Brev:
3 årig pige er bange for at lave
Hej Helen.
Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en periode på 2 år haft problemer med afføring.
Vi har forsøgt at kontrollere det igennem kosten, brugt husk i maden, svesker, og sveskejuice. sørget for at hun får nok væske igennem dagen vi har også lavet mad med frø der transportere væsken ned i tarmen, men lige lidt hjælper det. Når hun skal lave bliver hun stiv som et bræt og det er ligesom om at hun ikke kan finde ud af at trykke det ud men istedet for bruger alle kræfter på at holde det inde.
Vi har forsøgt os med microlax over en periode også det virkede også kun i situationen og tvang hende til at komme af med det.
i mit job som pædagog ved jeg at nogle børn har svært ved at give slip på den del af sig selv, og at det er psykisk betinget og det tror vi også det er her, derfor har vi mod vores vilje startet op på movicol junior fordi vi tænkte at det kunne gøre afføringen så lind over en længere periode så hun til sidst ...
... ville "komme" sig over frygten for at lave, men nej slet ikke. Igår forsøgte hun at lave og det gjorde hun siden kl 14 og her til morgen er der stadig ikke kommet noget andet end væske så jeg er godt klar over at det der er må være ret hårdt.
Hun er ellers en meget gæv pige der allerede er renlig eller det var hun indtil børnehave start her den 1 marts, men det tager vi nu ikke så tungt det kan være svært for at barn at skulle starte et nyt sted og samtidig også være renlig, jeg ved der er mange faktorer der spiller ind der. vi har lavet en aftale med børnehaven om at når hun beder om at få en ble på må hun gerne det så hun kan komme af med det hun skal i løbet af dagen da det er vigtigt for mig at hun er medbestemmende og at det ikke er noget vi trækker ned over hovedet på hende, nu når hun er blevet "en stor" pige som hun siger.
Mit spørgsmål er så om du har eventueller ideer til hvordan vi hjælper hende bedst muligt igennem dette??
Hilsen
Annoncer
Produktnyheder
Sig farvel til røde babynumser
Hud der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. januar 2021 | Opdragelse | 2 år, 11 mdr.
Hej Helen Jeg er ny herinde, og håber så inderligt at du kan hjælpe vores...
5. januar 2021 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Drop luren helt, hvordan gør vi?
Hej Helen Vi har de sidste 14 dage prøvet at tage luren fra vores datter,...
16. december 2020 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Putning af både storebror og lillebror
Hej Jeg er solomor til to skønne drenge - storebror på 3 år og 3 mdr og så...
14. november 2020 | Renlighed | 3 år, 4 mdr.
Gode råd ift overgangen fra ble
Hej Helen Det går meget bedre med vores lille pige. Humøret er atter højt....
13. november 2020 | Opdragelse | 2 år, 11 mdr.
Hej Helen Tusind tak for en fantastisk brevkasse, vi har flittigt læst med...
Viden om børn:
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.