Annonce

Annonce

Brev:

Pottetræning igen


12. september 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 2 mdr.

Pottetræning igen

Hej Helen

Jeg skrev for 4-5 måneder siden og spurgte, hvordan vi skulle gribe pottetræningen an, men vi er ikke kommet videre. Faktisk går det lidt baglæns pt. Han vil ikke have numsen bar og beder altid om at få ble på, selv når han lige har lavet stort og der jo så ikke kommer noget de næste mange timer. Pudsigt nok har han her i weekenden heller ikke villet af med den fyldte ble - han har mod sædvane protesteret over bleskift, og når det endelig er lykkes os at få bleen af og vaske ham, har han villet have den brugte ble med afføring på igen! Hvad er nu det for noget?

Vi har hen over sommeren ladet ham løbe med numsen bar og læst et par bøger om børn, der smider bleen. Det var en episode for nogle uger siden, hvor han ikke nåede at sige til, før pøllen kom, og derfor lavede på stuegulvet. Jeg tog det helt roligt, fik ham sat på den ekstra potte, som vi har stående i stuen, og forklarede, at det var helt ok og ikke gjorde noget, men han blev virkelig ulykkelig. Og siden ...


Annonce

... da vil han altså ikke høre tale om underbukser eller bar numse. Jeg kan på en god dag få ham til at tisse på potten morgen og aften.

Han er startet i børnehave i dag, og det har fykdt meget for ham den sidste uge, og dagen i dag har været svær for ham, selvom han er med de samme 6 venner fra vuggestuen. De er altså 7 i alt, som har kendt hinanden i lang tid og nu er rykket over på en anden stue med to nye pædagoger. Der er ingen tvivl om at han har lidt svært ved omvæltninger, og sommeren i vuggestuen har været noget anderledes, fordi de tre ret små grupper af børn i alderen 1-2, 2-3 og 3-4 har været slået sammen pga ferie blandt både børn og pædagoger. Med alt det vil jeg blot forklare, at han jo selvfølgelig har reageret på disse forandringer, og vi som følge deraf nok har tøvet noget med at presse på med pottetræningen.

Skal vi lade det ligge lidt endnu, indtil livet i børnehaven er blevet hverdag, eller har du et godt forslag?

På forhånd mange tak.

Venlig hilsen
C

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak igen for dine altid gode råd!! Herhjemme er du "Hende net-fidusen med de gode råd", som min mand kalder dig med stor veneration - hehe ;)

Hilsen familien fra Frederiksberg


Annoncer

Annonce