjælp og dit syn på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce