Annonce

Annonce

Brev:

2,8 år og fuld af modstridende følelser


2. oktober 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

2,8 år og fuld af modstridende følelser

Hej Helen,

Så er jeg her igen 😅

Vores søn William er efterhånden ved at været rutineret i selvstændighedsalderen og ligesom jeg synes, vi har fundet melodien, så går det galt igen, med en ny og endnu hårdere "underfase". Og nu ved vi snart ikke, hvad vi skal gøre.

Ligenu har vi en hverdag, der føles som 80% konflikter. Og det er de samme typer konflikter hver dag. Uanset hvad han skal, må, får tilbudt eller lignende, vælger han noget, vælger så om, for så at vælge tilbage igen. Og uanset hvilket resultat vi ender på, har vi en storgrædende dreng.

Eksempel: William bliver puttet i sin egen seng 19.30. Han får sunget en sang eller læst en bog, han vælger selv (noget, der altid har fungeret) og så får han en bog med i seng, som han kigger i til han falder i søvn. Vi er selv meget glade for den løsning og den har fungeret i et godt stykke tid. Men nu tangerer det til "Godnat, Alfons Åberg" herhjemme. "William vil have en tår vand", jeg henter vand, "Nej! William vil ikke have vand!" Jeg stiller vandet væk "William vil gerne have vand". Og sådan bliver det ved. Med alle aspekter. "Mor skal gå!" Jeg går "mor skal komme ind!!" Jeg kommer ind. ...


Annonce

... "Mor skal ikke komme ind. Mor skal gå!".

Og det hele foregår ledsaget af dyb hulken og masser af tårer. Så jeg har ikke helt modet til bare at sige "men det bliver sådan". For hvad nu, hvis han pludselig virkelig er rigtigt ked af det?

Han er generelt meget optaget af at sige imod. "Var det hyggeligt at besøge mormor og morfar?" "Nej, det var kedeligt!" "Var det kedeligt?" "Nej, det var hyggeligt." Osv...jeg tror du ser mønstret. 😅

Til gengæld meddeler både dagplejer og alle bedsteforældre, at det er ALDRIG sådan, når han er hos dem. Der er han så sød, hjælpsom, høflig, kaster aldrig med noget (han kaster med ALT herhjemme) og skriger ikke (han skriger højt, hvis han ikke synes det vi siger er det rigtige). Og jeg tænker jo, at det er positivt at det kun er hjemme han slår sig løs på den måde. At det egentlig viser en stort social intelligen hos ham, at han kan skelne mellem hvornår de store følelser og den "dårlige opførsel" kan komme til og hvornår man skal prøve at sameksistere så alle kan være med.

Men har du nogle fif til lidt færre konflikter? Bare lidt, for jeg synes snart ikke vi har anden kommunikation end konflikt.

Hilsen
Pernille

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på røde babynumser.
Ved at erstatte vand, sæbe, vådservietter med Olívy baby care – diaper change kan du nemt og skånsomt forebygge alle de hudproblemer, der ellers følger ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. juli 2022 | Renlighed | 3 år

3 årig blefri

Hej Helen. Jeg har en søn, der lige er blevet 3 år. Han har egentlig længe...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2022 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Hjælp til at smide bleen - 2 år, 10 mdr.

Hej Helen. Du har tidligere hjulpet os med gode råd til vores mange...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2022 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Skrig og slå

Kære Helen. Vi har fået en sund og raske dreng i starten af pandemien, han...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udstyr | 3 år, 1 mdr.

3 årig der nu kan åbne døre

Hej Helen Jeg har en dejlig 3 årig pige (lige fyldt 3 i maj). Vi bor på...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2022 | Sovevaner | 2 år, 5 mdr.

Putning om natten.

Kære Helen. Jeg er desperat efter hjælp. Min datter Lærke er 2,5 år. Der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce