Annonce

Annonce

Brev:

Søskendes konflikter


12. august 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Søskendes konflikter

Hej Helen,

Vores to drenge er nu 15 måneder og 2,5 år. De udvikler sig begge rigtig fint og er begge meget glade. Vi begynder så småt at opleve at vores store dreng bliver voldsom overfor lillebror.

Han blev storebror da han var 17 måneder, derfor har han altid været lidt ”voldsom”, det er svært at forstå at man skal ”aae” og ikke slå baby. Det var dog blevet meget bedre, men nu er den helt gal.

Han slår, sparker og skubber. Det sker ofte hvis de leget sammen uden en voksen. Der skal ikke mange minutters alenetid før end vi har en konflikt. Det kan være mens vi henter et glas vand til dem, mens vi laver mad eller mens vi tænker de leger så godt vi lige kan nå en praktisk ting imens.

Der er ingen tvivl om vores store dreng tester os, han vil gerne se hvordan vi reagere.
Jeg synes vi har været gode til at tage det meget roligt når han gjorde noget fordi det var harmløst. Nu oplever vi bare nogle mere voldsomme episoder, hvor det går for meget ud over lillebror.

Hvis vi er sammen med dem og der opstår en konflikt forsøger vi at tage en i opløbet så vores store dreng ikke får mulighed for at slå, sparke, skubbe. Hvis der er sket noget harmløst siger vi nogenlunde dette ...


Annonce

... ”Hov, man må ikke slå. Det gør ondt på lillebror, nu græder lillebror. Du kan ikke lide når der er nogen der slår dig, det kan lillebror heller ikke.”

Vores udfordring er når vi oplever episoderne bliver for voldsomme. Hvordan skal vi så reagere? Vi føler hurtigt konflikten eskalerer og vores dreng ikke lytter. Det kan udtrykkes ved at han griner når vi tager ham væk fra situationen. Det kan også være han bare snakker om noget helt andet, han slår os eller noget helt andet.

I går havde vi en rigtig hård dag fyldt med konflikter og vi skulle konstant være over den store dreng for at han ikke gjorde den lille ondt. På et tidspunkt i går skubbede han ham så han væltede for bagefter at sparke ham i hovedet. Det var langt over vores grænse og jeg var bare så presset da han havde været efter lillebror flere gange tidligere. Jeg føler vi ender med at skælde ham ud i afmagt. Følelsen af at han ikke lytter eller fjoller eller tror legen kan fortsætte uden andet frustrererede mig mere end normalt.

Jeg har virkelig brug for nogle råd til hvordan jeg skal agere, så jeg ikke ender i en situation ingen af os får noget godt ud af.

Håber du vil dele dine tanker med os.

Med venlig hilsen
Kris

Læs Helens svar »



Annoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

31. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

2,6 årig med stort temperament

Hej Helen, Tak for dine input ift indkøring. Du læste gennem linjerne i mit...

Læs hele brevet og Helens svar


19. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Vredesudbrud - 2 år, 3 mdr.

Hej Helen Nu skriver jeg igen, i håb om du kan hjælpe os igen. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Storebrors reaktion på lillesøster

Kære Helen Så er jeg her igen. Har før haft rigtig god erfaring med dine råd...

Læs hele brevet og Helens svar


9. december 2019 | Sovevaner | 2 år, 9 mdr.

Putning af dreng på knap 3 år

Hej Helen Vores søn som er 2 år og 9 måneder har meget meget svær ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2019 | Opdragelse | 3 år

Endnu mere selvhjulpenhed

Hej Helen, Jeg går og tumler lidt med begrebet selvhjulpenhed. Vi har,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omsorgsdage

Alt efter hvilken type ansættelse man har har ngen ret til omsorgsdage. Det afhænger af overenskomsten på det enkelte område.

Er man ansat i industrien har de fleste ret til tre årlige børnefridage til hjemmeboende børn under 14 år. Er man ansat i stat, amt eller kommune har man ret til to dage om året indtil barnet er 8 år.

Omsorgsdage er ikke sygedage, men ret til at tage fri, når ens barn har behov herfor.

Læs mere i Babylex

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce